Veel met de auto in de stad? Kies voor een compacte stadsauto

Vaartland.nl Marijn
27 november 2019

Door Marijn

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een compacte stadsauto. Best logisch, aangezien je er, dankzij zijn kleine formaat, gemakkelijk mee door de stad kan rijden en ook op de kleine plekjes kan parkeren. Maar er zitten nog veel meer voordelen aan het rijden van een compacte stadsauto. Meer hierover lees je in deze blog en ook lichten we een paar modellen voor je uit.

De voordelen van een compacte stadsauto

Als we denken aan een stadsauto dan zijn dat relatief kleine en compacte auto’s die makkelijk wendbaar zijn waardoor ze, zoals de naam dus al zegt, ideaal zijn voor het leven in de stad. Wanneer je door de stad rijdt kom je langs allerlei smalle straatjes en parkeren is vaak ook geen pretje. Erg handig wanneer je dan een auto hebt die je zelfs op de kleinste plekjes kwijt kan.
Naast de wendbaarheid en de mogelijkheid om op de kleinste plekjes te parkeren zijn stadsauto’s vaak ook erg zuinig. Door het lage brandstofverbruik, het lage gewicht (wat zorgt voor een lagere wegenbelasting) en de relatief lage aankoopkosten is een compacte stadsauto ook economisch een voordelige keuze.
Dat een stadsauto een voordelige keuze is betekent niet dat je direct in moet leveren op luxe. Er zijn genoeg stadsauto’s die uitgerust zijn met Bluetooth, navigatie en airconditioning. Bovendien zien de stadsauto’s van tegenwoordig er een stuk beter uit.

stadsauto blog vaartland

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van stadsauto’s die tot onze favorieten behoren.

Toyota Aygo

De Toyota Aygo is 346 centimeter lang, 146 centimeter hoog en 162 centimeter breed. Daarnaast heeft de Aygo een motor met 70 pk, dit maakt deze auto wat minder krachtig dan andere auto’s in deze klasse maar dankzij 5 jaar garantie en de mogelijkheid om de Aygo uit te breiden met allerlei opties staat deze auto toch hoog op ons lijstje. Zo kun je kiezen voor modellen die beschikken over DAB+ radio, airconditioning en zijn alle modellen standaard uitgerust met centrale deurvergrendeling en LED dagrijverlichting. De Toyota Aygo is verder verassend ruim en je zou gemakkelijk 2 volwassen personen achterin mee kunnen nemen.

Fiat 500

Wanneer je van een luxe uitstraling houdt is de Fiat 500 zeker wat voor jou. Deze auto is verkrijgbaar in veel verschillende modellen waarvan de duurdere modellen een heleboel specificaties hebben. Daarnaast is het een van de weinige auto’s in deze klasse die ook een diesel variant heeft. De diesel variant rijdt maar liefst 1 op 35 wat een uitzonderlijke prestatie is. De diesel variant is wel een stuk duurder dan de benzine variant. Naast de optie tot allerlei handige accessoires beschikt de Fiat 500 over een kofferbak met een inhoud van 185 liter. De achterbank kan naar beneden geklapt worden waardoor je de laadruimte zelfs kan vergroten naar 610 liter. Verder weegt de auto 875 kilo, is hij 355 centimeter lang, 149 centimeter hoog en 163 centimeter breed. Tenslotte beschikt de Fiat 500 over stuurbekrachtiging die snelheidsafhankelijk is. Zo heb je ook op hoge snelheden een goed gevoel bij het sturen van de auto.

Volkswagen UP!

De Volkswagen UP! Heeft een lengte van 354 centimeter, is 164 centimeter breed en 149 centimeter hoog. De auto weegt 840 kilo en heeft een minimale laadruimte van 251 liter die vergroot kan worden naar 951 liter wanneer de achterbank naar beneden wordt geklapt. De Volkswagen UP! Is verkrijgbaar in 3 varianten. Het instapmodel is de Volkswagen Take up! Het middelste model heeft de naam Move up! En de duurste variant heeft de Volkswagen High up! Naast de drie verschillende modellen is het mogelijk om de Volkswagen UP! Uit te breiden met allerlei accessoires. Zo kan je er bijvoorbeeld een Beats radio in laten zetten met 300-watt speakers voor ongeveer 400 euro. Net als bij veel andere stadsauto’s kan je het met de Volkswagen UP! Zo gek maken als je zelf wilt.

Tags:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl