Contact met Vaartland.nl

 

De Renault Twingo een revolutionaire stadsauto

De die-hard fans van Renault kennen de R4 of het koekblik nog wel. Een vierkant model, de verrassing was dan ook groot toen de Franse autofabrikant de Renault Twingo 1992 introduceerde. De nieuwe Renault Twingo werd uitgevoerd met ronde vormen en vanaf dat moment tot de Renault Twingo 2007 rijden er 2,5 miljoen auto’s van de band. Waar je ook kijkt, je ziet altijd wel een Renault Twingo in het stadsbeeld voorbijrijden. Het is dan ook niet vreemd dat de eerste generatie 3 facelifts voortbrengt de Renault Twingo 1998, Renault Twingo 2000 en de Renault Twingo 2004.

 
 
 
 
 

Renault Twingo altijd een happy face

De Renault Twingo compacte stadsauto had al bij zijn introductie revolutionaire eigenschappen. Denk aan een dashboard dat afweek van de concurrenten en de centraal geplaatste digitale snelheidsmeter, met achter het stuur de waarschuwingslampjes. Maar dat was niet alles, de volledig schuifbare achterbank gaf de bestuurder de keuze voor meer beenruimte of een grotere kofferruimte. Het allerleukste of misschien wel aller vrolijkste zijn de ronde koplampen die samen met het Renault logo en de grill de indruk geven van een ‘happy face’. De vrolijke, hippe en ondeugende stadsauto is een feit, nu alleen nog een swingende naam.

Renault Twingo modellen

De hoofdontwerper van Renault heeft bij de ontwikkeling van het model Renault Twingo vrolijke en speelse compacte stadsauto in gedachten. De naam moet swingen en vrolijkheid uitdragen: De naam wordt Twingo; de samenvoeging van Twist, Swing en Tango.

Renault twingo modellen vaartland

De facelift van de Renault Twingo 2011

De tweede generatie rijdt al een tijdje rond en in 2011 besluit Renault dat er een facelift komt. Het ontbreken van de ‘happy face’ in Renault Twingo 2007 uitvoering is blijkbaar ook de Fransen niet goed bevallen en gelukkig zijn ze tot inkeer gekomen. De Nederlandse designchef Laurens van den Acker brengt daar snel verandering in, maar dat is niet de enige aanpassing, je kunt de Renault Twingo 2012 ook weer met open dak rijden, het textieldak is terug van weggeweest. Het is wel een extra optie, maar de keuze is er, net zoals de mogelijkheid om extra’s toe te voegen waarmee je de stadsauto kunt personaliseren.

Renault twingo auto vaartland

Renault Twingo specificaties Dynamique

De Twingo Dynamique biedt ruimte aan vier personen maar kan eenvoudig verbouwd worden om je spullen in te vervoeren voor een verhuizing of weekendje weg. Ben je op zoek naar een flexibele inzetbare auto dan moet je zeker dit model bekijken. De verschuifbare achterbank biedt de keuze voor extra been- of bagageruimte. Heb je serieuze ruimte nodig? Dan klap je de achterbank op, et voilà 959 liter laadruimte komt tot je beschikking.

Herkansing met de Renault Twingo 2014

De Renault Twingo 2014 verandert, dit model is samen met Smart ontwikkeld en lijkt ook op de Smart ForFour. De motor wordt achterin geplaatst en voorzien van achterwielaandrijving is hij ook kleiner dan de vorige generatie Twingo’s.

De 2019 editie een zware concurrentiestrijd

Het aanbod van kleine stadsauto’s is groot, de ene is nog mooier, efficiënter of hipper dan de andere. Het wordt steeds moeilijker om je te onderscheiden. Renault voert een vernieuwing van de motor uit, nieuwe lichtblokken aan de voor- en achterzijde en optimalisering van het interieur. De sportieve en soepele auto Renault Twingo 2019 laat zich in de stad niet onbetuigd en je draait je Twingo, dankzij de stuurbekrachtiging en kleine draaicirkel, eenvoudig in elk parkeerplekje. Met de cruise control en snelheidsbegrenzer voorkom je ook nog eens de meeste bekeuringen.

Model Renault Twingo

De Renault Twingo specificaties verschillen per uitvoering. Je hebt de meest eenvoudige uitvoering, Life gevolgd door Collection en de meest luxe variant Intens.

De Renault Twingo Life

De standaarduitrusting van deze uitvoering bestaat uit de Led C-shape dagverlichting, fijne regen- en lichtsensor, een afstandsbediening voor de centrale portiervergrendeling en om het sturen in de stad soepel te laten verlopen een stuurbekrachtiging.

De Renault Twingo Collection

De uitrusting van Collection is iets uitgebreider met een airconditioning (handbediening), elektrische verstelbare en verwarmde buitenspiegels, en als je de auto deelt is het in hoogte verstelbare stuurwiel een uitkomst, ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

De Renault Twingo Intens

De meest luxe uitvoering is de Twingo Intens met een elektronisch geregelde airconditioning, regen- en lichtsensor en om het parkeren in de stad makkelijk te maken zitten er parkeersensoren met sonische weergave op deze auto.

renault twingo interieur vaartland

Onder de kap de Renault Twingo motor

De nieuwe Renault Twingo modellen hebben de nieuwe 3 cilinder 75 SCe benzinemotor onder de kap. Deze Renault Twingo motor wordt ook gebruikt in de Dacia en de 5e generatie Clio. In de Intens kun je met de TCe variant het vermogen van 90 pk naar 95 pk laten stijgen.

Bekijk huidige aanbod Renault Twingo

Plus en minpunten van de Renault Twingo

+ Voldoende beenruimte passagiers
+ Uitbreidbare achterbak
+ Lichte besturing
+ Iets hogere zitpositie biedt goed overzicht
+ Easy-entry-systeem voor makkelijk instappen

- Fors brandstofverbruik snelweg
- Zitpositie te hoog
- Zitvlakken te kort voor lange personen
- Slecht uitzicht op de achterbank

Toekomst Renault Twingo modellen

De Twingo Z.E. staat te trappelen om de stadse wegen te mogen berijden. De verwachting is dat eind 2020 dit Renault Twingo model beschikbaar komt, de 82 pk auto zorgt voor de nodige stadse pittigheid gecombineerd met zijn compacte formaat, de bekende wendbaarheid en kleine draaicirkel is er een ‘new kid in town’.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl