Contact met Vaartland.nl

 

BMW, Bayerische Motoren Werke

De letters BMW staan voor Bayerische Motoren Werke. Deze afkorting verklaart meteen de afkomst van dit automerk, iets wat ook terug te zien is in het logo. Het logo bestaat uit een zwarte ring met de hoofdletters BMW. Daarbinnen staat een blauw-wit geblokt veld. Dit veld is een verwijzing naar het wapen van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren en niet zoals wel eens gesuggereerd wordt de propeller van een vliegtuig. Deze suggestie is ontstaan omdat BMW zich in eerste instantie bezig hield met het bouwen van vliegtuigmotoren. In dit artikel lees je alle BMW info.

BMW Occasions

bmw auto vaartland
 
 
 
 
 

Huidige aanbod BMW

BMW, het bekende auto- en motor merk

BMW is een bekend auto- en motor merk maar richtte zich bij het ontstaan totaal niet op de weg maar op de lucht. Het Beierse merk is op 15 februari 1912 opgericht door de Duitse ingenieur in mechanica en luchtvaartpionier Karl Friedrich Rapp. Diverse fusies en samenwerkingsverbanden resulteren erin dat BMW zich in 1923 begon te richten op de productie van de BMW motor. De overname van voertuig fabriek Eisenach A.G. in 1828 vormde het startpunt van BMW als autofabrikant. 

De eerste BMW auto was de BMW 3/15, een afgeleide van de Austin Seven uit 1929. Het getal 15 verwees naar het aantal pk die de BMW auto had. De eerste eigen auto’s van BMW gingen in 1933 in productie. Dit waren de 327 sedan en de 328 roadster, twee zes liter sportwagens die direct het imago van BMW brandmerken. Vanaf die tijd werd het imago van BMW, als ontwikkelaar van sportieve auto’s, opgebouwd.

Wat voor auto is een BMW?

Zoals aangegeven, kun je gerust stellen dat BMW een merk is dat zich richt op het bouwen van auto’s met een sportief uiterlijk en karakter. De meeste BMW modellen zijn dan ook achterwiel aangedreven en hebben een coupé carrosserie. Deze carrosserievorm heeft een sterk aflopende achterzijde, iets wat volledig past bij de sportieve uitstraling van het merk. Een ander karakteristieke waarde van BMW occasions is dat de meeste modellen zijn uitgerust met krachtige motoren om goede weg prestaties te garanderen. BMW is een competitief merk dat er altijd naar streeft om de beste te zijn. De “prototype BMW rijder” (voor zover we hiervan mogen spreken) is een sportieve rijder.

Andere kenmerkende eigenschappen van de auto’s van BMW 

Een ander punt waar BMW veel waarde aan hecht is de combinatie tussen comfort, klasse en technologische vooruitstrevendheid. De meeste BMW modellen zijn modern en comfortabel ingericht. Het Duitse merk hecht er dan ook veel waarde aan om vooruitstrevend te zijn in technologische mogelijkheden. De bekende slogans “Freude am Fahren” en “The Ultimate Driving Machine” sluiten hier volledig op aan. Een slogan waarin de BMW 2000 en de modellen na de eeuwwisseling veelvuldig op de markt werden gezet.  

Bekijk BMW occasions

Aansprekende BMW modellen uit het aanbod van 2018 en 2019

BMW is een merk dat veelvuldig nieuwe modellen uitbrengt en hiervan in een hoog tempo generatie na generatie introduceert om een voorsprong op de zware concurrentie in te nemen of deze te behouden. De BMW familie bestaat uit meerdere takken. Hierbij wordt het klassieke modellen aanbod zoals de 3-serie (een aanbod van sedan en stationwagen modellen) aangevuld met de coupé en cabriolet modellen uit de 4-serie. Ook de 5-serie is een lijn die al decennialang wordt aangeboden en sinds 1972 op de markt is. Dit programma is uitgebreid met de grotere 6 en 7-series en de hatchback modellen uit de 1-serie. 

Andere aansprekende 2018 BMW en 2019 BMW modellen zijn de SUV modellen die de X-familie vormen, zoals de BMW X5. De X- modellen hebben een groot aandeel in de huidige verkoopcijfers van BMW. De MPV tak, de 2 Serie Active Tourer en de roadsters (zoals het Z4 sportmodel) vormen weer een eigen groep binnen het aanbod van BMW. Binnen dit aanbod zijn er weer diverse varianten waarvoor gekozen kan worden. De xDrive modellen zijn de vierwielaangedreven modellen en de M modellen zijn de sportief uitgevoerde modellen die onder handen worden genomen door BMW M GmbH, de huistuner van het Duitse merk. De M modellen refereren naar de vele grote successen in de autosport die BMW heeft mogen vieren en nog altijd doet.

BMW i, het elektrische submerk van BMW  

Dat BMW zich ook bezig houdt met de productie van elektrische auto’s, bleek in 2011 toen het Duitse submerk BMW i introduceert. Dit submerk richt zich uitsluitend op het produceren en ontwikkelen van plug-in hybrides. De volledig elektrische BMW i3 is de eerste volledig elektrische stadswagen van het merk, later volgde de i8, de plug-in hybride sportwagen. 

Naast BMW i is het automerk uit München eigenaar van een aantal andere aansprekende automerken zoals MINI en Rolls Royce. Tot slot is het leuk om te vermelden dat er BMW modellen zijn waar een Nederlands tintje aan zit. Een deel van de productie wordt immers verzorgd door VDL Nedcar in het Limburgse Born. Een Nederlands BMW model dus.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl