Contact met Vaartland.nl

 

Wat zijn de MPVs?

De MPV afkorting staat voor Multi-Purpose Vehicle, en dat is precies waar deze grote gezinsauto perfect voor is. Met de MPV auto 7 persoons kun je heel riant met het gezin op vakantie inclusief bagage en tent. Heb je een klein gezin dan stappen broers en zussen of vriendjes van de kinderen net zo makkelijk in. Ook als regelmatig extra bagageruimte nodig hebt of dat er regelmatig een meubelstuk verhuisd moet worden, in veel MPV modellen is het eenvoudig om de stoelen of de achterbank in te klappen of zelfs te verwijderen (afhankelijk van welke carrosserie MPV je kiest).

mpv modellen vaartland
 
 
 
 
 

Huidige aanbod

De MPV auto

Of je nu een MPV hebt voor 5, 7 of 9 personen, de auto MPV is een fijn vervoermiddel, hij is ruimer en hoger dan een standaard personenauto. Dit model is meestal gebouwd op het onderstel van een personenauto, of zoals de Amerikaanse MPV auto's op de bodemplaat van een bestelwagen. Heb je een favoriet automerk? Check dan of jouw merk een MPV in zijn assortiment heeft, veel merken hebben er wel een en misschien is er zelfs een hybride MPV of 100% elektrische MPV.

Populaire MPV auto modellen vergelijken

De tijd dat je niet om de MPV's heen kon is een beetje voorbij. De MPV modellen hebben een aantal jaar geleden plaats gemaakt voor de populaire cross-overs en SUV’s maar de MPV heeft zo zijn eigen unieke gebruikersmomenten, naast het feit dat hij super handig is. Er zijn zelfs MPV modellen die je kunt ombouwen tot een heuse camper. Je parkeert de MPV eenvoudiger in grote steden dan een camper en een caravan lukt al helemaal niet als je tijdens de vakantiereis even in een van de mooie Europese steden wilt relaxen.

Verschillende merken betekent ook een keuze uit diverse MPV modellen, voor iedereen is er wel een geschikte auto MPV. Of je nu kiest voor de MPV modellen 2018, de MPV modellen 2019 of misschien een al wat ouder jaartal, er is keuze genoeg.

De voordelen van een MPV

Dit is eigenlijk al eerder benoemd maar het voornaamste voordeel van een MPV is dat je hem voor meerdere doelen kan gebruiken. Vooral de grote ruimte maakt de MPV echt onderscheidend. Een MPV is langer en hoger dan een stationwagen waardoor je nog meer been- en hoofdruimte hebt. Verder heeft een Multi-Purpose Vehicle een hoge instap. Dit is erg fijn voor lange of oudere mensen omdat zij nu niet hoeven te bukken om de auto in te komen. Ook voor ouders met kinderen is een hoge instap erg handig wanneer je de gordel van de kinderen (in kinderzitjes) moet vastmaken.

Het verschil tussen MPV en SUV

Zowel een SUV als een MPV kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden. Ook een SUV biedt dus veel bagageruimte en kan veel personen vervoeren. Het verschil zit hem vooral in het uiterlijk van beide type auto’s. SUV staat voor Sport Utility Vehicle en dit type auto’s ziet er van buiten dan ook een stuk sportiever en “stoerder” uit. Naast het uiterlijk hebben sommige SUV’s ook 4-wiel aandrijving.

Renault Grand Scenic modellen Vaartland 1

Tips: 10 top MPV's op een rijtje

1. Renault Gran Scenic

De Renault Scenic is de eerste MPV die de Europese markt op rijdt en hij wordt meteen verkozen tot ‘Auto van het Jaar’ 1997’. De ruimte en hoge instap is op dat moment nog ongekend. Vanaf 2003 volgt de Renault Grand Scenic, die 24 cm langer is en ruimte biedt aan 7 personen. Een perfecte gezinswagen en zakenauto.

2. BMW 2 serie Gran Tourer

De Gran Tourer is een (midi-) MPV met een optie tot 7 zitplaatsen en veel binnenruimte, deze is afhankelijk van de wensen flexibel in te delen. Het model is gebaseerd op de BMW 2 serie Active Tourer.

3. Opel Zafira Tourer, MPV 7 persoons

Opel levert een betrouwbare MPV met zijn Zafira Tourer, de Zafira heeft al meerdere generaties bewezen succesvol te zijn. Deze midi-MPV bewijst dat Opel het begrepen heeft, standaard 7 zit paatsen, twee stoelen op de 3zitrij die ingeklapt kunnen worden en in de vloer verdwijnen waardoor er een vlakke laadvloer ontstaat. Je kunt je voorstellen dat de andere merken dit meteen hebben gekopieerd.

4. Mazda 5

Met een lengte van 4,55 meter een breedte van 1,84 meter en een hoogte van 1,68 meter biedt de Mazda 5 genoeg ruimte voor je bagage. Maar je kan er ook tot wel 7 personen mee vervoeren. Daarnaast heeft de Mazda 5 een maximale laadruimte van 1620 liter en een standaard bagageruimte van 477 liter. 

5. Peugeot 5008

De Peugeot 5008 biedt plaats voor wel 7 personen en heeft een hoog rijcomfort. De Peugeot 5008 is 4,44 meter lang, 1,84 meter breed en 1,62 meter hoog. Hij mag geremd 1.400 kilo trekken en weegt zelf  1.405 kilo. Bij de variant voor 5 personen heb je een laadruimte van wel 679 liter. Kies je voor de variant voor 7 personen kan je gebruik maken van een laadruimte met een inhoud van 166 liter. Wanneer je alle banken plat legt heb je een laadruimte van 912 liter.

6. Renault Espace

Dit model is een echte ruimtewagen, standaard met 5 zitplaatsen en uit te breiden naar een MPV auto 7 persoons. Met de nieuwe Espace heeft Renault misschien wel de MPV markt een nieuwe invulling gegeven. De crossover MPV en SUV heeft de ruimte van een MPV en het stoere rijden van een SUV.

7. Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is misschien wel het schoolvoorbeeld van een MPV die voor veel doeleinden geschikt is. Vervoer je als ondernemer of vakman standaard veel spullen mee om je werkzaamheden uit te kunnen voeren? De Caddy biedt ruimte en flexibiliteit. Deze robuuste en flexibele bestelwagen laat zich zelfs ombouwen tot een kampeerwagen voor die knusse Europa vakanties.

8. Citroen Grand 4 Picasso

De verlengde C4 Picasso kan leunen op een zeer ruim interieur en is heel comfortabel in gebruik. Je betaalt wel een meerprijs als je kiest voor een 7-zitter. De Grand 4 Picasso heet tegenwoordig Grand C4 Spacetourer.

9. Volkswagen Touran

De Volkswagen Touran valt in de categorie midi-MPV en berijdt al sinds 2003 de Nederlandse wegen. De Touran biedt, afhankelijk van de uitvoering, ruimte voor 5 of 7 zitplaatsen.

10. Citroen C4 Spacetourer

De Spacetourer is een innovatieve en moderne grote MPV, uitgerust met intelligente rijhulp systemen en waar aandacht is besteed aan comfortabel reizen. En mocht je denken aan wat betekent MPV voor mij en mijn gezin, dan is er ook de fullsize MPV van Citroën, de C8. Ook met deze MPV koop je ruimte, de auto is flexibel in te delen en je kunt minimaal 7 personen meenemen inclusief al hun bagage natuurlijk.

Welke grote personen auto is de beste MPV

Wat de beste MPV auto is, is afhankelijk van jouw wensen, ben je op zoek naar een grote gezinsauto, een MPV automaat auto hoge instap, een zuinige MPV of misschien wil je wel een hybride MPV. Net zoals de keuze voor een grote MPV of een kleine MPV is ook deze beslissing afhankelijk waar je de MPV voor gaat gebruiken. Heb je maar heel af en toe veel ruimte nodig dan is het verstandiger om te kiezen voor een van de kleine MPV autos. Een belangrijk criteria is ook hoeveel km’s je gaat rijden, bij hoge km aantallen is een diesel vaak verstandig.

Bestaat er een zuinige MPV? Een MPV is een zwaardere auto dan een gemiddelde personenauto en dat betekent meer wegenbelasting en een hoger brandstofverbruik. Een hybride of 100% elektrische MPV is zeker het overwegen waard bij de aanschaf van deze grote personenauto.

Plus- en minpunten van de MPV autos

+ Lage aanschaf (tweedehands)
+ Heel ruim
+ Veel gebruiksmogelijkheden

- Brandstof verbruik
- Afschrijving
- Parkeren

Hebben grote gezinsauto's de toekomst?

Mercedes-Benz heeft met de introductie van de Concept EQV tijdens de Autosalon in Genève in 2019 in het premiumsegment de eerste volledige elektrische MPV geïntroduceerd. Of Mercedes met de stap de andere automerken inspireert op het elektrificeren van de MPV modellen is afwachten.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl