Contact met Vaartland.nl

 

De rollende veiligheid van Volvo

Volvo betekent ‘ik rol’ en komt van het Latijnse werkwoord ‘volvere’. Dit van oorsprong Zweedse automerk verkocht in 2019 meer dan 700.000 Volvo auto’s. Hiermee wist de 93-jarige autofabrikant voor maar liefst zes achtereenvolgende jaren hun eigen verkooprecord te verbreken. Een enorme prestatie die wij dagelijks op de weg terugzien. De plug-in hybride, de drie nieuwste SUV-modellen en vooral de XC60 zijn razend populair. Wat maakt een Volvo auto zo bijzonder?

 
 
 
 
 

Huidige aanbod Volvo

Onveranderd iconisch en populair

Opgericht in 1926 als onderdeel van een kogellagerfabriek werden er iconische modellen geproduceerd. Want wie kent de Amazon, Kattenrug en de Volvo P1800 niet? Klassiekers die nog steeds veel bekijks trekken. De Volvo modellen van nu zien er dan wel heel anders uit, maar de wereldwijde populariteit van het automerk is altijd onveranderd gebleven en veiligheid is altijd het kenmerk geweest.

De V van Volvo Veiligheid

Wie Volvo zegt, denkt aan veiligheid. Een reputatie die onlosmakelijk verbonden is met het Zweedse Volvo merk. Dat heeft zijn oorsprong in de veiligheidsvernieuwingen die Volvo doorvoerde, lang voordat de overheden deze veiligheidsnormen stelden. De driepuntsgordel werd in 1959 door een Volvo ingenieur uitgevonden en wordt gezien als de belangrijkste veiligheidsinnovatie van de autogeschiedenis. En in 1967 waren ze de eerste die de gordel ook achterin geïnstalleerd. Veiligheid voor en achter, want wist je dat je 50% meer kans op overleven hebt bij het dragen van je autogordel?

Ook het kinderslot in 1972, de introductie van ABS in 1984, de automatische hoogteregeling van de autogordel in 1991 en de eerste zijdelingse airbag in 1994 kunnen ze op hun rekening schrijven. En dan hebben we het nog niet over het waterafstotende glas dat in 2004 zijn intrede deed.

 Volvo Vaartland

Volvo modellen

Waar je bij sommige automerken door de modelnamen het bos niet meer ziet, heeft de populaire Zweedse autofabrikant een eenvoudig systeem bedacht voor de Volvo auto. De C staat voor coupé, de S voor sedan, de V voor versatility oftewel de veelzijdigheid van een stationwagen en de XC voor cross-country. De getallen die volgen, geven de grootte van de auto aan. Lekker simpel toch?

2019 Volvo

De Volvo 2019 modellen die momenteel in de showroom te bewonderen zijn, bestaan uit drie modellen Volvo. De XC, de populaire cross-country modellen, respectievelijk de XC40, XC60 en XC90. Waarvan de 90 dus aanzienlijk groter is dan de andere twee. Ook in de V-serie zijn deze drie getallen terug te vinden. Het voordeel van deze Volvo stationwagens is de enorme ruimte die de auto biedt. Ideaal voor vertegenwoordigers die met al hun spullen achterin comfortabel kilometers vreten en als familieauto voor uitstapjes en kampeer- of skivakanties. Het laatste model Volvo 2019 is de sedan, deze komt in twee formaten, 60 en 90. Dit elegante model kenmerkt zich door het Scandinavische design boordevol met geavanceerde technologie en is daardoor een zakenauto bij uitstek.

Volvo 2018

Het 2018 Volvo model XC40 heeft de prestigieuze prijs van ‘Europese auto van het jaar’ gewonnen. Zijn grotere broers, de 60 en 90 wonnen al eerder de Amerikaanse variant van deze onderscheiding en werden beide uitgeroepen tot’ North American Truck/Utility of the Year’.

Volvo motor

In 2015 was het voor Volvo tijd om de in eigen huis ontwikkelde motoren in de bolides in te bouwen. Hiermee werd afscheid genomen aan de oudere motoren die stamde uit de Ford-tijd. Deze nieuwe Volvo E-motoren, zowel benzine als de dieselmotoren, typeren zich door de zuinigheid en milieuvriendelijkheid.

De wereldwijde terugroepactie in 2019 heeft de Volvo reputatie geen schade berokkend. Het eventuele vlambare onderdeel in de viercilinder dieselmotoren die in verschillende modellen na 2014 terug te vinden waren, heeft niet tot ongelukken geleid.

De Volvo rijder

Sinds 2010 is Volvo in handen van het Chinese automerk Geely Automobile. Het is dan ook niet verwonderlijk dat China de grootste afnemer is. Maar ook in Amerika, Europa en voornamelijk in Zweden zie je veel Volvo’s rijden. Een leuk weetje is dat van de 38.000 werknemers er een kwart vrouw is. Verrassend omdat de Volvo-rijder meestal een man is. De functionaliteit, het hoge comfort, de innovatieve technologie en hoge veiligheid schijnt de mannelijke bevolking meer aan te spreken. Zowel zakelijk als privé doet een Volvo auto meer dan je van A naar B rijden. Afhankelijk van het model Volvo dat je aanschaft, biedt de auto meer dan voldoende ruimte, geeft een enorm rijcomfort en is voorzien van alle technische snufjes die je van een A-merk auto mag verwachten. Vooral als je veel op de weg zit, is dit een automerk om je in te verdiepen en een proefrit te maken. Want eenmaal een Volvo….

Volvo modellen Vaartland 2

Volvo geschiedenis

Volvo mag dan wel begonnen zijn met het produceren van fietsen, maar in hun rijke geschiedenis wisten ze ook vachtwagens, scheepsmotoren en zelfs tot 2014 vliegtuigmotoren te produceren. Toch is het automerk, al bijna een eeuw, het meest bekend om het produceren van superieure auto’s, waarvan zeker de klassiekers nog steeds een lust voor het oog zijn. De 1970 Volvo eindigde met de beroemde P130 Amazone. Van de in totaal 667.323 geproduceerde bolides zijn er nog steeds een flink aantal als klassieker te koop. Een ander iconisch moment was de overname van het Nederlandse automerk DAF in 1974. Misschien ken je de bekende DAF 77 nog, die later als Volvo 343 op de markt verscheen. Ondanks deze en vele legendarische modellen, bleef Volvo kampen met een saai imago. In de jaren ‘80 besloten ze het roer om te gooien en om sportievere auto’s te produceren, waaronder de Volvo 240. Deze Volvo 2018 was de eerste met een Volvo turbomotor en bood zowel de looks als de rijervaring van een sportwagen. 

In 1999 kwam de autodivisie in handen van Ford, die het in 2010 verkocht aan de Chinese Zhejiang Geely Holding Group Co.

 

Bekijk huidige aanbod Volvo

Plus- en minpunten van de Volvo

+ Veiligheid met een grote V
+ Ruim (op de C30 na)
+ Verrukkelijk rijgedrag
+ Krachtig voor aanhanger of caravan
+ Uitstraling en luxe

- Verbruik kan aan de hoge kant zijn, voornamelijk bij de XC60
- De solide bouw maakt reddingswerkzaamheden bij een ongeluk lastig

Ambitieuze toekomst

2020 is het jaar waarin Volvo de Recharge-modellen uitrolt. Deze oplaadbare Volvo’s komen zowel 100% elektrisch als in plug-in hybride vorm. De doelstelling is in 2025 de helft van hun wagenpark volledig geëlektrificeerd te hebben en om in de jaren daarna er een miljoen van te verkopen. Gezien de toenemende populariteit van het automerk en de stijgende vraag naar milieuvriendelijke auto’s lijkt hun ambitieuze plan zeker haalbaar.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl