Contact met Vaartland.nl

 

Toyota – Al jaren aan de top in de autobranche

Als bedrijf bestaat Toyota al meer dan 100 jaar, eerst als bouwer van weefgetouwen. Ook toen was de innovatieve drang van het merk al aanwezig, wat beloond werd met de ontwikkeling van het eerste automatische weefgetrouw ter wereld in 1924. Na de Tweede Wereldoorlog is de fabrikant zich gaan toeleggen op het ontwikkelen van auto’s. Met succes, want Toyota is sinds die tijd de grootste autoproducent van Japan.

Sinds 1964 zijn Toyota’s verkrijgbaar in Nederland en sindsdien zijn er talloze Toyota modellen verkocht waaronder de populaire Aygo, Yaris en de Rav 4. De welbekende Toyota Prius was één van de eerste commerciële Plug-in Hybrids die op grote schaal verkocht werd. De auto Prius bewijst dat Toyota ook na een eeuw op de markt nog steeds vooroploopt met nieuwe ontwikkelingen.

Toyota's Occasions

 
 
 
 
 

Huidige aanbod Toyota

Belangrijke eigenschappen

Toyota’s worden gebouwde op betrouwbaarheid, zuinigheid en een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Specifieke Toyota modellen worden geroemd om hun eigenschappen. Zo is de bijna legendarische Toyota Landcruiser wereldwijd nog steeds één van de beste off-roaders vanwege zijn eenvoud en duurzaamheid. De Toyota Aygo is een iconische stadsauto die zich kenmerkt door zijn wendbaarheid en lage instapprijs. De Toyota Corolla is daarentegen weer erg veelzijdig en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder een hatchback en sedan uitvoering.

3 van de meest populaire en opvallende Toyota’s

Toyota is in vrijwel ieder segment op de automarkt vertegenwoordigd. Kleine stadsauto’s zoals de Aygo en Yaris hebben veel vaste klanten binnen het A- en B-segment. Er zijn zakelijke sedans zoals de Camry en de Mirai. En ook in het SUV/Off-road segment heb je genoeg keuze met modellen als de Land Cruiser, de Rav-4 en de Hilux. We gaan hieronder kort in op drie van de meest populaire modellen van het merk.

Toyota Aygo: De cityhopper

De kleine Aygo is een fijn stadsautootje met een lichte besturing, een zuinig motortje en vanwege de korte wielbasis is de auto erg wendbaar. De Toyota Aygo heeft meerdere broers en zusjes, waaronder de Citroën C1 en de Peugeot 107. Deze modellen zijn nagenoeg hetzelfde en zijn het resultaat van een gezamenlijk project van de drie merken om de kosten te delen.

Toyota Prius: De ‘Niets is onmogelijk’

De slogan van Toyota is ‘Niets is onmogelijk’ en dat hebben ze bewezen met de Prius. De Toyota Prius wagen was in 1997 de eerste auto waarbij een benzinemotor succesvol met een elektromotor werd gekoppeld. Het werd een daverend succes voor het Japanse merk en de cijfers liegen er niet om. De Prius rijdt in 90 landen rond en er zijn meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht. De techniek is inmiddels verder doorontwikkeld en wordt nu ook toegepast op de Toyota Corolla wagen, de Rav 4, de C-HR en de Camry.

Toyota Landcruiser: De onstuitbare 

Een fullsize offroader met standaard 4x4 aandrijving en een uitzonderlijke reputatie op het gebied van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Inmiddels in zijn vierde generatie en nog steeds dé auto waar particulieren, bedrijven en overheden op terugvallen wanneer er ruig terrein overgestoken moet worden. Nieuwere modellen van de Toyota Landcruiser zijn wel een stuk luxer uitgerust dan de spaarzaam beklede eerdere generaties. 

Bekijk huidige aanbod Toyota

De meest betrouwbare tweedehands auto

Toyota occasions staan bekend om hun betrouwbaarheid. Sterker nog, het merk is meerdere malen uitgeroepen tot meest betrouwbare tweedehands auto. Omdat Toyota al zo lang in Nederland auto’s op de markt brengt, is een tweedehands exemplaar zo gevonden. Natuurlijk spelen zaken als onderhoud en schade nog steeds een belangrijke rol bij het kiezen van een occasion. Dankzij de betrouwbaarheid van het merk maken kilometerstanden echter veel minder uit. Ontdek de Toyota modellen op Vaartland.nl en boek altijd een proefrit wanneer je een interessante Toyota auto vindt.

 

Veelgestelde Toyota vragen

Welke modellen heeft Toyota?

Toyota maakt de volgende modellen; Toyota Aygo, Toyota Yaris, Toyota Yaris Cross, Toyota Corolla, Toyota C-HR, Toyota RAV4, Toyota Prius, Toyota Mirai, Toyota Camry, Toyota Supra, Toyota Highlander, Toyota Land Cruiser, Toyota Hilux en Toyota Proace.

Wie heeft Toyota uitgevonden?

Toyota is opgericht door Kiichiro Toyoda en begon als producent van weefgetouwen. In 1937 lanceert Toyoda zijn eerste auto, de AA, geïnspireerd op de Amerikaanse auto-industrie en voornamelijk de Amerikaanse Chrysler Airflow.

Wat betekent Toyota?

Het zou geen Japan zijn als bijgeloof geen rol speelde in de naam van een bedrijf, zo ook bij Toyota. De naam Toyota komt van de oprichter Kiichiro Toyoda. Het heeft verder geen betekenis. Maar waarom heet het bedrijf dan niet Toyoda? Toyoda heeft in het Japanse Katana-schrift 10 streepjes. Schrijf je de zelfde naam met 8 streepjes dan spreek je het uit als Toyota. Laat het getal 8 nou net geluk brengen in Japan.

Waar wordt Toyota gebouwd?

De Auris en Avensis bouwt Toyota in Groot-Brittanië, de Verso en C-HR in Turkije, de Yaris in Frankrijk, de Aygo in Tsjechië en de Pro-Ace in Frankrijk. Alleen de Land-Cruiser, RAV4, GT86, Prius en Prius Wagon worden echt in "Toyota City" Japan gemaakt.

Welke Toyota hybride?

Vijwel alle modellen van Toyota zijn beschikbaar als Hybride. Zo ook de Yaris Hybrid, Yaris Cross Hybrid, Corolla Hatchback Hybrid, Corolla Touring Sports Hybrid, Corolla Trek Hybrid, Corolla Sedan Hybrid, CH-R Hybrid, Rav4 Hybrid, Prius Hybrid, Camry Hybrid en Highlander Hybrid.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl