Contact met Vaartland.nl

 

Toyota Auris – Een no-nonsense auto voor iedere dag

De Toyota Auris is een echte vervoersauto, bedoeld voor mensen die vooral op zoek zijn naar degelijk, betrouwbaar vervoer. De Toyota Auris 2010 kreeg dezelfde hybride aandrijflijn als de Toyota Prius en daarmee werd het meteen een populaire leaseauto vanwege de lage bijtelling. Sinds deze tijd is het model bijna exclusief als hybride verkrijgbaar. Je komt een paar occasions met alleen de 1.2 benzinemotor tegen maar voor een diesel ben je aangewezen op een Toyota Auris 2007 of Toyota Auris 2008.

 
 
 
 
 

De zuinige Plug-in hybrid voor woon-werkverkeer

Omdat de Toyota Auris vooral als Plug-in Hybrid verkrijgbaar is krijg je meestal een automatische versnellingsbak. En dat is echt een aanrader voor mensen die regelmatig in de file staan voor woon-werkverkeer. Volgens Toyota zelf kun je met een Auris een verbruik van 1 op 26 halen. Net als zo vaak bij fabrieksopgaven, wijken de getallen in de praktijk enigszins af. Toch kun je zonder moeite 1 op 17 halen en als je een beetje je best doet is 1 op 20 ook haalbaar. Erg netjes dus voor een C-klasse auto.

Auris hybrid modellen vaartland

Praktisch en ruimte

De Toyota Auris is verkrijgbaar als hatchback en als stationwagen. Bij de hatchback krijg je 360 liter aan bagageruimte, waarmee de Toyota Auris niet onder doet voor andere C-klassers die vaak wel veel duurder zijn zoals de Mini Clubman, de Volkswagen Golf en de Alfa-Romeo Giulietta. De station heeft 530 liter bagageruimte en is daarmee ruimer dan een standaard Prius maar wel kleiner dan stationwagens als de VW Golf Variant of de Kia Ceed Sportswagon.

Effectief

De Toyota Auris staat niet bekend om zijn rijke uitrusting. Er is wel een versie met een leuk schuif-kanteldak maar deze versies zijn in Nederland zeldzaam. Ook andere luxe opties zoals lederen bekleding of stoelverwarming komen slechts sporadisch voor. Wat functionele opties betreft doet de Toyota Auris het een stuk beter. Parkeersensoren voor en achter en navigatie zijn op vrijwel iedere occasion toegevoegd. Uitzondering is Active Sports-Line. Occasions in deze uitvoering hebben vaak meer luxe zoals Climate Control, Hill-Hold Control en een leren stuurwiel. Ook nieuwere modellen van de afgelopen jaren zijn een stuk luxer en comfortabeler geworden.

Meer luxe voor een hogere prijs

Nieuwere exemplaren van de Auris, zoals de Toyota Auris 2018 of de Toyota Auris 2019 zijn een stuk luxer uitgerust dan hun voorgangers van voor 2012. Het is duidelijk dat Toyota geprobeerd heeft om de Auris, wat opties en luxe betreft, te laten concurreren met zijn tegenhangers van Volkswagen, Seat en KIA. Dat is in zekere zin ook gelukt. Je vindt Toyota Auris modellen uit 2018 of 2019 met Cruise Control, regensensoren, een extra armsteun en Emergency Brake systemen. Keerzijde van de medaille is dat de Toyota Auris auto hiermee ook een stuk duurder is geworden. Wil je vooral een aantrekkelijke prijs en een betrouwbare auto, dan ben je wellicht beter uit met een versie uit 2015 of 2016.

 

Bekijk huidige aanbod Toyota Auris

Plus- en minpunten van de Toyota Auris

+ Comfortabel en functioneel interieur
+ Weinig ruis in de cabine
+ Zuinig dankzij de hybride benzine-elektromotor

- Weinig opwindende eigenschappen
- De station versie biedt minder bagageruimte dan vergelijkbare modellen van andere merken

Wat kost een Toyota Auris?

Nieuw was een Auris Touring Sports 1.3 VVT-i Business 22.370 euro, helaas wordt deze niet meer nieuw gemaakt. De nieuwe Corolla is de officiële opvolger van de Auris. De Cololla begint bij 26.395 euro.

Nieuwste generatie

De laatste generatie van de Toyota Auris is in 2012 op de markt gekomen en werd tot en met 2019 geproduceerd. Daarna moest het model het stokje overdragen aan de nieuwe Corolla. In 2018 is nog wel een nieuwe Toyota Auris uitgebracht maar die rijdt alleen rond in Taiwan. Dit is eigenlijk dezelfde auto als de nieuwe Toyota Corolla die in Europa is uitgebracht maar dan met een andere naam.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl