Contact met Vaartland.nl

 

Alfa Romeo Giulietta of Giulia luistert naar beide namen

Compact, stijlvol en uniek, zo laat de Alfa Romeo Giulietta zich goed omschrijven. De Italiaanse flair spat er vanaf en de Giulietta bewijst maar weer eens dat Alfa Romeo nog steeds een ster is in het bouwen van prachtige auto’s. Alfa Romeo is minder populair onder het grote publiek maar heeft een grote schare liefhebbers en met de Alfa Romeo Giulietta is er een middenklasser bijgekomen waarbij stijl en een betaalbare prijs hand in hand gaan.

De Alfa Romeo Giulietta 1977 of eigenlijk Giulia was de opvolger van de eerste Alfa Romeo Giulietta uit jaren ’50 en ’60. De naam van de mooie Giulietta is een punt van discussie. Is deze sportieve Italiaanse gezinsauto vernoemd naar de vrouw van een Italiaanse dichter? Of heeft een Russische prins inspiratie gegeven voor de naam Giulietta, verwijzend naar het toneelstuk Romeo en Julia (Giulietta)? Of is de auto misschien wel vernoemd naar de actrice Giulietta Masina? We zullen het nooit echt weten. Feit is dat Alfa Romeo in een tijdsperiode van bijna 70 jaar drie verschillende auto’s met dezelfde naam heeft gehad. Of je nu een Alfa Romeo Giulietta 1970 of Alfa Romeo Giulietta 2018 koopt, de sportieve vijfdeurs hatchback is een stijlvolle, sportieve en fijne auto voor het hele gezin of voor een romantisch ritje met je geliefde. Heb je liever een zelfde type auto maar van een ander merk? Kijk dan eens naar een Seat Ibiza.

 
 
 
 
 

Model Alfa Romeo Giulietta

Giulietta is altijd al een populaire naam geweest bij de Italiaanse autobouwer, in 1954 werd de naam gegeven aan de Tipo 750 en in 1977 werd de Tipo 116 tot Giulietta gedoopt. De moderne Alfa Romeo Giulietta Tipo 940 is sinds 2010 op de markt. In het C-klasse segment is het een opvallende verschijning. De Alfa Romeo Giulietta 2014, Alfa Romeo Giulietta 2016 en Alfa Romeo Giulietta 2019 hebben verschillende facelifts en andere aanpassingen ondergaan.

De derde generatie, vanaf de Alfa Romeo Giulietta 2010, is een 5-deurs hatchback met voorwielaandrijving en is de opvolger van de Alfa Romeo 147. Al meteen een jaar na het debuut, op de Autosalon van Genève, mag de Alfa Romeo Giulietta 2011 zich ‘Auto van het jaar’ noemen. Dit is niet verwonderlijk als je kijkt naar het design, de prestaties en de aerodynamica om maar wat punten op te noemen. De Alfa is uitgevoerd met benzinemotoren, van 120 tot 235 pk, en dieselmotoren van 105 tot en met 170 pk.  De Giulietta is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen de Progression, de Distinctive en de Quadrifoglio Verde. Standaard zijn de modellen uitgevoerd met het DNA-systeem. De letters geven de rijstijlen aan waarbij de D staat voor Dynamic (de sportieve rijmodus), de N voor Normaal (de standaard modus) en de A voor All-Weather (speciaal voor slechte weersomstandigheden). Het Alfa DNA-systeem heeft onder andere invloed op remmen, gasrespons, feedback van het stuurwiel, motor en versnellingsbak. De Quadrifoglio Verde is de sportiefste van het stel met een verlaagd sportonderstel en sportieve elementen in het interieur en exterieur. De auto Alfa Rome Giulietta wordt tijdens de tweede update in 2016 voorzien van een nieuwe neus, nieuw moderner Alfa Romeo logo en een uitbreiding van de dieselmotoren met een 118 pk.  

De nieuwe upgrade Alfa Romeo Giulietta 2013 staat te wachten

Na drie jaar staat de eerste update te wachten en het interieur van de 2013 Alfa Romeo Giulietta wordt voorzien van een Uconnect infotainmentsysteem met touchscreen en comfortabele stoelen. Het exterieur wordt ook onder handen genomen en krijgt een nieuwe voorgrill en een chromen behuizing om de mistlampen en nieuwe wielen. Hierbij houdt het niet op, ook onder de kap gaan de ontwikkelingen verder met als resultaat een nieuwe diesel met 148 pk. En het fijne is dat het model Alfa Romeo Giulietta vanaf 2014 geheel klaar is voor de Euro 6 emissienormen.

 Alfa Giulietta modellen Vaartland

De Alfa Romeo Giulietta 2017 persoonlijk en stijlvol

De update van 2017 betekent ook nieuwe uitvoeringen zoals de Giulietta, Giulietta Super en de sportieve Giulietta Veloce met 237 pk motor met TGT transmissie. Het topmodel is de Quadrifoglio Verde met een turbomotor van 235 PS en 232 pk. 

Sportieve opties die de rijeigenschappen reflecteren

Veel opties van de Alfa Romeo Giulietta richten zich op het sportieve karakter van de auto. Zo zijn veel details, zoals de spiegels en de bumpers ook verkrijgbaar in lichtgewicht carbon en kun je een grote, dubbele uitlaat toevoegen. Ook verschillende velgen en sportpedalen behoren tot de mogelijkheden en zelfs de versnellingspook kun je in carbonvezel af laten werken.


Bekijk huidige aanbod Alfa Romeo Giulietta

Plus- en minpunten van de Alfa Romeo Giulietta

+ Sportief
+ Italiaanse allure voor de liefhebber
+ Betrouwbaar

- Oliepeil bijhouden om problemen te voorkomen
- Automaatbak kan iets minder soepel zijn
- Achterbank is niet riant. 

Afscheid van Giulietta

Voor de liefhebbers is het even slikken maar vanaf maart 2020 is de leuke, sportieve en vooral stijlvolle ‘macchina’ uit de productie. Gelukkig is de Alfa Romeo Giulietta tweedehands voor de echte liefhebber nog wel verkrijgbaar.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl