Contact met Vaartland.nl

 

Welk autotype kies jij?

Bij het kiezen van een auto is het goed om te weten wat de voor- en nadelen van verschillende autotypes zijn. Sommige daarvan zijn direct duidelijk. Een hatchback is compact en licht van gewicht maar heeft beperkte ruimte achterin. Een SUV is het tegenovergestelde. Groot en ruim maar daardoor ook minder zuinig en minder praktisch in de stad. Op Vaartland.nl geven we je graag meer informatie over de verschillende autotypes zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Weet je nog niet precies welk autotype bij jou past? Gebruik de zoekhulp en kom erachter!

Doe de zoekhulp

Types
 
 
 
 
 

Huidige aanbod

De carrosserie van een auto bepaalt in hoge mate de eigenschappen van het voertuig. De ruimte achterin, het aantal zitplaatsen, de instap. Maar ook rijeigenschappen worden voor een groot deel bepaald door het bodytype van de auto. Op Vaartland.nl kom je de volgende uitvoeringen regelmatig tegen:

Hatchback

Compact, lichtgewicht en een aflopende achterkant met een kofferbak in dezelfde ruimte als de cabine. Bekende modellen zijn de Volkswagen Golf en Polo, de Renault Clio en de Seat Ibiza en Leon.

Sedan

Een meer klassieke carrosserie die vooral opvalt door de uitstekende kofferbak aan de achterkant. Een sedan heeft meer bagageruimte dan een hatchback maar in de afgelopen jaren heeft dit type aan populariteit ingeboet ten gunste van cross-over SUV modellen.

Coupé

Deze uitvoering lijkt in veel opzichten op een sedan. De lange kofferbak is enigszins anders en vormt meer een geheel met de rest van de auto. Het grootste verschil is dan ook dat een coupé net als een hatchback een bagageruimte heeft die vanuit de cabine toegankelijk is.

SUV

Ook wel een terreinwagen genoemd. SUV’s zijn groot, stevig en hebben bijna altijd 4x4 aandrijving. Ze zijn vooral gebouwd voor onverharde wegen in de buitengebieden. Nieuwere SUV’s zijn een stuk luxer dan hun Spartaans uitgeruste voorgangers.

Cross-over

De positieve eigenschappen van een SUV zoals de hoge zit en de grote cabine. En de rijeigenschappen en het comfort van een hatchback. De cross-over is in de afgelopen jaren mateloos populair geworden onder het grote publiek.

Cabrio

Voor veel mensen is een dak van 3 kilometer hoog onbetaalbaar. De cabriolet is dan ook sinds de uitvinding van de auto populair onder mensen die er graag met de auto op uit trekken. De meeste cabrio’s zijn tweezitters en hebben een pittige motor.

Pick-up

Pick-up trucks hebben vergelijkbare off-road capaciteiten als SUV’s zoals vierwielaandrijving, hill-assist en een hoge bodemvrijheid. De grote open of gesloten laadbak is erg kenmerkend voor dit type. Het zijn echte werkpaarden en dankzij hun stoere uiterlijk zijn ze erg populair.

MPV

De Multi Purpose Vehicle is voornamelijk populair onder particulieren met een groot gezin. Een MPV heeft een hoge dakrand en een flinke laadruimte. Bij de meeste MPV’s is het daarnaast mogelijk om extra stoelen op te klappen zodat er plaats is voor maximaal 7 personen.

Stationwagen

Een stationwagen biedt dezelfde ruimte als een flinke SUV of cross-over maar dankzij de lagere wegligging is het rijgedrag vaak een stuk aangenamer. Van verschillende hatchback modellen zijn grotere station uitvoeringen uitgebracht. Let wel op de soort motor. Een kleine motor is vaak prima voor een hatchback maar in een grotere en zwaardere stationwagen kan diezelfde motor te weinig pit hebben, wat je vooral merkt bij het optrekken en de toeren in hogere versnellingen.

Sportwagen

Sportauto’s zijn gemaakt om snel te rijden en om goed op de weg te blijven terwijl ze dat doen. Sportwagens zijn er in verschillende prijsklassen. Sommige koop je voor de prijs van een luxe hatchback, voor andere betaal je de prijs van een gemiddeld huis. Alle sportwagens hebben een lage instap want een laag zwaartepunt houdt de auto bij hogere snelheid beter op de weg.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl