Contact met Vaartland.nl

 

Renault een diamant van een auto

Het in 1898 door de broers Marcel, Fernard en Louis Renault opgerichte Franse concern is voor lange tijd een Frans staatsbedrijf geweest. De officiële naam Régie Nationale des Usines Renault kreeg al snel de bijnaam 'Le Losange’, hetgeen diamant betekent. Nu, meer dan 120 jaar later, siert het diamant-logo op veel verschillende Renault modellen. Het merk Renault heeft menig iconische automobiel geproduceerd en behoort tot op de dag van vandaag tot een van de grootste Europese autofabrikanten. Het is dan ook niet voor niets dat ze regelmatig bovenaan te vinden zijn in de hitlijsten van bestverkochte auto’s.

 Renault Occasions

 
 
 
 
 

Huidige aanbod Renault

Renault soort en model Renault

Het bedrijf Renault is het meest bekend als maker van personen- en bedrijfsauto’s. Toch maakt deze Franse fabrikant ook al jaar en dag vliegtuigmotoren, motoren en trucks. Ook de automerken Dacia, Lada en Alpine vallen onder de hoede van deze Franse onderneming die ook een aandeel in Nissan bezit. 

Renault is al jaren een Europese marktleider en heeft met verschillende modellen, zoals de Twingo, Clio en de Captur aan de top gestaan van compacte auto’s die zich laten kenmerken door de enorme hoeveelheid ruimte. En ruimte is precies wat de Renault, naast de Franse verfijndheid en betrouwbaarheid kenmerkt. Het was dan ook Renault die zorgde voor een baanbrekende minivan / MPV, de Espace. Met vijf draaibare achterstoelen was dit ongekend in de autowereld, ook al duurde het enige tijd voordat het grote publiek aan dit Renault model gewend was. 

Welk model Renault occasion kies jij?

De Renault 2019 kent meerdere modellen. Voor ieder type bestuurder is er een geschikt Renault model. Ben jij de efficiënte stadsrijder? Dan is de compacte Twingo wellicht de ideale auto voor jou. Wil je iets meer luxe, nog meer ruimte en je gemakkelijk zowel op de binnenlandse als de buitenlandse wegen vervoeren dan is er een ruim assortiment in tweedehands Clio verkrijgbaar bij Vaartland.nl. De Captur, de pionier van de compacte SUV’s, kan gezien worden als zijn grotere broer en is net als de Renault 2018 Kadjar een dynamische, zuinige diamant in zijn klasse. Voorzien van alle luxe en comfort leent de Mégane, als een ideale reispartner voor het hele gezin. Door zijn zuinigheid komen verre reizen opeens dichterbij. Zoek je een compacte alleskunner, dan vervoer je meer in een Renault Kangoo.

De race van de Renault auto

In een wereld van 1-cilindermotoren hebben de broers furore gemaakt met de, in 1902, allereerste 2-cilindermotor. Een innovatie die niet op zichzelf stond. Want vlak na de Tweede Wereldoorlog werd de eerste auto met achterwielaandrijving geïntroduceerd, de beroemde Renault 4CV. Door de enorme voorliefde voor autosport en de fantastische raceprestaties, zoals het winnen van de Grand Prix van Frankrijk in 1906, heeft Renault altijd een sportief karakter weten te behouden. Dat zag je ook terug in de Dauphine, die in de jaren ’60 zijn intrede deed met een automatische versnellingsbak en voorzien was van verstelbare stoelen. Ook is het Renault geweest die met de 4L een voorloper was op de nu zo bekende hatchback. De veelzijdigheid van dit Renault model en de extra ruimte was een inspiratie voor veel andere automerken.

 

 

Bekijk huidige aanbod Renault

De plus- en minpunten van een Renault

+ Ruimte (bij de meeste modellen)
+ Frans design
+ Bescheiden prijs
+ Goede motor
+ Sportief met veel lef

- Stevige vering
- Onwennige zit
- Onhandige details (bij sommige uitvoeringen)

Renault modellen op weg naar de toekomst

Met zo’n rijke geschiedenis is het oog ook op de toekomst gericht. Een elektrische toekomst, want de vraag naar milieuvriendelijke auto’s neemt nog steeds toe. Met de komst van de Twizy is er een nieuwe en vooral open manier van rijden geïntroduceerd. Een futuristisch wagentje die zowel met een bromfietsrijbewijs (Twizy45) als in een rijbewijs-B -variant verkrijgbaar is. De karakteristieke Zoe is evenals de Twingo Z.E. volledig elektrisch. Deze modellen zijn nu al op de weg te bewonderen. Maar Renault zou Renault niet zijn als ze ook marktleider op dit gebied willen worden, dus we kunnen nog veel sportieve modellen verwachten.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl