Contact met Vaartland.nl

 

Tweedehands Lease-Auto Kopen

Wil je een occasion of gebruikte auto kopen? Een voormalige lease auto is in veel gevallen een goede keuze. Waarom? Het onderhoud is in de meeste gevallen goed gedocumenteerd. Je hebt een volledig overzicht van de onderhoudshistorie en eventueel herstelde schade. Vaartland.nl werkt nauw samen met de grootste leasemaatschappijen in Nederland en neemt grote aantallen lease auto’s af, voor de verkoop aan particulieren. Onze inkopers weten exact waar ze op moeten letten om de beste lease auto’s te selecteren. Maar wat betekent het kopen van een ex lease auto?

 

ex lease auto vaartland

Bekijk welke tweedehands lease auto bij jou past!

Populaire ex lease auto's

Voordelen van een ex-leaseauto:

Eén voormalige eigenaar
Altijd dealer onderhouden
Goed gedocumenteerd onderhoud
Vaak rijk uitgerust met opties
Gemiddeld maar 3-5 jaar oud
Geen korte ritten = minder slijtage

Eén voormalige eigenaar

Een occasion kopen kan spannend zijn. Daarom is het prettig als er zoveel mogelijk informatie over de auto beschikbaar is. Van lease-auto’s wordt in de regel veel informatie bijgehouden. Een deel van die informatie wordt door de leasemaatschappij vrijgegeven aan Vaartland.nl. Een auto die uit de lease is komt heeft in de meeste gevallen slechts één voormalige eigenaar gehad. Leaserijders rijden vaak langere afstanden wat beter is voor de motor. Een motor slijt immers minder wanneer deze op de juiste temperatuur is. Korte ritten, waarbij het motorblok niet is warm gereden, hebben een negatief effect. Zo ben je vaak beter af met een auto met een hoge kilometerstand maar een jonge leeftijd dan een oudere auto met weinig kilometers.

Altijd dealer onderhouden

Bij een gebruikte lease-auto heb je normaliter de zekerheid dat deze goed is onderhouden. Waarom? Leasemaatschappijen verplichten de eigenaren om het onderhoud uit te laten voeren bij gekwalificeerde bedrijven, in de meeste gevallen zijn dat de dealers zelf. Ze zijn dus altijd dealer onderhouden geweest en daarmee ook goed gedocumenteerd. Ook kunt er bij het kopen vanuit gaan dat de lease-auto een officieel tellerrapport heeft en de kilometerstand logisch is opgebouwd en verklaarbaar is.

Wat zijn de meest populaire leaseauto’s en welke opties worden het meest gekozen?

Een ander groot voordeel van een gebruikte lease-auto is dat, zeker in Nederland, ze vaak vol opties zitten. De meest gekozen opties zijn navigatie, telefoon connectiviteit, usb aansluiting, bluetooth, achteruitrijcamera, internetconnectiviteit en draadloos opladen voor de mobiele telefoon.

Alle ex lease auto's

Volkswagen is altijd een zeer populair merk bij de lease. Zo doen vooral de Passat, Golf, Polo en Up het goed. De Duitsers doen het over het algemeen erg goed. In de top 10 best verkochte lease-auto’s staan onder andere de Opel Astra, BMW 3-series en Audi A3. Hierdoor is er bij Vaartland.nl een breed aanbod tweedehands BMW 3-series en Audi A3 occasions

Nieuwsgierig geworden naar ons grote aanbod tweedehands lease auto’s? Bekijk dan onze online showroom. Heb je een auto op het oog, wil je iets vragen of wil je aankoopadvies?

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl