Contact met Vaartland.nl

 

Audi A6 – Dé combinatie van zakelijk en privé rijden

De Audi A6 is dé stijlvolle zakenauto van het Duitse bedrijf Audi en is te vergelijken met de Jaguar XF. De A6 valt onder de hogere middenklasse. De Audi A6 is verkrijgbaar als sedan (beter bekend als de limousine), als stationwagen (de Audi Avant) en als Audi Allroad Quattro. De Audi A6 is een geschikte gezinsauto maar zakelijk kun je er ook goed mee voor de dag komen.

 
 
 
 
 

De verschillende Audi A6 Modellen en varianten

Audi brengt in verschillende generaties, verschillende modellen op de markt. Twee hiervan zie je over de jaren heen telkens terugkomen.
De sedan versie van Audi occasions wordt in het geval van Audi een A6 limousine genoemd. Deze auto is meer geliefd onder de zakelijke rijders terwijl de Avant (ook wel bekend als de stationwagen) erg gewild is bij gezinnen, mede door zijn extra ruimte.

Audi A6 Vaartland

Na de introductie in 1994 kreeg de eerste generatie een opvolging van de volgende generatie in 2000 De meeste modellen die je nu nog ziet komen uit de tweede generatie zoals de Audi A6 2004 of Audi A6 2005. De laatste generatie komt uit 2018. De Audi A6 2018 overtreft alle verwachting en brengt zakelijk en privé rijden naar een nieuw niveau. 

Van allroad naar sportauto

In 2006 verschijnt de crossover gebaseerd op de A6 avant. Dit is een verhoogd model waardoor hij meer geschikt is om op onverhard terrein te rijden. Uiteraard maakt deze auto gebruik van de Quattro vierwielaandrijving van Audi waardoor hij de A6 Allroad Quattro wordt genoemd. De audi A6 allroad 2019 is op het moment nog één van de meest populairdere modellen. De Audi A6 2006 is een populair model omdat dit het jaar was dat de S versie, oftewel de sportvariant, werd geïntroduceerd. Dit model zie je ook nog veel als occasion terugkomen. Nog eens 2 jaar later in 2008 deed Audi er nog een schepje bovenop om met de vernieuwde Audi R6S op de markt te komen, de ultieme sportvariant binnen het A6 platform.

Audi A6 Vaartland 2

Sportiviteit en optimaal comfort door Audi A6 opties

De Audi A6 occasion laat zien dat een mooi design samen kan gaan met comfort en gebruiksgemak. Ruim aan de binnenkant is bij dit model niet alleen zichtbaar bij de bestuurderskant maar ook de kofferruimte bewijst zichzelf hierin met meer dan 500 liter inhoud. Klap de achterbanken neer en hier komt nog een zee van ruimte bij.

Op het rijgedrag van de Audi A6 occasion valt niets aan te merken. De auto stuurt nog preciezer dan zijn voorgangers. De demping zorgt voor een prettig rijcomfort en door de aanwezigheid van Quattro, de vierwielaandrijving van Audi, kun je met gemak stabiel door bochten heen komen. Ook met een hogere snelheid is dit geen probleem. 

Opvallende Audi A6 specificaties

Audi biedt twee motoren aan: de 3.0 TFSI benzinemotor met 340 pk en de 3.0 TDI diesel met 286 pk. De laatste motoren van de Audi A6 zijn voorzien van mild-hybrid techniek waardoor de auto extra brandstof kan besparen. Het huidige verbruik van de auto is gemiddeld 1 op 15,5 wat voor een auto uit de hogere middenklasse niet heel slecht is.

De nieuwste Audi A6 modellen komen standaard al heel ruim uitgerust met LED koplampen, MMI navigatie, automatische airconditioning en 18” lichtmetalen velgen. Wil je de auto een sportiever karakter meegeven kies dan voor het S line optiepakket met sport exterieur, elektrisch verstelbare sportstoelen en 19” lichtmetalen velgen. Mede door de keuze van het optiepakket kun je met deze auto meer de familie kant of de sportieve en/of zakelijke kant op.

Bekijk huidige aanbod Audi A6

Plus- en minpunten Audi A6

+ Zeer comfortabel
+ Goede mix van design en sportief
+ Veel ruimte
+ Verkrijgbaar als plugin- hybride

- De touchschermen moet je vrij hard indrukken 

Audi occasions zijn een typisch voorbeeld van ‘Duitse degelijkheid’ en de A6 is hier een goed voorbeeld van. Deze hogere middenklasse auto is een mooie balans tussen comfortabel en toch sportief, dit laatste is zeker het geval als je kijkt naar de S6 en de RS6. Om ook hier de laatste technieken toe te passen brengt Audi de limousine en avant ook op de markt als plugin- hybride waarmee je zowel op traditionele brandstof als op elektriciteit kunt rijden. Wat je insteek of smaak ook is, er is zeker een A6 model wat hierbij past.

 

Veelgestelde Audi A6 vragen

Hoeveel kost de Audi A6?

De nieuwprijs van de Audi A6 begint bij 65.746 euro voor de Limousine en 67.716 euro voor de Avant.

Hoe snel is de Audi A6?

De snelste niet RS Audi A6 is de 55 TFSI S Competition met 367 pk. Deze gaat in 5,6 seconde van 0 naar 100 en heeft een topsnelheid van 255 km/h.

Hoeveel kost het om een Audi A6 te onderhouden?

De onderhoudskosten van een Audi A6 zijn relatief hoog. Dit komt vooral door het gebruik van meer dure en gecompliceerde onderdelen. Iedere 30.000 km of ieder jaar heeft een Audi A6 onderhoud nodig. De auto geeft in het display aan wanneer een onderhoudsbeurt, inspectieservice of olieservice nodig is.

Kan de achterbank van de Audi A6 volledig plat?

De achterbank van de Audi A6 kan volledig platgelegd worden voor meer kofferruimte.

Is de Audi A6 een goede auto?

De Audi A6 is de perfect auto om alleen of met een gezin lange afstand af te leggen. Hij is comfortabel, snel en zeer luxe. Een Audi A6 is betrouwbaar maar hou rekening met het dure onderhoud.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl