Contact met Vaartland.nl

 

Automaat, autorijden zonder schakelen

Het rijden in een automaat auto wordt steeds populairder. Dit is ook de reden waarom steeds meer automaat auto’s op de occasionmarkt te vinden zijn. De auto’s die in Amerika of Japan rijden zijn vrijwel allemaal voorzien van een automatische transmissie. In Europa is dit bij ongeveer de helft van de auto’s het geval.

 

automaat modellen vaartland
 
 
 
 
 

Huidige aanbod

Dilemma bij het kopen van een auto automaat of handgeschakeld?

Een van de eerste vragen die je jezelf zult stellen bij het kopen van een auto is of je kiest voor een automaat of handgeschakelde uitvoering. Steeds meer mensen maken de doelbewuste keuze om te kiezen voor automatische auto’s. Het rijden in een automaat auto biedt immers veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is uiteraard het gemak. Let er maar eens op hoe vaak je bij een gemiddelde autorit naar de versnellingspook grijpt. Dit is zeker het geval als je veel in de stad rijdt. Daarom worden in zoekfilters vaak de term “stadsauto automaat”, “kleine automaat auto’s” of “kleine auto’s automaat” ingegeven. Ben je veel voor zakelijke redenen onderweg en kom je regelmatig in de file? Ook dan is een automatische versnellingsbak auto een goede keuze. Je zult veel minder vermoeid op de plaats van bestemming aankomen.

Hoe werkt een automatische transmissie auto?

Een auto met een automatische versnellingsbak werkt heel eenvoudig. Er zijn namelijk maar een paar standen waarvoor je kunt kiezen. Dit is de parkeerstand (P = Park), de achteruit (R = Reverse), de mogelijkheid om de auto in zijn vrij te zetten (N = Neutral) en uiteraard de mogelijkheden om te rijden (D = Drive). Daarnaast heb je maar twee pedalen tot je beschikking, het gas- en het rempedaal. Je gebruikt dus alleen je rechtervoet en niet je linkervoet. dit komt omdat automaat auto’s uiteraard niet voorzien zijn van een koppeling pedaal. Als je het rempedaal loslaat (en de auto staat in de D-stand), zal de auto langzaam naar voren rollen. Met het gaspedaal kun je dit verder reguleren.

Waarom zijn luxe auto’s automaat?

Als je op zoek bent naar een luxe auto, zul je vrijwel altijd op een automaat uitkomen. Het is eenvoudig uit te leggen waarom luxe auto’s automaat zijn. Automatische wagens passen perfect in het plaatje om in een luxueuze- en comfortabele setting naar de plaats van bestemming te reizen. Daarnaast is een automaat in vrijwel ieder geval veel zuiniger dan een handgeschakelde wagen. Dit komt omdat een automaat auto zo is afgesteld dat deze precies “op tijd” van versnelling wisselt. Dit is zeker merkbaar in verbruik omdat veel bestuurders geneigd zijn om net even “te laat” door te schakelen naar een hogere versnelling. 

Verschillen in automaat auto’s

Als je kijkt naar het aanbod in auto’s automaat, zie je dat er wel wat verschillen zijn. Dit heeft voornamelijk te maken met het aantal “overbrengingen” het aantal stappen dat de automatische transmissie kan maken. De auto’s met zwaardere motoren kunnen bijvoorbeeld voorzien zijn van een acht- of negentraps automaat. Daarnaast zijn er fabrikanten die eigen systemen hebben ontwikkeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de automaat auto's van Audi waarbij gebruik wordt gemaakt van Dual Shift Gearbox (DSG) onder de naam “S-tronic” of het “PDK” systeem van Porsche. 

Automaat auto kopen? 5 redenen om deze keuze te maken.

  • Minder vermoeiend rijden
  • Betere focus op de weg
  • De auto is zuiniger in verbruik
  • Zorgt voor minder slijtage bij moderne automaten
  • Geen problemen met achteruit rollen op een heuvel

Breed aanbod in automaat auto’s

Zoals je zult begrijpen is er een breed aanbod in automaat auto’s. Op onze website zul je zonder moeite een automaat Touring, een automaat Break of een Estate automaat kunnen vinden. Ook op het gebied van automaat bestelwagens is er keuze in overvloed. De luxe modellen zijn allemaal automaat auto’s. Je begrijpt nu waarom dit zo is. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl