Contact met Vaartland.nl

 

Peugeot 2008 veelzijdige SUV

Peugeot 2008 is de compacte crossover van het Franse automerk. De veelzijdige SUV brengt je op een relaxte manier van de ene naar de andere plek. Of het nu in de stad, een dorp of op de snelweg is, de Peugeot SUV overtuigt met een vlotte wendbaarheid. De doordachte afmetingen maken het een plezierige stadsauto. Maar vergis je niet met zijn stabiele en betrouwbare rijgedrag staat ook deze compacte crossover op de snelweg zijn mannetje. Wel zo prettig als je je bedenkt dat de crossover grote concurrentie ondervindt van de andere SUV’s in het speelveld, zoals onder andere van Hyundai, Volkswagen, Nissan en Kia. 

De compacte crossover gezinsauto is in 2013 geïntroduceerd en hij deelt zijn technische basis met zijn kleinere broer, de Peugeot 208. De door Groupe PSA ontwikkelde SUV techniek wordt niet alleen voor de 208 ingezet. Ook de andere merken in de PSA familie, de Citroën C3 Aircross en de DS3 profiteren van deze techniek. 

 

 
 
 
 
 

Peugeot 2008 2016

Het is begin 2016 als er een grote stap gezet wordt op het gebied van veiligheid. De gerestylde Peugeot 2008 familieauto is voorzien van belangrijke specificaties, zoals de technische aanpassing de Active City Brake en een achteruitrijcamera. De Active City Brake is misschien wel de belangrijkste van de twee. Het systeem signaleert wanneer de auto voor je langzamer gaat rijden en wordt automatisch geactiveerd. Je auto gaat automatisch via het remsysteem over naar een lagere snelheid door op de motor af te remmen waarbij ook de remlichten automatisch aangaan. Een dreigende aanrijding wordt voorkomen of zal op zijn minst minder schade opleveren. Met name voor de stadsrijders een aanwinst, want wie herkent het niet dat in het drukke verkeer je aandacht soms net naar die fietser wordt getrokken en zie je niet dat de automobilist voor je op de rem staat. 

Peugeot 2008 SUV

Het grote publiek kan de nieuwe Peugeot 2008 2019 voor het eerst op de Autosalon van Brussel bewonderen. Innovatie technologie en een uitgesproken design zorgen voor een stoere upgrade, maar het is misschien wel de veel ruimere binnenkant die het tot een fijne gezinsauto maken. De 14 cm langere carrosserie geeft meer beenruimte aan de opgroeiende pubers en een ruimere bagageruimte, minimaal 434 liter, zorgen ervoor dat je met deze stoere SUV comfortabel met z’n allen op vakantie kunt. De compacte crossover is leverbaar met een 1.2 PureTech benzinemotor met een vermogen van 100, 130 en 155 pk of de 1,5-liter BlueHDi dieselmotor die geleverd kan worden met 100 of 130 pk.

Peugeot 2008 | Vaartland.nl

Peugeot e-2008 SUV

Het is niet alleen de benzinemotor die in Brussel te bewonderen valt, maar voor de liefhebbers van een schoner milieu en een prettig belastingvoordeel (tot 2025) wordt ook de stekkervariant getoond. Aangedreven door een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor gevoed door een 50 kWh lithium-ion batterij heeft e-2008 SUV een actieradius van 320 kilometer (WLTP). De bijbehorende laadkabel wordt standaard meegeleverd zodat deze mobiel thuis weer opgeladen kan worden. De Peugeot e-2008 SUV heeft de mogelijkheid tot ‘snelladen’, waarbij de batterij in 30 minuten tot 80% kan worden opgeladen. Zorgen maken over de ruimte van de batterij hoef je in deze SUV gelukkig niet, alle ruimte is voor passagiers en bagage gereserveerd dankzij de ingenieuze wijze waarop deze is geïntegreerd in het ontwerp. Peugeot maakt dynamisch en geruisloos rijden met de e-2008 SUV de nieuwe standaard.

Peugeot specificaties comfortabel en betrouwbaar rijgedrag

Het prettige aan deze Peugeot is dat je zonder enig voorbehoud kunt kiezen voor je favoriete 2008 SUV, want dit model is er in drie varianten: de stekker, benzine- of dieselmotor. De overzichtelijke Peugeot i-Cockpit is standaard voorzien van een klein stuur en riante digitale schermen. De 2008 is net als zijn kleinere broertje de 208, de Opel Corsa en de DS3 Crossback E-Tense gebouwd op het veelzijdige CMP-platform van PSA.

Bekijk Peugeot 2008 occasions

 

Plus- en minpunten van de Peugeot 2008

+ Innovatieve technologie
+ Veel ruimte en comfort
+ Uitgesproken design

- Lage zit
- Onoverzichtelijk dashboard
- Vaste achterbank 

De toekomst van Peugeot 2008 is elektrisch

Met de introductie van de Peugeot e-2008 SUV is Peugeot klaar voor de toekomst. De i-Cockpit is geheel afgestemd op het elektrisch rijden van nu en geheel ergonomisch ingesteld.

Het 3D-instrumentenpaneel is ontworpen voor jouw rijplezier of je nu snel een boodschap in de stad doet of over de snelweg naar die zakelijk afspraak zoeft. Als bestuurder biedt het paneel u goed zicht op uw rijmodus (eco, normaal of sport), de laadtoestand van de tractiebatterij van uw auto en een duidelijke grafische animatie van de werking van de aandrijflijn (real-time).

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl