Contact met Vaartland.nl

 

Peugeot auto pionier in motortechniek

Peugeot auto heeft net als veel grote automerken al ruim 120 jaar ervaring in het bouwen van auto’s, zo hebben ze succesvolle modellen zoals de Peugeot 108, Peugeot 2008 en Peugeot Expert op de markt gebracht. Wat Peugeot zo bijzonder maakt is hun achtergrond. Het bedrijf is begonnen in de techniek en gereedschap en wat later in de tijd richten de broers zich op het ontwikkelen en produceren van fietsen en gemotoriseerde driewielers, uitgevoerd met een stoommachine. Dit was de voorloper van de gemotoriseerde drie- en vierwielers met hun zelfontwikkelde motorblokken, nog wel met een andere pk als we vandaag de dag kennen (van 3 tot en met 5 pk), maar dit kenmerkt wel de pionier in het merk Peugeot, het blijven zoeken naar vernieuwingen.

Na de Tweede Wereldoorlog groeide de behoefte aan meer luxe (ook bij personenauto’s) en het duurde niet lang voordat Peugeot succes scoorde met de middenklassers; 404 en 504. Het merk Peugeot is onderdeel van de autogroep PSA (Peugeot, Citroën, Opel en DS).

Peugeot Occasions

 
 
 
 
 

Huidige aanbod Peugeot

Populariteitswedstrijd onder de Peugeot modellen

Het magische nummer 205 doet in 1983 zijn intrede, legendarisch en het meest populaire en bekendste onder de Peugeot modellen. Het is de compacte middenklasser die aan alle wensen van die tijd voldoet. De drie- of vijfdeurs hatchback Peugeot 205 ondervond geduchte concurrentie van de Volkswagen Golf en Opel Kadett. Uiteindelijk is het de Peugeot 205 die door CAR Magazine, een Engels autoblad, in 1990 als overwinnaar wordt gekroond tot ‘Auto van het decennium’. 

Een nieuw Peugeot model

Het is 1998 als de Peugeot 206 het stuur overneemt van zijn illustere voorganger. Maar ondanks de onderlinge populariteitsstrijd komt de 206 als het bestverkochte Peugeot model aller tijden uit de bus. De 207, ook een succesvol model hatchback, probeert zijn voorganger tevergeefs naar de kroon te steken. Terwijl in de daaropvolgende jaren de verschillende Peugeot modellen elkaar opvolgen, wordt in 2013 de Peugeot 2008 geïntroduceerd. Een 5-deurs compacte crossover of stads-SUV met een technische basis van de Peugeot 208. De 508 Peugeot 2011 is de middenklasse sedan of stationcar die het zakelijke segment bedient en met zijn stabiel weggedrag de Peugeot 407 doet vergeten. 

Veelzijdige Fransozen

De grondleggers van het grote Franse merk Peugeot zijn de broers Jean-Pierre en Jean-Frédéric. Dankzij hun visionaire blik breiden zij de graanmolen van de familie uit met een staalgieterij waar o.a. koffiemolens, productiezagen, veren voor uurwerken en pepermolens worden geproduceerd. Voordat de familie zich bezig gaat houden met het grotere werk richten ze zich op rijwielen en gemotoriseerde driewielers en vanaf 1891 start de productie en presenteert Peugeot de Type 3. Deze auto haalt een snelheid van 14 km per uur en de totale productie die van de band afkomt is 64 stuks. Ook is het Peugeot die in 1941 met een van de eerste elektrische auto’s komt de Peugeot VLV (Voiture Légère de Ville) gevoed door 4 accu’s. Helaas wordt de productieband al naar 377 exemplaren stilgelegd. Pas jaren later zal de elektrische Peugeot 106 verkooprecords verbreken.

 

Bekijk huidige aanbod Peugeot

Plus- en minpunten van Peugeot

+ Vooruitstrevend design
+ Interieur 
+ Progressief in techniek (Peugeot VLV gevoed door 4 accu’s, 1941)

- Elektronische storingen 
- Binnenruimte 

Het ultieme van elektrisch rijden volgens Peugeot auto

In 1941 legt Peugeot de basis voor elektrisch rijden, in die tijd nog niet zo relevant als nu. Met de steeds grotere vraag naar auto’s die minder of geen traditionele brandstof gebruiken, kan je als automerk niet meer zonder een elektrische, plug-in hybride of parallel hybride. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat in januari 2020, tijdens de Autosalon, het merk Peugeot verschillende varianten voor elektrisch of hybride rijden introduceert. 

Peugeot soort elektrisch rijden

De Peugeot e-208 is de eerste volledig elektrisch auto van het merk en met een actieradius van 340 km (WLTP) staat hij garant voor veel rijplezier en kenmerken als een geluidloze motor, stevige acceleratie en een vermogen van 136 pk. Tijdens het rijden is er geen CO2-uitstoot. Naast dit elektrische model komt Peugeot ook met verschillende plug-in hybrides als de Peugeot 3008 HYbrid4 met zowel vierwielaandrijving (300 pk) als tweewielaandrijving (225 pk) en de Peugeot 508 Hybrid ( 225 pk) met voorwielaandrijving. De 3008 SUV HYBRID en de HYbrid4 hebben beide een actieradius van 59 km (WLTP) en de 508 rijdt maximaal 58 km in de elektrische rijmodus (WLTP). Het grote voordeel is dat hybride de keuzemogelijkheid geeft: volledige elektrische aandrijving of het rijden in de sport-modus. 

Peugeot 2019 op de motorshow Genève

Tijden de Motorshow in Genève in 2019 wordt de concept 508 Peugeot Sport Engineered aan de wereld getoond. De engineers hebben hun belofte om de elektrische motor synoniem aan puur rijplezier te maken waargemaakt. Concept 508 is een afgeleide van de hybride Peugeot 508 Berline. En het combineren van drie motoren, de PureTech 200, een 110 pk elektrische motor voorin en een 200 pk motor achterin, twee energieën en vier aangedreven wielen leidt tot een acceleratievermogen met een maximaal koppel van 500 Nm. Het gevolg het niveau van een verbrandingsmotor met 400 pk. Het toppunt van elektrisch rijden anno 2020.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl