Contact met Vaartland.nl

Occasions

Kies een occasion die bij jouw wensen en eisen past

Het kopen van de perfecte occasion is een lastige opgave. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden in het process van een gebruikte auto kopen. Het is daarom handig om van te voren duidelijk te hebben wat je wensen en eisen zijn. Ben je hier nog niet helemaal over uit? Dan helpen wij jou graag een handje.

Een tweedehands auto kopen die bij jou past

Bedenk goed waarvoor je de auto gaat gebruiken en welk merk, model of type occasion daarbij past. Het is aan te raden om jezelf een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wat is mijn budget voor een tweedehands auto?
  • Hoeveel kilometer verwacht ik jaarlijks te rijden?
  • Hoeveel jaar wil ik met de auto doen?
  • Hoeveel zitplaatsen heb ik nodig?
  • Verwacht ik veel korte afstanden of vooral lange afstanden te rijden?
  • Hoe zijn de parkeervakken bij mij in de wijk?
  • Hoeveel geld wil ik jaarlijks maximaal kwijt zijn aan brandstof, onderhoud en belasting?
  • Welke veiligheidsvoorzieningen moet de auto bevatten?
  • Heb ik een trekhaak nodig?

Aan de hand van jouw antwoorden kan je gemakkelijk op onze website het aanbod gebruikte auto’s te filteren. Heb je de ideale auto gevonden? Plan dan snel een proefrit!

Maak een proefrit

Is een proefrit een optie? Dan is dit vaak een slimme keuze. De auto mag er van buiten dan wel goed uitzien, dat betekent nog niet direct dat de auto naar wens rijdt.

Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten bij het maken van een proefrit. Start de auto zonder problemen en loopt hij zonder onderbrekingen door? Dan is dit een goed teken. Kijk ook of het toerental gelijk blijft en of je geen gekke geluiden hoort.
Ook tijdens het rijden moet je alert zijn op geluiden. Mocht je gekke geluiden horen, dan kan dit duiden op slijtage. Verder is het belangrijk om te controleren of alle accessoires en opties goed werken, zoals ruitenwissers, radio, airco, ramen en verlichting.
Mocht je nou niet eerder een occasion gekocht hebben? Dan is het verstandig om iemand mee te nemen die hier ervaring in heeft. Met twee personen zie en hoor je toch meer dan wanneer je dit alleen doet.

Voordelen van een occasion kopen

Het kopen van een gebruikte auto heeft een aantal voor- en nadelen. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

+ Lagere aanschafwaarde: een occasion is doorgaans aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe auto. De meeste auto’s zijn na 3 jaar zo’n 30 tot 50% in waarde gedaald ten opzichte van de nieuwprijs. Na 3 jaar daalt de prijs steeds minder snel.

+ Goedkopere verzekering: naast dat de aanschafwaarde een stuk lager is, is ook de verzekering van een occasion goedkoper.

+ Direct wegrijden: na de aanschaf van een occasion kan je vrijwel direct wegrijden. Bij het aankopen van een nieuwe auto, heb je bijna altijd een wachttijd van enkele maanden.

+ Zelf bepalen waar en wanneer je onderhoud uitvoert: bij de aanschaf van een occasion mag je zelf bepalen waar je de onderhoudswerkzaamheden laat uitvoeren. Bij een nieuwe auto ben je voor tenminste de duur van de garantie verplicht om de auto te laten onderhouden door een dealer van het merk. Doorgaans is dit duurder dan wanneer je dit door een zelf gekozen partij laat doen.

Nadelen van een occasion kopen

- Beperkte keuze in kleur en opties: een nadeel van het kopen van een occasion is dat je de auto niet zelf kan samenstellen. Wanneer je een nieuwe auto aanschaft kan je in veel gevallen zelf de velgen, bekleding en kleur kiezen. Bij occasions moet je het vaak doen met de meest populaire kleurstellingen en uitvoeringen. Doorgaans hoeft dit niet een groot probleem te zijn, tenzij je iets bijzonders wilt.

- Sneller APK verplicht: een nieuwe auto hoeft de eerste paar jaar niet APK gekeurd te worden. Na de eerste 3 jaar moet de auto vaker worden gekeurd.

Occasions kopen bij Vaartland.nl

Wil je een tweedehands auto kopen? Bij Vaartland.nl hebben we een ruime voorraad jonge occasions verspreid over 7 showrooms in Nederland. De voorraad wordt elke dag bijgewerkt en bestaat uit meer dan 600 auto's van merken als BMW, Audi, Volkswagen, Renault en Volvo. Naast een ruim aanbod gebruikte auto’s kun je bij Vaartland.nl ook terecht voor het inruilen van je huidige auto, mogelijkheden voor financiering en het onderhoud van je auto.

Ben jij op zoek naar een occasion? Bekijk dan onze virtuele showroom of kom langs bij één van onze vestigingen.

Jong gebruikte auto’s

Bij Vaartland.nl hebben we een ruime voorraad jong gebruikte 2e hands auto’s. Deze occasions zijn vaak maar een paar jaar oud. Zo kun je bijvoorbeeld een frisse BMW of Audi rijden zonder de aankoopprijs die je daar normaliter bij zou verwachten. Met een jonge 2e hands auto kopen ben je meestal voordeliger uit met onderhoud dan bij een occasion van acht jaar en ouder. Simpelweg omdat de auto minder heeft gereden en daardoor minder slijtage heeft op de onderdelen.

Breed aanbod occasions, van groot tot klein

Of je nou een ruime Audi Q7, Volvo XC-90, BMW X5 of een compacte VW Up, Renault Clio of Citroen C1 wilt kopen, bij Vaartland.nl kun je altijd terecht voor een ruim aanbod tweedehands auto’s. De voorraad wordt elke dag bijgewerkt en bestaat uit meer dan 800 auto's. Zo heeft Vaartland.nl alles; van Hatchbacks, Sedans en Crossovers tot Sports coupes.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl