Contact met Vaartland.nl

 

Tesla en het nieuwe autorijden veroveren de wereld

Tesla is het nieuwe rijden in een nieuwe tijd. Het doel van Tesla is om aan de wereld te laten zien dat elektrisch rijden leuk is, dat elektrisch aangedreven auto’s zelfs beter kunnen zijn en niet te vergeten snel en innovatief. Ben jij de automobilist die de overstap doet van fossiele brandstof naar schone energie? De zakelijke auto profiteert direct van een fors lagere bijtelling, en in je vrije tijd genieten jij en je gezin optimaal van de luxe en comfortabele Tesla auto. Met de high tech Tesla auto rij je op schone energie de toekomst in.

 
 
 
 
 

Tesla heeft veel onderzoek en tijd gestopt in het produceren van de meest vooruitstrevende voertuigen van nu en in de toekomt door gebruik te maken van een andere energiebron: elektriciteit. Maar de Tesla motor is niet het enige wat de Tesla auto zo bijzonder maakt, ook aan de totale beleving van het nieuwe rijden is veel aandacht besteed, eerst de financiën.

De zakelijke kant: Tesla info

Tesla is een auto voor managers van grote en kleine bedrijven die verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben met support van de overheid wordt deze overstap nog makkelijker. Met een overheidssubsidie kun je een prettig financieel voordeel behalen bij de aanschaf van een Tesla, dit geldt voor nieuwe maar ook zeker voor occasions. De de gunstige bijtelling wordt berekend vanaf het moment dat de Tesla auto voor het eerst op kenteken is gekomen en de subsidie geldt voor vijf jaar. Afhankelijk vanaf wanneer de Tesla op kenteken is gekomen kun je nog een paar jaar voordelig rijden in je occasion.

Tesla meer dan elektrisch rijden

De Tesla auto is vooral bekend om het comfortabele, luxe, elektrische rijden. Een van de belangrijke features in de verschillende Tesla modellen is de Autopilot, want wie wil niet veilig en toch uitgerust aankomen, juist nu het verkeer steeds drukker wordt. De Autopilot biedt een maximaal zicht dankzij de naar achter-, voor- en zijkant gerichte camera’s en met de ingebouwde radar heb je overzicht over objecten die wel 160 m voor je zijn. Aangevuld met de 12 ultrasone sensoren die stilstaande of rijdende voertuigen meteen signaleren en die je ook helpen met parkeren heb je tijdens het rijden continue overzicht op er wat in het verkeer gebeurt zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen. Met het 17" touch screen waar het dashboard mee is uitgerust bedien je met gemak alle functies en functionaliteiten. Ook hier is aan gemak gedacht, via de Wifi worden alle updates van je Tesla automatisch uitgevoerd.

Tesla modellen vaartland

De verschillende Tesla modellen gaan vorm krijgen

Het Tesla roadster model is de eerste productie auto en daarmee ook de eerste 100% elektrische auto die geschikt is voor de snelweg. De Tesla Roadster, die van Tesla 2008 tot Tesla 2012, heeft een actieradius van 300 km, maar tegenwoordig is dit bereik aardig opgerekt en kunnen er extra kilometers gemaakt worden.

2012 Tesla en 2015 Tesla

De vaart zit er goed in en in 2012 wordt het Tesla Model S onthuld door Tesla motor, deze auto is een prototype van de sport sedan. Dat het om een elektrische auto gaat, laten we voor het gemak achterwegen aangezien alle Tesla modellen elektrisch zijn. De productie draait op hoog tempo en zoals elk zichzelf respecterend autobedrijf kan ook Tesla niet om de SUV liefhebbers heen en in 2015 is het zover en rolt de Tesla Model X van de band af.

Tesla 2016 een instapmodel

Dat Tesla zoveel mogelijk elektrische auto’s op de weg wil hebben is duidelijk en dat betekent ook dat het wachten op een goedkoper model niet lang op zich laat wachten. Het geduld wordt in 2017 beloond met het nieuwe Tesla model 3. Dit model is de instapper binnen de Tesla modellen en hiermee worden de Tesla auto's voor een breder publiek bereikbaar. En al in het jaar voordat de auto geleverd wordt, in 2016, krijgen de Tesla liefhebbers de mogelijkheid om in te tekenen voor het nieuwe Tesla model en met een aanbetaling van € 1.000,-- wordt de deal beklonken. De prijzen van de Tesla Model 3 starten net onder de € 50.000,--.

Tesla modellen Vaartland

De Tesla geschiedenis, het merk verovert de wereld

Tesla is vernoemd naar de Kroatische elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla, de uitvinder van de wisselstroommotor en een van de grootste ingenieurs en uitvinders allertijden. Het Tesla merk heeft een reputatie hoog te houden. Met de komst van Elon Musk naar Tesla, een jaar na de oprichting, heeft het automerk een vlucht genomen. Tesla produceert zonnedaken, energieopslagsystemen voor huizen, industrie en elektriciteitsnetten en daarnaast exploiteert het een wereldwijd netwerk met Tesla autoverkooppunten en oplaadpunten. Deze bedrijven dragen allemaal bij aan de ontwikkeling en optimalisering van de meest innovatieve Tesla motor en Tesla auto. 

 

Bekijk huidige aanbod Tesla

Plus- en minpunten van een Tesla

+ Lage bijtelling
+ Uniek design
+ Grote accu

- Geen uitschuifbare knie ondersteuning
- Beperkt zitcomfort
- Aanschafprijs

 

Waar moet je op letten bij een tweedehands Tesla kopen?

  • Is de actieradius nog vergelijkbaar met de fabrieksopgave?
  • De Conditie en levensduur van de accu
  • Zit er nog Garantie op de auto en accu?
  • De conditie van het leer en het algehele interieur

Toekomst

Het concern Tesla omvat ook een lithium-ion accu fabriek, hier worden niet alleen de accu’s voor de huidige Tesla modellen geproduceerd. De fabriek heeft ook plannen om binnen afzienbare tijd een duurzame en goedkope batterij voor Model 3 te introduceren waarbij de prijzen van een elektrische auto verder omlaag kunnen.

Voor de Tesla fans is het wachten begonnen op de lancering van de cybertruck of zal zoals Tesla het zelf zegt de auto die veelzijdiger is dan een truck en sneller dan een sportwagen. Ik ben benieuwd of de snelheidsbeperkingen in Nederland voor deze supermobiel opgerekt gaan worden.

Veelgestelde Tesla vragen

Wat is de goedkoopste Tesla?

De goedkoopste Tesla is de Model 3 Standard Range Plus voor 48.980 euro.

Wat voor motor heeft Tesla?

Afhankelijk van het model heeft een Tesla 1, 2 of 3 motoren zoals in de Model S Plaid.

Hoeveel kost een tweedehands Tesla?

Je kan een tweedehands Tesla kopen via Tesla of de reguliere tweedehands routes zoals Autoscout of Vaartland.nl. Via Tesla zijn occasion modellen bijna even duur als nieuw. Een zes jaar oude Model S met kilometerstanden van pakweg 70.000 tot 150.000 koop je tegenwoordig voor nog geen 30.000 euro.

Hoeveel kost een Tesla per maand?

Lease je een Model 3 voor 60 maanden en 10.000 km per jaar dan kan dit vanaf € 579 p/mnd excl. BTW.

Wat is de kleinste Tesla?

De Tesla Model 3 is het kleinste model van Tesla. Dit is tevens het instapmodel voor het merk.

Hoe hard kan een Tesla?

De Tesla Model S Plaid is de snelste Tesla met een topsnelheid van 322 km/u. Sta je stil bij een stoplicht en geef je flink gas? Dan gaat de Plaid van 0 naar 100 km/u in 2,1 seconden. Dit maakt het de snelste auto te wereld.

Is een Tesla altijd elektrisch?

De modellen van Tesla zijn altijd vol-elektrische. De originele Roadster was wel gebaseerd op een auto met een benzinemotor, namelijk de Lotus Elise.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl