Contact met Vaartland.nl

 

Tesla Roadster de sportauto die tot de verbeelding spreekt.

De kans dat je de Tesla Roadster 2008 op de weg ziet rijden is erg klein door een verkoopaantal van slechts 2.500 exemplaren wereldwijd. Ondanks het beperkte aantal, zijn er gelukkig nog wel 26 Tesla Roadster 2012 en 1 Tesla Roadster 2013 sportauto’s Nederland binnengereden en hebben de sportauto-liefhebbers en Tesla-fans deze unieke tweezitter op eigen bodem kunnen bewonderen, mits je weet waar ze rondrijden.

Om de eerste generatie auto Tesla Roadster een spectaculair einde te geven is de laatst geproduceerde 2018 Tesla Roadsterdoor Tesla de ruimte ingeschoten. Dit gebeurde tijdens de demonstratievlucht van SpaceX’ Falcon Heavy waar de Tesla als vracht mee ging. Deze auto Tesla Roadster 2018 bevindt zich nu in de ruimte, in een baan om de zon, en de verwachting is dat de Tesla auto daar miljoen jaren zal rondcirkelen.

 
 
 
 
 

Tesla Roadster info over snelheid

Tesla is gek op snelheid dat bewijzen ze maar weer als bouwers van de snelste SUV, Model X, en de sportauto, Tesla Roadster 2019. Volgens de Tesla experts kan deze sportauto in 1,9 seconden naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 400 km/u en het kan niet op, want de auto heeft ook een actieradius van 1.000 km. Maar menig nuchtere Nederlandse sportauto-fan zal denken ‘eerst zien en dan geloven’. En juist dat zien gaat nog wat geduld van de autoliefhebbers vragen. De eerste uitlevering van dit Tesla Roadster model stond gepland in de kalender van 2020, maar voorlopig is dit tot een nog te bepalen datum uitgesteld.

Tesla Roadster model info

De eerste generatie Tesla Roadster model is geproduceerd van 2008 tot 2012 en het wachten is op de volgende generatie. De Tesla Roadster 2008 is de allereerste auto van Tesla Motors en de opgedane kennis, tijdens de productie van de sportauto, leidde tot de ontwikkeling en productie van het nieuwe Tesla model, Model S.

Tesla Roadster specificaties

De generatie Tesla Roadster 2008 - 2012 is de eerste elektrische auto die uitgerust is met een lithium-ion-accu en heeft een actieradius van ongeveer 390 km en is momenteel een van de snelste sportauto’s en nog steeds kan hij makkelijk een Porsche bijhouden.

De opvolger van de Tesla Roadster 2008, de Tesla Roadster 2019 is alweer in 2017 door Tesla aangekondigd. De verwachting is dat dit model alle records gaat breken op technologisch gebied, snelheid, design en wat je nog meer kunt bedenken bij een nieuwe Tesla Roadster. Het lange wachten op de Tesla Roadster 2021 is begonnen.

Bekijk huidige aanbod Tesla Roadster

Plus- en minpunten van de Tesla Roadster

+ Design
+ Actieradius
+ Snelste elektrische sportauto

- Zeer beperkt verkrijgbaar (Tesla Roadster 2008)
- Hoge aanschafprijs

 

Toekomstige Tesla Roadster 2019 of 2020?

De ingenieurs van Tesla zijn continu bezig met de nieuwste en allerlaatste technologische ontwikkelingen, ongeacht het model waaraan gewerkt wordt. Momenteel gaat alle aandacht van Tesla uit naar de nieuwe Cybertruck, een hypermodern pick-up truck en amfibievoertuig in één. Maar dat is niet het enige nieuwe model, ook Semi, de meest veilige en voordeligste truck die je maar kunt bedenken heeft de volle aandacht van Tesla. Tesla heeft aangegeven dat de bouw en productie van deze twee modellen voorrang hebben op de nieuwe Tesla Roadster, maar gaf wel aan dat de fans allesbehalve teleurgesteld zullen zijn met de tweede generatie Tesla Roadster.

Veelgestelde Tesla Roadster vragen

Hoe duur is de Tesla Roadster?

De nieuwe Tesla Roadster heeft een geschatte nieuwprijs vanaf 215.000 euro. Net als andere elektrische auto's heeft de Tesla Roadster een bijtelling van 16% tot 40.000 Euro en over het restant van de prijs daarboven 22%. De netto bijtelling begint daarmee bij 1.388 euro per maand.

Hoe oud is de Tesla Roadster?

De Tesla Roadster is gemaakt tussen 2008 en 2012 en gaat dus al een tijdje mee. In de vier jaar dat de auto gebouwd is zijn 2500 exemplaren geleverd in 31 landen. Er zijn officiële Tesla updates beschikbaar om de oude Roadster bij de tijd te houden.

Hoeveel Tesla Roadsters zijn er in Nederland?

Van de Tesla Roadster zijn er tussen 2008 en 2012 in totaal 27 stuks in Nederland geleverd. De nieuwprijs van een Tesla Roadster was 175.000 euro.

Is de Tesla Roadster al uit?

Je zal nog even moeten wachten op de nieuwe Tesla Roadster. De komt Tesla Roadster komt in 2023 pas uit aldus Elon Musk.

Wat was de eerste auto van Tesla?

Tesla's eerste productievoertuig was de volledig elektrische Tesla Roadster sportwagen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl