Contact met Vaartland.nl

 

Škoda Kodiaq een beer van een auto

Het SUV-offensief van Skoda trapt af met de Skoda Kodiaq. Dit is een auto waar lang over nagedacht is, dat zie je, dat voel je en dat hoor je. Kijk alleen maar naar de naam. Kodiaq is de verwijzing naar de Kodiak-beer die zich huisvest op het gelijknamige eiland onder de zuidkust van Alaska, geschreven met een ‘q’ aan het eind, volgens spelling van de Eskimotaal Alutiig. En dat is niet de enige vergelijking met dit imponerende toch vredelievende roofdier. De Kodiaq is dynamisch robuust, biedt beschermende kracht en straalt hetzelfde respect uit als de inheemse bevolking voor de beer heeft.

Bekijk het aanbod Kodiaq

 
 
 
 
 

Skoda Kodiaq 2017

De Kodiak-beer is ook een sociaal dier. Als er een goede plek is gevonden om zalm te vangen dan delen ze dat graag met hun soortgenoten. Die sociale intelligentie is ook in de auto terug te vinden. Met een lengte van 4,70 meter en een bagageruim van 720 liter kan je met gemak 7 inzittende vervoeren, standaard biedt de ferme SUV 5 zitplaatsen. De mogelijkheid voor twee extra zitplaatsen is optioneel. Heb je nog meer ruimte nodig? Als je de achterbank naar beneden klapt, ontstaat er een bagageruimte van 2.065 liter, hoe riant is dat? Wist je trouwens dat de achterbank ook nog verschoven kan worden, zo creëer je of 18 centimeter extra beenruimte of nog meer bagageruimte. Het is dus niet zo raar dat er na de introductie in 2017 er een kwart miljoen van de Tsjechische band afrolde en er nu al meer dan 100.000 Skoda Kodiaq modellen op de weg te zien zijn.

Skoda Kodiaq modellen vaartland

Skoda Kodiaq specificaties

De gespierde SUV is een auto waar je niet omheen kan, vol met ‘simply clever’ trucs waar het automerk om bekend staat. De tv-commercial toont de ideale zaterdagauto. Voor veel gezinnen is dit een hectische dag waar de kinderen van de sportvelden naar feestjes worden gebracht, boodschappen worden gedaan en zowel bouwmarkten als familie bezocht wordt. Met de Skoda Kodiaq kan het allemaal. De kinderen passen gemakkelijk met alle sportspullen in de optionele 7-zitter en dan is er ook nog plaats voor boodschappen of andere aankopen. De Kodiaq bied je het gemak van de overvolle zaterdag.

2018 Skoda Kodiaq

De Skoda Kodiaq 2018 is de Kodiaq RS. Gelanceerd op de autosalon in Parijs. Het is de eerste SUV onder het performance-label RS, herkenbaar aan het rode embleem. De dieseluitvoering is de krachtigste diesel uit de geschiedenis van Skoda. De RS onderscheidt zich door een virtuele cockpit, sportstoelen en de hoogglans zwarte details, zoals te is zien bij de grille, de buitenspiegels en de raamstijlen. Door het innovatieve Dynamic Sound Boost-systeem hoor je deze krachtpatser ook aankomen.

skoda kodiaq vaartland modellen

Skoda Kodiaq 2019

De Skoda Kodiaq is direct al een bestseller. Binnen het Skoda assortiment is dit dan ook het vijfde belangrijkste model, omdat te vieren is de 250.000ste Kodiaq in de sportline-versie in de opvallende staalgrijze kleur geproduceerd.

De Kodiaq is de ideale auto voor dagelijks gebruik, de enorme ruimte, het fantastische rijgedrag, veiligheid en maximale comfort, zeker als je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Ook de technische snufjes ontbreken niet, zoals het innovatieve connectiviteitssysteem Skoda Connect, dat bij alle nieuwe Skoda modellen nu standaard is. Hierdoor rijd je als het ware online met de gratis Vodafone simkaart. Ook hebben alle Skoda Kodiaq 2019 modellen een maand gratis online toegang voor het Colombus infotainmentsysteem. Realtime-verkeersinformatie en zelfs het vinden van en vrije parkeerplaats behoort hiermee tot de mogelijkheden. Wil je liever een zelfde type auto maar van een ander merk? Kijk dan eens naar de Seat Tarraco. Liever een iets kleinere SUV van Skoda? Kijk dan eens naar de Skoda Yeti.

Imago-verandering

Van alle bestaande automerken is de Škoda de op vijf na oudste, een rijke geschiedenis dus. Door de Oost-Europese achtergrond had het merk te kampen met imagoproblemen. Dat veranderde in 1987 toen de Škoda Favorit werd getoond. Door Porsche aangeleverde motorophanging, aandrijflijn en stuurinrichting werd de beeldvorming van het Tsjechische automerk bijgesteld, maar was het te kostbaar om voort te zetten. De Škoda-ingenieurs veranderde het ontwerp en kreeg de Favorit de motor voorin. Het resultaat was een zeer betaalbare comfortabele en ruime auto die het goed deed in het Westen.

 

 

Bekijk huidige aanbod Skoda Kodiaq

Plus- en minpunten van de Skoda Kodiaq

+ Enorme ruimte, zelfs voor 7 personen (optioneel)
+ Betrouwbare en veilige rijervaring
+ Luxe en innovatief
+ Stille rustige auto
+ Maximaal comfort, zoals verstelbare achterbank

- Grote bak, dus soms lastig door de Nederlandse smalle straten

De elektrische Kodiaq

Gezien de vraag naar elektrische auto’s stond het in de verwachting dat Škoda hun goed verkochte Kodiaq ook onder handen zou nemen. De plug-in hybride Kodiaq voldoet dan ook aan alle groene regels die er gelden. Omdat Škoda nu valt onder de vleugels van de VW-groep, zal de aandrijflijn ook van Volkswagen afkomstig zijn. Met een sterke batterij kan er ongeveer 150 kilometer groen worden gereden, waarna er gemakkelijk kan worden overgegaan op de zuinige benzinemotor. Het wachten is op de lancering die ergens in 2020 gepland staat.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl