Contact met Vaartland.nl

 

Škoda Yeti, alles behalve de verschrikkelijke sneeuwman

Over de mythe uit het Himalaya is veel geschreven. De Yeti, verwant aan de ijsbeer of een verzinsel? De Škoda Yeti is in ieder geval echt. En deze eerste Škoda SUV mag er dan ook zijn. Compact en toch ruim, slim zoals we van het Tsjechische automerk gewend zijn, zuinig en goede rijprestaties, kortom, de ideale familieauto. En dat vond Top Gear magazine ook, want zij riepen de Škoda Yeti 2018 uit tot ‘familieauto van het jaar’. 

 
 
 
 
 

Slim, slimmer, slimst de Skoda Yeti

‘Simpy clever’ is het motto van Skoda en dat is in alle modellen terug te vinden. Ook de Skoda Yeti is slim. Slim in het creëren van ruimte door de losse achterbank zittingen en slim in prijs. Tijdens de conceptpresentatie bleek de Yeti al zijn tijd ver vooruit. De productversie liet echter nog vier jaar op zich wachten en toonde zich in 2009 aan het grote publiek. Škoda Yeti 2010 behield zijn hoekige ontwerp, was 4,22 meter lang en kenmerkt zich door de enorme binnenruimte. Alle leverbare motoren, zowel de drie verschillende turbo-benzinemotoren als een drietal dieselmotoren waren afkomstig van de VW-groep, waaronder het Tsjechische automerk valt. En ontvingen 5 sterren van Euro NCAP.

skoda yeti modellen vaartland

Škoda Yeti specificaties

Deze compacte SUV (sport utility vehicle) komt in 4 verschillende Skoda Yeti varianten, waarbij de Active de meest standaarduitvoering is. Maar zoals we van dit automerk gewend zijn, komt hun standaard met veel extra’s, alleen ontbreekt de cruise control en airconditioning. Deze behoren wel bij de luxere uitvoeringen zoals de Comfort, de Ambition en de Elegance. Alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar als drie benzine- of vier verschillende dieselmotoren, waarbij de sterkste motoren over vierwielaandrijving beschikken.

Na de introductie van de Skoda Yeti 2006 volgde er in 2013 een facelift en werd de opvolging in gang gezet met de Škoda Yeti 2014. Dit model Skoda Yeti wordt zowel als een stadsuitvoering als een outdoor terreinwagen op de markt gebracht. Het verschil is te zien in de zwarte bumpers bij de Outdoor-versie, die hierdoor een stoerder uiterlijk kreeg. Ook de technologie kreeg een moderne update, zo kreeg de Yeti een achteruitkijk-parkeercamera en konden de voertuigen key-less geopend worden. De Comfort-uitvoering verdween uit het assortiment en de Adventure werd voor de Outdoorversie toegevoegd.

skode yeti vaartland modellen

Škoda Yeti 2018 ruimtelijk stoer

Zoek jij een ruime familiewagen die anders is dan alle andere gezinsauto’s? Dan is de Yeti zeker het bekijken waard. Niet alleen past de hele familie er met gemak in, je kan ook probleemloos naar de bouwmarkt rijden en je nieuwe aankopen vervoeren. Door het stoere uiterlijk is deze Škoda onderscheidend te noemen. Het is een SUV, maar kan ook als een MPV worden gekenmerkt. Hierdoor laat de Škoda Yeti de concurrentie ver achter zich. Door de techniek grotendeels te delen met VW-modellen (zoals de Volkswagen Tiguan) koop je ook nog eens betrouwbaarheid voor een niet VW-prijsje. Waarschijnlijk is dat de reden dat dit specifieke model het goed doet in occasionland.

 

Bekijk huidige aanbod Skoda Yeti

Plus- en minpunten van de Skoda Yeti

+ Anders dan andere familiewagens
+ Stoer, ruim en veilig
+ Ruim en comfortabel
+ Goede prijs-kwaliteitsverhouding 

- Apart uiterlijk
- Elektronisch iets minder sterk

 

De 500.000ste Skoda Yeti 2016

Van Škoda’s eerste SUV rolde er al in 2016 de 500.000ste van de band. Dat werd gevierd met een speciale editie, de Škoda Yeti Monte Carlo. Deze sportieve bolide kwam in de jubilieumkleur Corrida Red. De Skoda Yeti is super populair, en om dat succes te waarborgen heeft Škoda een SUV-offensief gelanceerd met de modellen Kodiaq, Karoq en Kamiq. Niet alleen op het gebied van SUV’s zullen we nog veel gaan horen van dit automerk, ook elektrisch heeft het bedrijf grootse plannen. Voor het einde van 2022 kunnen we meer dan 10 geëlektrificeerde modellen verwachten. Hopelijk net zo gewild als de Skoda Yeti was en is. Ook op zakelijk gebied heeft Skoda het goed voor elkaar. Kijk maar eens naar een Skoda Superb of Octavia.

Veelgestelde Skoda Yeti vragen

Wat kost een Skoda Yeti?

De Skoda Yeti is niet meer in product en opgevolgd door de Škoda Karoq. Nieuw kocht je de Yeti Ambition voor 25.390 euro. Een gebruikte Skoda Yeti met een niet al te hoge kilometerstand koop je al voor 7.000 euro.

Wat weegt een Skoda Yeti?

Het gewicht van de Skoda Yeti hangt af van de uitvoering en motor maar begint bij 1.240 kg.

Wat mag een Skoda Yeti trekken?

De Octavia Combi met de 1.4 TSI mag maximaal 1.300 kg trekken en de Yeti 1.2 TSI maximaal 1.200 kg. Daarmee zijn ze goed geschikt voor een aanhanger of een caravan.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl