Contact met Vaartland.nl

 

Škoda Superb de limousine onder de stations

De overtreffende trap van groots. Een middenklasser die ver boven de middenmoot uitstijgt, we hebben het over de Superb van Skoda. Prachtig, grandioos en overweldigend, dat is de Nederlandse vertaling van de naam en daar is niets aan overdreven. Zoek je een over-de-top familieauto, met executive car-klasse, die zijn geld meer dan waard is, kijk dan eens aandachtig naar deze ruime limousineachtige auto die meer doet dan je van A naar B te brengt.

 
 
 
 
 

In den beginne… Škoda Superb

Sinds 2001 geproduceerd in Tsjechië onder de vlag van de VW-groep, de Škoda Superb kent inmiddels drie generaties. En iedere generatie heeft zijn eigen bijzonderheden. De eerste generatie loopt tot de Škoda Superb 2008 en kan het beste worden vergeleken met een 10 centimeter lange Passat, ook lijkt hij erg op de Škoda Octavia. Juist door die extra lengte is dit model zeer geliefd bij taxichauffeurs. Want hoe kan je beter op een luxe manier passagiers vervoeren in een auto die goed betaalbaar is? Heb je klanten die met een natte paraplu je taxi inkomen, dan zorgt het WetCase systeem ervoor dat de waterdruppels van de natte paraplu naar buiten worden afgevoerd. De passengier wordt verwarmd door de stoelverwarming en in de Elegance-uitvoering kan je zelfs je voeten op de voetensteun laten rusten. Hoe chique is dat? 

Skoda Superb Vaartland

Škoda Superb 2009 tot aan de Škoda Superb 2014

De tweede generatie mag dan technisch nog lijken op de Volkswagen Passat, zijn uiterlijk is echt anders, terwijl de motor zuinig en krachtig blijft. Zowel het sedan-model als de hatchback-versie is ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar. Ook werd de Škoda Superb combi gelanceerd. Het grote panoramische dak is stijlvol en geeft de luxe auto nog meer elan. 

Škoda Superb 2015 tot aan de Škoda Superb 2019

De afgelopen jaren hebben we kunnen genieten van de derde generatie. Deze Superb ziet er echt anders uit, onderhuids zijn er nog steeds gelijkenissen met de Passat, maar deze Superb is nog grootser dan de vorige generaties. Zowel up-to-date moderne technologie, als wel in lengte, hij is 8 cm langer en 5 cm dikker geworden, en die extra ruimte is goed zichtbaar in het interieur.

Soda superb Vaartland 2
Škoda Superb 2016 prijswinnend goed 

De Superb was al snel uitgeroepen tot ‘Leaseauto van het Jaar 2016’ en won de 2016 Škoda Superb ook in datzelfde jaar de felbegeerde prijs, de Red Dot Awards. Deze derde generatie, waar ook de Škoda Superb 2018 onder valt, is verkrijgbaar als hatchback en als Škoda Superb combi, de stationwagen versie. 

Škoda Superb combi 2015 tot aan de Škoda Superb combi 2019 

De 5 deurs stationwagen werd in 2015 aan het grote publiek getoond. Met maar liefst een laadruimte tot aan bijna 2.000 liter. Ideaal dus voor het hele gezin om op een relaxte manier volgepakt op vakantie te gaan. Want de Superb rijdt super, is stil en heeft al het comfort om businessclass naar je verre bestemming af te reizen. En over het brandstofgebruik hoef je je ook niet te veel zorgen te maken, dit is de enige bescheiden eigenschap die deze auto heeft. 

 

Bekijk huidige aanbod Skoda Superb

Plus- en minpunten Škoda Superb 

+ Super-de-luxe
+ Luxe en innovatief
+ Gigantische bagageruim
+ Stille rustige auto
+ ‘Simply Clever’

- Omklappen achterbank is omslachtig
- Koplampen van de eerste twee generaties worden niet als mooi ervaren 

Škoda Superb plug-in hybride

Niet alleen is de Superb het paradepaardje van Skoda, door het enorme succes en de toenemende vraag naar deze limousine-achtige bolide, kon het niet achterwege blijven dat er ook een groene versie op de markt zou verschijnen. En dat is ook gebeurd, ideaal als je super-de-luxe en milieuverantwoord wilt rijden. Deze plug-in hybride Superb, verkrijgbaar als Business en als Sportline editie, voldoet aan alle verwachtingen die jouw groene hart kan hebben.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl