Contact met Vaartland.nl

 

Ruime, betrouwbare gezinsauto voorzien van stevige wegligging

Zoek je een moderne ruime auto die betaalbaar is en een uitgebreide uitrusting heeft die er standaard inzit? Dan is de Octavia wellicht de auto die je zoekt. De Skoda Octavia combi en de hatchback kennen vier generaties. Dat zegt al genoeg over het succes van deze bolide. De laatste generatie, de Skoda Octavia 2019 en de Skoda Octavia combi 2019, zijn een stoere en elegante gezinsauto voorzien van de bekende Skoda ‘simply clever’ details. Ruim, zuinig, stevige wegligging, krachtig en aangenaam rustig.

 
 
 
 
 

Kinderlijk eenvoudig

Geproduceerd onder hetzelfde dak als de Volkswagen Golf is het niet vreemd dat de Skoda Octavia 2019 hier overeenkomsten mee heeft. Daar waar de Golf zich richt op de sportieve bestuurder en daar ook de prijs voor wil betalen, is de Octavia bij uitstek geschikt voor de meer praktische rijder. Dat wil zeker niet zeggen dat er op luxe ingeboet moet worden. De moderne familiewagen is voorzien van een chic interieur met een uitnodigend stuur, geavanceerde technische snufjes, zoals de slimme klimaatbeheersing, Exit warning die bij het uitstappen waarschuwt voor naderende fietsers en de Collision Avoidance Assist die helpt om botsingen te voorkomen. Het motto is dan ook niet voor niets ‘simply clever’.

Skoda zet de puntjes op de i

Het zijn vaak de details die een auto afmaken. En als het Tsjechische automerk ergens goed in is, dan zijn het in kleine handigheidjes die bij de nieuwere modellen standaard meegeleverd worden. Misschien zijn ze niet nodig, maar leuk zijn ze zeker. Want zeg nou zelf, hoe handig is het als je bij het uitstappen merkt dat het regent en er een standaard paraplu in de portier zit? Of je nooit meer je telefoon kwijt hoeft te zijn door het extra opbergvakje in de voorstoel. En wat dacht je van de ijskrabber die achter de tankknop zit? Ook de usb-poorten bij de binnenspiegel kunnen handig zijn en als je onverwachts ergens langs de kant van de weg een dutje moet doen, dan is heb je altijd het standaard slaappakket, met hoofdsteunen en een deken. Lekker toch? 

skoda octavia modellen vaartland

Wie is de Skoda Octavia-rijder?

Misschien is Skoda niet het eerste merk wat bij je opkomt als je op zoek gaat naar een nieuwe auto. Maar eigenlijk is er geen reden om niet voor dit Tsjechische merk te kiezen. Sinds ze onder de vleugels van de VW-groep vallen, is er aan betrouwbaarheid, degelijkheid en comfort geen gebrek. De elegantie die de Octavia uitstraalt, de ruimte die dit model biedt, is ook bij de oudere modellen terug te vinden. De Skoda Octavia 2014 is eveneens als de Skoda Octavia 2015, de Skoda Octavia 2017 en de 2018 Skoda Octavia een gewilde auto, zeker onder gezinnen. Ook de Skoda Octavia Combi 2014, Skoda Octavia Combi 2016 en Skoda Octavia Combi 2018 scoren hoog. De combi is net iets groter, je kan er gemakkelijk dozen in stapelen en is ideaal als je jouw hond wilt vervoeren. Liever een nog grotere auto? Kijk dan eens naar de Skoda Yeti.

skoda octavia modellen vaartland 2

Van 1959 tot nu

De originele Octavia stamt uit 1959 en is de gefacelifte versie van de oudere Škoda modellen 440 en 445. Met de motor voorin gebouwd kwam er in 1971 een station-uitvoering. De Octavia van nu valt onder de vleugels van de VW-groep. De tweede generatie die in 1996 gelanceerd werd, heeft eigenlijk alleen de naam overgehouden. De hatchback of station-versie bevindt zich in het Škoda-spectrum tussen de Fabia en de Superb in.

 

 

Bekijk huidige aanbod Skoda Octavia

Plus- en minpunten van de Skoda Octavia

+ Ruim
+ Betrouwbaar
+ Veel standaard
+ Stille auto

- Navigatie kan vastlopen
- Vacuümslang is storingsgevoelig

Octaafje hoger

De nieuwe Octavia is groen, niet van kleur maar wel van inhoud. De plug-in hybride technologie is, zoals we van Skoda gewend zijn, zeer efficiënt. Juist door de gemakkelijke afwisseling van benzinemotor op elektromotor is de auto ook zuinig in gebruik, mede door het gebruik van remenergie. Afhankelijk van je rijstijl kan je zo’n 60 kilometer elektrisch rijden. De gasversie rijdt op groengas en met een afstand van meer dan 500 kilometer kan je voordelig en comfortabel naar de Franse camping rijden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl