Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Golf de meest geproduceerde Volkswagen

De Volkswagen Golf is het succesnummer van het Duitse automerk, de compacte middenklassenauto rijdt al sinds 1974 in rijen de fabrieken van Volkswagen uit. Op wereldniveau staat deze populaire Volkswagen Golf zelfs op de 3 e plaats van meest geproduceerde auto’s. Het is de Volkswagen Golf 2007 die als 25 miljoenste auto de weg oprijdt en tot op heden zijn er in de bijna 50 jaar dat de gezinsauto bestaat al 8 series van de Volkswagen Golf geproduceerd. Misschien heeft het succes ook wel te maken met de naam. De auto is vernoemd naar de golfstroom, een snelle warme en vooral krachtige stroom die in de oceaan voorkomt.

Volkswagen Golf Occasions

 

Huidige aanbod Volkswagen Golf

 
 
 
 
 

Volkswagen Golf variant

De eerste Volkswagen Golf 1974 had al meteen een nieuwtje, de luchtgekoelde motor werd aan de voorkant geplaatst, waardoor er achter in de auto bagageruimte ontstond die via een derde of vijfde deur bereikt kon worden. Perfect als je met je gezin op pad gaat en de kinderwagen of volle tassen mee wilt nemen. Voor de sportieve rijder, die vooral snelheid op de eerste plaats had staan, was er vanaf 1976 de Volkswagen Golf GTI en met de komst van de Volkswagen Golf 1978 was de eerste Golf Diesel een feit. Tegenwoordig is de Golf niet weg te denken uit het straatbeeld en maakt hij het concurrerende modellen zoals de Giulietta en Astra erg lastig.

Volkswagen Golf modellen Vaartland

Volkswagen Golf modellen

In de jaren hierna volgden de verschillende Volkswagen Golf modellen elkaar op, van een hatchback tot stationwagen maar ook de cabriolet zag het daglicht. Zowel de benzine- als dieselmotoren worden in de loop van de jaren verbeterd, worden zuiniger en de snelheidsmeter van de Volkswagen Golf slaat verder uit. De ene Volkswagen Golf wordt nog luxer dan de ander. In de Volkswagen Golf 2008 vind je voor het eerst opties als Dynamic Drive Control en Adaptieve Cruise Control en led-verlichting. Maar toch zal het nog vijf jaar duren voordat de Volkswagen Golf 2013 eindelijk de award voor ‘Auto van het Jaar 2013’ mag ophalen en daar blijft het niet bij. In datzelfde jaar wordt de Volkswagen Golf ook verkozen tot ‘Wereldauto van het jaar 2013’ en een jaar later mag de Volkswagen Golf 2014 de welverdiende award ophalen voor ‘Gezinsauto van het jaar 2014’.

Golf als populaire gezinsauto

De Volkswagen Golf is populair als gezinsauto en dan is een vijfdeurs uitvoering wel zo prettig. De vraag naar driedeurs uitvoeringen wordt steeds kleiner en Volkswagen besluit om het motoren aanbod voor de Golf, in Nederland, terug te brengen.

De e-Golf

2014 is een belangrijk jaar voor Volkswagen vanaf dat moment zijn de e-Golf en de GTE te bestellen. De e-Golf is volledig elektrisch en de GTE is een plug-in hybride. De Volkswagen Golf 2014 modellen zijn verkrijgbaar via de zogenaamde e-Volkswagen-dealers.

Volkswagen Golf modellen in verschillende luxe uitvoeringen

Volkswagen heeft aangetoond dat het met de tijd meegroeit, zo is ook de Volkswagen Golf 2019 allesbehalve stoffig. De auto is uitgevoerd met de nieuwste technische snufjes en technologie wat het rijden , of het nu op de snelweg of in de stad is, nog relaxter en eenvoudiger maakt en dat maakt dat deze auto in elke leeftijdsgroep grote fans heeft.

De Volkswagen Golf variant is compleet uitgevoerd met een afstandscontrolesysteem (Front Assist), City Emergency Braking, die tijdens het rijden een voetganger of fiets herkent en als het nodig is direct tot actie overgaat, een digitale cockpit en een Driver Alert Systeem die je bij de les houdt. Dit zijn zomaar een aantal features die je vindt in het basismodel. De Life uitvoering gaat nog iets verder en in een comfortabele stoel kun je tijdens het rijden genieten van de sfeerverlichting van zowel het in- als exterieur. Wil je met je gezin helemaal in stijl reizen of indruk maken op je medepassagiers? Dan kan dat met de Style uitvoering waar ook de bijrijder kan genieten van de comfortstoelen, terwijl jij je door de Travel Assist naar je bestemming laat begeleiden.  

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Golf

Plus- en minpunten van de Volkswagen Golf

+ Gemak, alles wordt ingesteld op profiel bestuurder
+ Comfort
+ Ruim
+ Technische snufjes

- Onderhoud is niet goedkoop
- Basis stoelen voor lange afstand minder comfortabel

De elektrische toekomst van de Volkswagen Golf

Het populaire Volkswagen Golf model heeft al een aantal jaar zijn 100% e-variant en met een actieradius van ca. 230 km kun je lekker op pad. Ben je op zoek naar een elektrische auto met een grotere actieradius dan is de ID.3 misschien wel jouw auto. Deze e-car is uitgerust met een accu met een actieradius welke begint bij 330 km en oploopt tot 550 km, voldoende voor je dagelijkse afspraken. Maar het is wachten totdat de eerste ID.3 naar Nederland komt.

Veelgestelde Volkswagen Golf vragen

Wat is een golf 7?

De Volkswagen Golf 7 (ook bekend als de Golf VII) werdt geintereseerd in 2012 en is gebouwd op het MQB platform. De Golf 7 weegt 100 kilo minder dan zijn voorganger. De Golf 7 is een flinke stap vooruit op zijn voorganger met meer ruimte, comfort en luxe. De Golf 7 is standaard uitgerust met een touchscreen.

Wat is een golf 8?

De Volkswagen Golf 8 (ook bekend als de Golf VIII) is de opvolger van de Volkswagen Golf Mk7. De Golf 8 arriveerde in december 2019 in showrooms. De Golf 8 beschikt over veel nieuwe technieken zoals LED-koplampen op alle modellen, een geavanceerd head-updisplay, een shift-by-wire-systeem op modellen met de versnellingsbak met dubbele koppeling, Alexa-integratie en een NFC-mobiele sleutel voor je telefoon.

Wat is een golf 4?

De Volkswagen Golf 4 (ook bekend als de Golf IV ) arriveerde in oktober 1997 en is het vierde type van de Golf. De Golf IV kwam in 4 verschillende versies: Basis, Comfortline, Trendline en Highline. Dit heeft vooral te maken met de luxe van de wagen.

Waarom een VW Golf?

De Volkswagen Golf is de ideale auto voor iemand die in comfort veel kilometers wil afleggen. Goedkoop genoeg dat vrijwel iedereen er één kan kopen, maar kwalitatief beter dan zijn concurenten. Een Volkswagen Golf behoudt goed zijn waarde en is in Nederland één bestseller.

Welk bouwjaar is Golf 6?

De Volkswagen Golf 6 arriveerde in 2008 op de markt als opvolger van de Golf 5.

Waar staat GTE voor?

De Golf GTE is de plug-in hybride versie van de Volkswagen Golf waar de E in de naam uiteraard staat voor Electric. Anders dan veel andere hybrides is de GTE zeker sportief te noemen met meer dan genoeg vermogen.

Wat is de Volkswagen golf prijs?

De goedkoopste Volkswagen Golf kost € 33.690 en beschikt over een 1.0 eTSI motor met 110pk en een DSG automaat met 7 versnellingen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl