Contact met Vaartland.nl

 

Opel Astra – Het best verkochte model van Opel

De Opel Astra is een 5-deurs compacte middenklasse auto die gemaakt is voor het hele gezin en vergelijkbaar is met een Golf. De auto is zuinig maar kan worden uitgebreid zodat ook sportief rijden met de Astra mogelijk is. De ruimte aan de binnenkant is uitgebreid, zowel voor de passagiers als in de kofferbak. Meer ruimte nodig? Dan kun je in plaats van voor de hatchback ook kiezen voor een stationwagen.

 

Huidige aanbod Opel Astra

 
 
 
 
 

Het ontstaan van de Opel Astra wagen

Het Duitse bedrijf Opel speelde een dominante rol op de Duitse automarkt in de vorige eeuw. Het meeste populaire model was de Opel Kadett. Toen deze auto in 1991 voor het laatst werd geproduceerd werd het Opel Astra model geïntroduceerd als opvolger en dit bleek als snel een groot succes. Zo groot dat dit model tot vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar is, zowel als occasion en als nieuw model.

Opel Astra modellen door de jaren heen

De eerste generatie begon in 1991 en eindigde met de Opel Astra 1998. Elke generatie kreeg een opvallende letter mee en zo begon deze generatie met de F. Milieu en veiligheid stonden centraal bij dit ontwerp. Wereldwijd werden er meer dan 4 miljoen verkocht.

In 1998 kwam de Astra G op de markt en bleef in productie tot de Opel Astra 2004 waarna hij werd vervangen door de Opel Astra H die verkocht werd tot de Opel Astra 2010. De sedan versie van de auto werd nu alleen nog maar verkocht in Oost-Europa en niet meer in Nederland. De Astra J die vanaf 2009 op de markt verschijnt is een stuk groter en hier worden meer luxe elementen aan toegevoegd. Veiligheid blijft een belangrijk speerpunt. Dit zie je o.a. terug in de verkeersbordenherkenning. 

Opel Astra Sports Tourer vaartland modellen

Huidige Opel Astra varianten

De huidige generatie is de K generatie die startte bij de Opel Astra 2015. Inmiddels is de Astra weer wat kleiner dan zijn voorganger en dat terwijl de ruimte aan de binnenkant wel is toegenomen. Lichtere materialen maken de auto lichter in het totaal en ook sneller. De Opel Astra is nu alleen nog beschikbaar als hatchback en stationwagen. Deze variant is ook weer erg populair en de Opel Astra 2016 werd zelfs verkozen tot auto van het jaar. Twee jaar later kreeg de Opel Astra een facelift waardoor de modellen Opel Astra 2018 en Opel Astra 2019 veel gezochte modellen zijn door hun net iets modernere uitstraling.

Opel Astra specificaties – Van motor tot uitvoering

Bij het laatste model Opel Astra is niet alleen maar meer gekeken naar het exterieur maar zeker ook naar het interieur en hoe deze te verbeteren is. De ruimte is ruim bij zowel de passagiers als op de achterbank. De kofferbak is flexibel in te delen en zo kan er nog meer ruimte gecreëerd worden.

De Opel Astra motoren zijn rijden soepel en zijn zuinig, precies wat je verlangt van deze familie auto. De auto is wendbaar en rijdt licht. De 1.4 turbomotor bereikt een topsnelheid van 215 km/u maar zelfs de 1.0 turbomotor levert 105 pk, is daarbij zuinig en heeft de laagste C02 uitstoot in zijn klasse. Veiligheid en milieu voeren na al deze jaren nog steeds de boventoon wanneer de nieuwste versies ontwikkeld worden.

 

 

Bekijk huidige aanbod Opel Astra

Plus-en minpunten van de Opel Astra

+ Ruime auto aan de binnenzijde
+ Licht en snel
+ Veilig
+ Lage Co2 uitstoot

- Niet zo sportief als anderen in dezelfde klasse

De Opel Astra is de meest verkochte auto van Opel en dat is niet zonder reden. Deze compacte middenklasse komt als hatchback en station uitvoering en geeft in beide gevallen genoeg ruimte voor een gezin met 3 kinderen. Deze ideale gezinsauto is veilig en denkt aan het milieu en door zijn vernieuwde look is het een graag geziene auto op de weg. Houd je van betrouwbaar maar ook sportief rijden dan kan dit ook met de Opel Astra met de speciale sporteditie. Al met al een auto met veel diversiteit die niet zonder reden al tientallen jaren erg populair is.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl