Contact met Vaartland.nl

 

Opel Kadett – Van klassieker tot dagelijkse gezinsauto

De Opel Kadett is een auto die jarenlang erg populair is geweest onder het grote publiek. Tegenwoordig zijn vooral de oudere modellen gewild onder liefhebbers en autofanaten. De Kadett is uitgebracht in verschillende generaties die met letters werden aangeduid. In totaal is de Kadett uitgebracht in vijf generaties, A tot en met E. Er is nog één andere versie van de Opel Kadett uitgebracht, de Opel Kadett 1. Dit is een klassieker uit 1936. Deze exemplaren zijn erg zeldzaam en alleen te vinden via speciale oldtimer dealers. Met name de Opel Kadett B, zoals de Opel Kadett 1970 en de Opel Kadett 1971, zijn populair, mede omdat er verschillende speciale edities van zijn uitgebracht.

 
 
 
 
 

Hoe de Kadett één van de meest populaire auto’s ter wereld werd

De verschillende generaties van de Opel Kadett zijn allemaal populair geweest en je ziet ze nog steeds over de hele wereld rondrijden. Toen de Kadett in 1991 uit productie werd gehaald waren er maar liefst 3,5 miljoen exemplaren verkocht. De auto werd met name populair met de introductie van de Opel Kadett 1965 (B) en de Opel Kadett 1973 (C). Deze twee uitvoeringen zijn uitgebracht in tal van versies zoals de Caravan stationwagen, de GT Coupé en de prachtige coupé F. Ook de Opel Kadett 1979 (D) en de laatste Kadett E die tot 1995 werd geproduceerd, waren verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Dat betekent dat er voor iedereen een Opel Kadett te vinden was die volledig voldeed aan ieders persoonlijke wensen en eisen.

De Opel Kadett als klassieker

De Opel Kadett A, B en C worden aangemerkt als oldtimer. Er zijn zeer mooie en netjes onderhouden exemplaren beschikbaar, onder andere de Opel Kadett B Rally uit 1967. Deze en andere sportieve Kadett uitvoeringen zijn met name populair om de eerste drie generaties met achterwielaandrijving werden gebouwd, wat de rijeigenschappen van sportwagens ten goede komt. Veel oldtimer modellen zijn volledig gerestaureerd en verkeren bijna in betere staat dan toen ze van de band kwamen rollen.

De Opel Kadett als dagelijkse auto

Vanaf de vierde generatie, de Opel Kadett 1979, en met name de Opel Kadett 1984, werd de auto vooral als gezinsauto voor dagelijks gebruik ingezet. De ‘moderne’ Kadett wordt dan ook gekenmerkt door een zuinige motor en veel bagageruimte. Toch zijn er ook van de D en E generaties verschillende sportieve modellen uitgebracht en heeft de Opel Kadett de basis gelegd voor de latere, en eveneens erg populaire Opel Astra.

 

 

Bekijk huidige aanbod Opel Kadett

Plus- en minpunten van de Opel Kadett

+ De Opel Kadett is altijd een populaire auto geweest en is in veel verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Daardoor heb je veel keuze bij het kopen van een tweedehands exemplaar.
+ Een oldtimer Opel Kadett model is een karakteristieke auto die bij liefhebbers een speciaal gevoel oproept

- Omdat de Opel Kadett al enige tijd uit productie is, worden onderdelen zeldzamer en is het belangrijk dat je goed nagaat of er binnenkort onderdelen vervangen moeten worden.

Een tweedehands Opel Kadett kopen?

Bedenk je bij het kopen van een tweedehands Opel Kadett auto goed waar je de auto voor wilt gebruiken. Er zijn prachtige oldtimers beschikbaar maar daar betaal je uiteraard wel de hoofdprijs voor. Als je simpelweg een goedkope auto zoekt die je van A naar B brengt ben je beter uit met een Opel Kadett uit 1990 of 1991. Hier zijn occasions van te vinden die je voor een lage prijs kunt kopen en die niet veel in onderhoud kosten. Bij Kadett uitvoeringen uit de jaren ’80 lopen de prijzen flink uiteen omdat sommige exemplaren speciale edities zijn terwijl andere uitvoeringen zich meer richten op het algemene segment voor dagelijks gebruik.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl