Contact met Vaartland.nl

 

Volvo XC40 veiligheid zit in de genen

De Volvo XC40 is een compacte SUV met Zweedse roots. En ondanks dat het merk al vanaf 2010 in Chinese handen is, staat veiligheid voor Volvo nog steeds op nummer 1. De Volvo XC40 auto is een gezinsauto die zich moeiteloos door de stad laat manoeuvreren en de passagiers comfortabel over hobbelige landweggetjes rijdt. En dankzij zijn robuuste voorkomen en uitgekiende Volvo XC40 motoren staat deze Zweed op de snelweg zeker ook zijn mannetje. De auto Volvo XC40 is een zeer plezierige compacte SUV.

 
 
 
 
 

Volvo XC40 specificaties

Veiligheid is net als bij de hele Volvo familie ook voor alle Volvo XC40 modellen een belangrijk punt maar er is meer. De auto Volvo XC40 is een luxe auto waar je met je gezin comfortabele lange ritten mee kunt maken, niet onbelangrijk is dat je er ook een zakelijke relatie in mee kunt nemen, ondanks of misschien wel dankzij, de jeugdige uitstraling van deze stoere SUV. De Volvo XC40 auto is met zijn 4.43 m lengte bijna net zo groot als zijn compact SUV concurrenten BMW X1 en Volkswagen Tiguan. Wil je toch liever wat groters? Kijk dan eens naar een XC60 of XC90.

Volvo XC40 info toont een hoge standaard

Volvo heeft standaard, op alle modellen vanaf 2020, het Hazard Light Alert en Slippery Road Alertsysteem, via de cloud delen de Volvo’s onderling informatie over bijvoorbeeld gladheid of een aanrijding. Automatisch wordt de informatie en de coördinaten via de cloud gedeeld met de andere Volvo bestuurders die in de buurt zijn. Hoe geweldig is dat?

Of je nu een Volvo XC40 2017, Volvo XC40 2018 ofVolvo XC40 2019 kiest de compacte SUV onderscheidt zich door zijn sportieve uitstraling met veiligheid en een schone en zuinige motor. De Volvo XC40 modellen zijn standaard uitgerust met de noodstop assistent die naast voetganger en fietsers ook grote dieren herkent, zowel overdag als in het donker. Nu zijn er, zoals in Zweden wel het geval is, in Nederland nog geen loslopende beren gesignaleerd, maar het werkt ook bij herten en grote honden. De voorstoelen zijn zo ontworpen dat ze energie-absorberend zijn waardoor letsel aan de rug verminderd kan worden bij een eventuele aanrijding. De Volvo XC40 auto is uitgevoerd met verkeersbordenherkenning en een rijstrookassistent, dit kan uitermate prettig zijn als je even niet weet hoe hard je mag rijden of de strepen op de weg niet goed kunt zien. Het systeem dat tegemoetkomende verkeer ontwijkt als er een botsing dreigt, en je ook terug de weg opstuurt mocht je te veel richting een sloot of nog erger een talud rijdt, helpt ook menig ongeluk voorkomen.

De Volvo XC40 modellen

Ondanks dat de Volvo XC40 pas in 2017 gelanceerd is, zijn er verschillende uitvoeringen, zoals de Benzine, Mild Hybrid, Recharge Plug-in hybrid en de Recharge Pure electric.

De Volvo XC40 benzine variant is verkrijgbaar als een zakelijk uitgeruste auto met intuïtieve technologie, een sportieve uitvoering met glimmende zwarte accenten of tot slot als de meest luxe uitvoering met een super interieur en technologie die ervoor zorgt dat je totaal in controle bent en het je aan niets ontbreekt. De Volvo XC40 2017 is niet voor niets uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2018. 

De Volvo XC40 Mild Hybrid is vooral gericht op een lager brandstofverbruik met meer vermogen en een beperkte uitlaatemissie. In deze Volvo XC40 motor wordt de verbrandingsmotor ondersteund door de elektrische motor. Gebruik je de auto veel in het stadsverkeer dan heb je optimaal profijt van deze motor met een lager brandstofverbruik. De verschillende uitvoeringen van dit model zijn de Momentum Pro, Inscription of R-Design. 

De Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid heeft een volledig elektrisch bereik omdat hij uitgevoerd is met een grotere accu en elektrische motor. De perfecte plug-in hybride voor woon-werkverkeer. Je hebt de keuze uit benzinemotoren met 211 of 262 pk. De Plug-in is verkrijgbaar als Inscription Expression, Business Pro, R-Design Expression, Inscription en R-Design.

De Volvo XC40 Recharge Pure electric is in 2020 beschikbaar gekomen en is volledig elektrisch en daardoor emissievrij. Voor degene die een klimaatneutrale toekomst voorop hebben staan is dit de perfecte oplossing.

Bekijk huidige aanbod Volvo XC40

Plus- en minpunten van de Volvo XC40

+ Standaard veiligheidsuitrusting
+ Design
+ Mooi interieur

- Luidruchtig (D4-diesel)
- Hoofdruimte achterin beperkt voor lange mensen
- Infotainmentsysteem

Volvo XC40 T2 klaar voor de toekomst

Met de introductie van de Volvo XC40 Recharge Pure electric in 2020 heeft Volvo grote stappen gemaakt met het elektrificeren van het segment compacte SUV.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl