Contact met Vaartland.nl

 

Volvo XC60 de stoere SUV bestseller uit Zweden

De Volvo XC60 is al jarenlang de bestverkochte Volvo van de wereld. Volvo introduceerde haar eerste compacte SUV-klasse, de Volvo XC60 2009, op de Autosalon van Genève. De Volvo XC60 5-deurs SUV staat klaar voor actie, op pad gaan voor de zaak en op zoek naar avontuur met familie of vrienden. Met de stoere XC60 wil je gezien worden en dat weten de designers van Volvo. De compacte SUV werd voorzien van een groot logo en een duidelijk herkenbare Volvo grille, zo word je al op 100 meter afstand gezien. Zou dit de reden zijn dat deze auto de bestverkochte Volvo ter wereld is?

 
 
 
 
 

De Volvo XC60 modellen

De XC60 komt in verschillende uitvoeringen zoals de Momentum Business, Pro R-Design en Inscription. Volvo XC60 2013 is de facelift van de eerste generatie en bestaat vooral uit een cosmetische aanpak waarbij grille, koplampen, uitlaat en achterlichten worden gewijzigd. Het interieur wordt opgefrist met nieuwe materialen en dashboard uitrustingen zoals de introductie van het 7” touchscreen. De Volvo XC60 2012 is de XC60 Plug-in Hybride conceptauto met een turbo en elektrische motor waarbij de turbo de voorwielen aandrijft en de elektrische motor de achterwielen. Helaas heeft deze conceptauto het asfalt niet weten te bereiken. Dit betekende overigens niet het einde van het hybride rijden voor de XC60.

Alle XC60 modellen zijn standaard rijk en luxe uitgerust, ben je op zoek naar ultieme luxe en comfort in je compacte SUV, dan kom je al snel bij de Business Pro of R-Design uit. De Inscription heeft meer chroom en bijzondere velgen en ook de luxe in het interieur gaat nog een stapje verder. De Volvo XC60 2018 is de Polestar Engineered een krachtige plug-in hybride. Deze stoere SUV deelt de T8 Twin Engine-plug-in hybride met de Volvo 60-serie.

Volvo XC60 motoren

De nieuwste Volvo XC60 motoren zijn gebaseerd op de Scalable Product Architecture (SPA) zoals die ook in de 90 serie gebruikt wordt. SPA draagt Volvo’s nieuwste visie uit om kleinere motoren te gebruiken waarbij motoren met maar 4 cilinders uitgevoerd worden. De Volvo XC60 motoren zijn verkrijgbaar in zowel benzine (van 197 tot 250 pk) en diesel (197 tot 235 pk) uitvoeringen, ook kan gekozen worden voor een elektrische aandrijving.

Volvo XC60 synoniem voor veiligheid

Veiligheid staat synoniem voor Volvo en al in 2008 kent EuroNCAP Volvo XC60 al in 2008 (de eerste generatie) de maximale 5 sterren toe voor onder andere de wijze van beveiliging van volwassen inzittenden, de zijwaartse en voorwaartse impact. De XC60 is 1 van de 3 auto’s die de absolute maximumscore behaalt. Reden genoeg voor de Insurance Institute for Highway Safety uit Amerika om de Volvo XC60 de Top Safety Pick+ Award toe te kennen.

Al jaren zet Volvo voor al zijn modellen fors in op veiligheid zo ook met de XC60 waarin alle Volvo veiligheidskenmerken, met onder andere bescherming tegen whiplash en zijwaartse impact, aanwezig zijn. De XC60 is voorzien van Roll Stability Control, Dynamic Stability and Traction Control en heuvelcontrole. In de nieuwste modellen is ook de City Safety opgenomen, deze technologie heeft als doel om directe aanrijdingen tussen voertuigen met een maximumsnelheid van 30 km/u te voorkomen of af te wenden. De auto kan dan automatisch remmen, hiermee wordt veiliger rijden in de stad bevorderd.

Grenzeloze Volvo XC60 specificaties

Kwaliteit is het product van nauwgezette engineering en strakke processen. En laat nu juist dit de werkwijze zijn van de Zweedse autofabrikant. De nieuwste veiligheidsuitvindingen, technologische snufjes, de laatste technologische ontwikkelingen zijn allemaal te vinden geweest in de XC60 conceptcar uit 2007. Deze Volvo XC60 2007 showde het nieuwe Volvo DNA, een nieuwe huisstijl en met succes gezien de verkoopcijfers en de populariteit. De compacte SUV wordt in België geproduceerd en deelt daar zijn technologieën met de Freelander van Landrover, beide waren dan in handen van Ford. Het ingenieurswerk wordt wel geheel in Zweden uitgevoerd, waarbij Land Rover in Engeland ook een deel van de werkzaamheden overneemt.

Bekijk huidige aanbod Volvo XC60

Plus- en minpunten van de XC60 Volvo

+ Stijlvol en luxe
+ Zeer veilig
+ Technologisch vernieuwend

- Carrosserie is niet tijdloos
- Brandstof verbruik
- Elektronische storingen (diesel)

Volvo XC60 toekomst

Met de introductie van de XC60 Polestar Engineered is Volvo in staat geweest de optimale geëlektrificeerde rijbeleving met een een krachtige performance te realiseren in een compacte SUV. Volvo heeft als doelstelling om in het jaar 2025 de helft van het Volvo autopark geëlektrificeerd te hebben.

Ben je op zoek naar een Volvo die een slagje kleiner of groter is? Kijk dan respectievelijk eens naar de Volvo XC40 of XC90. Of kijk eens naar een Audi Q5, een alternatief van een ander merk.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl