Contact met Vaartland.nl

 

Audi Q5 - Modern, strak en extra ruim

Audi staat bekend om zijn zakelijke auto’s. Comfort, klasse en een strak design maken dat Audi een favoriet is onder leaseauto’s. Met de Q5 heb je dan ook de perfecte balans te pakken tussen een zakelijke auto en een stoere SUV. Deze multifunctionele auto biedt net iets meer dan de standaard zakelijke auto en slaat hiermee een brug tussen zakelijk en privé rijden.

 
 
 
 
 

Beschikbare Audi Q5 modellen

Na het daverende succes van de introductie van de Q7 kon de introductie van de iets lagere klasse Q5 niet achterblijven. Hiermee werd het SUV lijn uitgebreid en werd er nog een succes geboekt. Sinds 2008 wordt de Audi Q5 gebouwd in Duitsland.

De Audi Q5 is een luxueuze maar toch compacte SUV. De auto zit momenteel in zijn tweede generatie. De twee generaties die momenteel te vinden zijn, zijn de Typ 8R (2008/17) en Typ 80A/FY (vanaf 2017). In de eerste generatie in 2012 kreeg de Audi Q5 zijn eerste facelift. Kleine uiterlijke kenmerken werden aangepakt en er kwam een nieuwe reeks motoren met een verbeterde output en efficiëntie.

In 2012 introduceerde Audi de SQ5, wat de sportieve variant is van de standaard Q5.

Audi Q5 plugin hybride

Het eerste model wat Audi introduceerde op de markt was de Audi Q5 hybrid Quattro. In 2011 kwam het dit speciale model op de markt. Plug-in Hybride auto’s zijn de voorloper van de volledige elektrische auto’s zoals de Audi etron. Het verschil met deze elektrische variant is dat hij zowel gebruik maakt van elektriciteit als benzine of diesel als brandstof. Opzienbarend van de Q5 hybrid Quattro is de zogenaamde 'vermogensmeter'. Deze komt in plaats van de toerenteller en gaat van 0 naar 100% en geeft hiermee aan wat de totale vermogen is. De Q5 hybrid quattro is in staat om in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren en heeft een topsnelheid van 222 km/u. Elektrisch kun je 60 km afleggen voordat je over moet stappen op traditionele brandstof.

Audi Q5 modellen Vaartland 2

Audi Q5 specificaties

De Audi Q5 verschijnt als vijfdeurs variant op de markt en biedt hiermee voldoende ruimte voor het gehele gezin indien nodig. De Audi Q5 is standaard uitgerust met het Audi Quattro systeem voor permanente vierwielaandrijving. In Europa zijn de benzine- en een dieselversie uitgebracht (die niet beschikbaar is in de VS). Het benzinemodel is de 2.0 TFSI I4 van 252 pk. Het dieselmodel is de 3.0 TDI V6 van 282 pk.

De Audi Q5 is vergelijkbaar met de BMW X3, Mercedes-Benz GLK, Land Rover Freelander, Lexus RX, Volvo XC60. De Q5 deelt zijn technische basis, het MLB-platform, met de Audi A4 en Audi A5 occasions.

Audi Q5 motoren

In de Q5 wordt één viercilinder motor gebruikt en dat is de 2,0-liter TFSI. Deze komt in de vermogens van 180 tot 230 pk. De andere optie is een V6 met vermogens van 270 tot 354 pk voor de Audi SQ5, de sportieve variant van de Audi Q5. De plug-in hybride komt met een 54 pk elektromotor waarmee de auto tot 60 km elektrisch mee kan rijden.

Audi Q5 rijgedrag

Voortgang door techniek komt in alle aspecten naar voren bij deze auto en dat merk je wanneer je er voor het eerst de weg mee op gaat. De ultieme zitpositie gecombineerd met de stilte tijdens het rijden maakt het tot een ervaring om te rijden in deze auto. Dit model Audi occasions wordt vaak vergeleken met de Porsche Macan welke een hogere aanschafwaarde heeft maar het volgens velen aflegt als het gaat om stuurtechniek en gemak.

Audi q5 modellen vaartland

Audi Q5 uitrusting en opties

Deze krachtige SUV valt op door zijn uitgebreide standaarduitrusting. Standaard zijn naast zijn indrukwekkende uiterlijk aan de binnenkant de volgende dingen inbegrepen:

  • Aluminium dakrails
  • Audi connect service
  • Audi drive select
  • Quattro technologie
  • Xenon koplampen
  • Automatisch dimmende binnenspiegel

Bekijk huidige aanbod Audi Q5

Pluspunten van de Audi Q5

De Q5 is sinds de introductie nog steeds de meest populaire SUV die Audi in de lijn heeft. De Q5 is een ideale combinatie van een terreinauto en een zakenauto.

+ Combinatie zakelijk en stoer
+ Hoogwaardige kwaliteit en afwerking
+ Ruim van buiten en binnen
+ Duitse technologie

De Q5 biedt alles wat een traditionele Audi occasion biedt maar dan een beetje meer. De ruimte van een SUV is terug te vinden in dit model, samen met de vierwielaandrijving en de stoere uitstraling.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl