Contact met Vaartland.nl

 

Porsche Macan, de compacte SUV met grootse prestaties

De Porsche Macan is het compacte SUV model van het Duitse merk. Het is een auto waar de Duitsers opnieuw mee wisten te verrassen. Wie aan het merk Porsche denkt, associeert het merk met het beste, snelste en grootste. Zoals de naam al aangeeft is een compacte SUV niet de grootste. Is de Porsche Macan dan wel het beste en het snelste? Aan de hand van dit artikel kun jij dit voor jezelf beoordelen.

 

 
 
 
 
 

De Porsche Macan 2014, de verrassing uit Duitsland

De 2014 Porsche Macan kan gerust beoordeeld worden als de verrassing uit Duitsland. Bijna niemand had voor mogelijk gehouden dat er een compacte SUV (Sports Utility Vehicle) uit Stuttgart zou komen. De stap was echter wel te verklaren. De auto moest naast de Cayenne een nieuwe doelgroep aanspreken. Ook de Porsche Macan is een auto die bestemd is voor de sportieve rijder die letterlijk wat meer ruimte nodig heeft om met zijn of haar gezin onderweg te gaan of om te gebruiken als zakelijke auto maar de Cayenne net even te groot vindt. 

De verkoopcijfers van de Porsche Macan 2015 bewezen dat het merk het bij het juiste eind had. Een nieuwe groep bestuurders toonde interesse in de 2015 Porsche Macan. De auto wordt veel gebruikt als gezinsauto, een snelle versie uiteraard.

Wat voor auto is de Porsche Macan 2018?

De ontwikkelings naam van de Porsche Macan 2013 was “Cajun”, dit een samentrekking van Cayenne en Junior. Deze naam is een pakkende omschrijving van deze auto. Deze semi terreinwagen is een maatje kleiner dan de Cayenne, maar heeft zeker niet een minder “Porsche gehalte”.  Als we de 2018 Porsche Macan als voorbeeld nemen, zien we een model met een robuuste vormgeving. De auto staat hoog op zijn wielen en de koplampen liggen vrijwel net zo vlak als andere (sportwagen) modellen van Porsche. In de auto zijn duidelijk de coupé lijnen van Porsche zichtbaar aan de schuin aflopende daklijn. 

De inrichting van de Porsche Macan 2018 is een verwijzing naar het sportieve karakter van het merk. De stoelen waarmee je iets onderuit zit (en minder hoog dan je zult verwachten) en het feit dat juist de toerenteller op de meest centrale plaats in het dashboard te vinden is, karakteriseren deze auto. De bagageruimte is met een inhoud van 500 liter erg ruim en dat is precies een belangrijke reden om voor deze compacte SUV te kiezen. De auto is ruim ingericht en voorzien van alle moderne technologie. De Macan is leverbaar met alle luxe en veiligheidsvoorzieningen die Porsche kan bieden maar niet alles behoort bij de standaarduitrusting.

Porsche mecan modellen vaartland

Hoe rijdt een Porsche Macan 2017?

Om een beeld te schetsen over het rijgedrag van de auto nemen we een 2017 Porsche Macan als voorbeeld omdat dit een model is die ook op de tweedehands markt verkrijgbaar begint te komen. Als je de motor start (let op, het contactslot zit traditioneel aan de linkerkant van het stuurwiel bij Porsche) klinkt het alsof  er een krachtige motor op gang wordt gebracht, en dat is ook zo. Om het vermogen goed te verdelen, wordt de power variabel over de voor- en achterwielen verdeeld. Hierdoor is de tractie optimaal en heb je het meeste gevoel over de auto. De besturing en de reacties op het gas- en rempedaal zijn dan ook lekker direct bij een Porsche Macan 2017. 

Hoewel je de Macan absoluut kunt meenemen op een off-road avontuur is de auto duidelijk ontwikkeld voor prestaties op de verharde weg. Het wat stugge onderstel, de wat zwaardere besturing en het feit dat de auto nauwelijks zal overhellen als je een scherpe bocht neemt, zijn hiervan het bewijs. De Macan geeft je het gevoel van superioriteit ondanks dat je niet in de grootste SUV zit die er is. Dat is dan ook precies het gevoel wat Porsche met dit model voor ogen heeft gehad en goed in is geslaagd.

Welke Porsche Macan 2019 modellen zijn verkrijgbaar?

De 2019 Porsche Macan modellen waarvoor je kunt kiezen zijn allemaal voorzien van een benzinemotor en met een automatische versnellingsbak. Als de standaard modellen te “langzaam” voor je zijn, kun je ook kiezen voor de 2019 Porsche Macan turbo uitvoering. De Porsche Macan 2020 is ook al uitgebracht in een GTS uitvoering.

 

 

Bekijk huidige aanbod Porsche Macan

Pluspunten van de Porsche Macan

+ Sportieve vormgeving
+ Comfortabele auto
+ Uitstekend weggedrag
+ Voorzien van een krachtige motor
+ Beschikt over veel laadruimte

Ben je op zoek naar een soortgelijke auto maar van een ander merk? Kijk dan eens naar de Alfa Romeo Stelvio of Jaguar F-Pace.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl