Contact met Vaartland.nl

 

Porsche, Duits begrip in sportwagens

Eigenlijk heeft een merk als Porsche geen introductie nodig. Porsche is immers een merk dat gezien kan worden als een Duits begrip in sportwagens. Als je denkt aan snelle sportieve sportauto’s met een stijlvolle uitstraling, is de kans groot dat je aan Porsche denkt. De Porsche modellen worden ontwikkeld voor zowel de consumentenmarkt als voor de prestaties op het circuit. Dat deze scheidslijn vrij dun is, merk je als je in een Porsche auto stapt.

 
 
 
 
 

Ontdek wat voor auto Porsche is  

De naam Porsche spreekt bij zeer veel mensen tot de verbeelding. Het merk staat van oorsprong bekend als het merk van de snelle sportwagens. Het zijn de wagens die al decennia lang voor successen op het circuit zorgden en waar je extra lang naar keek als een Porsche model je inhaalde op de snelweg. Tegenwoordig kun je ook bij dit merk terecht voor luxueuze zaken- en gezinsauto’s. Ook deze voertuigen passen bij het imago. Het Porsche merk staat voor een aanbod van sportieve- maar stijlvolle modellen die klasse uitstralen.

Roemruchte Porsche geschiedenis

De roemruchte Porsche geschiedenis begon in 1931. In dat jaar werd de autofabrikant opgericht door Ferdinand Porsche. Zijn eerste grote opdracht was om een auto te ontwerpen voor het volk. Het resultaat was een auto die we allemaal kennen. Het eerste Porsche model was een Volkswagen Kever. Met deze “Kraft-durch-Freude-Wagen” werd de link gelegd tussen Porsche en Volkswagen. Als je nu een 2018 Porsche of 2019 Porsche koopt, is het eigenlijk een Volkswagen. Het merk Porsche is immers eigendom van Volkswagen.

Successen op het circuit van de 1970 Porsche

Porsche wist veel successen op het circuit te realiseren. De auto’s waren niet alleen snel maar ook zeer betrouwbaar. Dit is nog altijd een van de grootste sterke kanten van Porsche in de moderne GT racerij. Daarnaast is Porsche erg actief in de lange afstandsracerij. Het merk wist vele malen de befaamde 24 uursrace van Le Mans te winnen de eerste keer met de 1970 Porsche een 917K. In 1971 werd deze Porsche 1970 sportscar weer succesvol ingezet met de Nederlander Gijs Van Lennep achter het stuur.

De meest aansprekende Porsche modellen

Uiteraard zijn de racewagens niet de enige aansprekende Porsche modellen. Het merk wist zich ook flink te onderscheiden met tot de verbeelding sprekende straatmodellen. Porsche wist onder andere de ogen op zich te richten door de 356. Dit was een sportmodel dat is ontwikkeld op basis van de Kever. De 550 Spyder is een doorontwikkeling hierop. Dit model Porsche is van 1953 tot 1956 in productie geweest. Helaas heeft het model wel een zwarte rand gekregen doordat filmster James Dean hierin verongelukte. Ook de 959, de Carrera GT en de 918 Spyder zijn tot de verbeelding sprekende Porsche modellen die een grote rol speelden in de Porsche geschiedenis. 

porsche modellen vaartland

Porsche 911, het bekendste Porsche model

De 911 is absoluut het meest bekende Porsche model zowel op het circuit als op de weg. Hoewel de 911 al sinds 1963 op de markt is (ooit op de markt gebracht als de 901), wordt dit model gezien als 911 vanaf dé 1980 Porsche. Vooral de Carrera RS 2.7 en de Turbo zijn kenmerkende auto’s uit de Porsche 1980 reeks. De GT3 RS is een van de recentere modellen van de 911. Een Porsche 2019 model van de 911 komt inmiddels uit de achtste generatie. Dit geeft wel aan hoe tijdloos deze auto is.

Het aanbod Porsche 2018

Het aanbod van Porsche is inmiddels sterk uitgebreid en gaat verder dan het op de markt brengen van sportwagens. Een gemiddelde Porsche is een stijlvolle auto waarmee je op een snelle en comfortabele manier naar je plaats van bestemming kunt rijden. Ook op motorisch gebied is er wat veranderd. De Porsche motoren waar vroeger gebruik van werd gemaakt waren boxer motoren. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor een Porsche motor, een hybride ondersteuning of een volledig elektrische Porsche.  

Het aanbod Porsche 2018 kenmerkt zich door veelzijdigheid. Je kunt kiezen voor de 718 Boxster of Cayman (tweepersoons sportmodellen), de 911, de Panamera (een gezins- of zakenauto uit de topklasse), de Macan (compacte SUV), de Cayenne (crossover SUV) of de elektrische Taycan.

 

 

Bekijk huidige aanbod Porsche

Pluspunten van een Porsche

+ Tot de verbeelding sprekende sportwagens
+ Tijdloze- en stijlvolle modellen
+ Goed voor uitstekende wegprestaties
+ Comfortabele inrichting
+ Zeer prettig weggedrag

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl