Contact met Vaartland.nl

 

Porsche Cayman – de veelzijdige tweezitter

Met de Porsche Cayman is de kleine tweezitter met middenmotor van Porsche vanaf zijn lancering in 2005 een populaire sportwagen. Je kent de Porsche Cayman waarschijnlijk ook onder de naam Porsche Boxster. Dit is dezelfde auto, de Porsche Cayman als coupé uitvoering en de Boxster als cabrio, die al sinds 1996 verkrijgbaar is. Sinds de kleine sportwagen van het bekende Duitse merk op de markt kwam zijn er vier generaties verschenen. De eerste in 1996 en vervolgens in 2005, 2012 en 2016. Door de jaren heen zijn er verschillende uitvoeringen uitgekomen. Van luxe-uitvoeringen zoals de Cayman R, tot de Spartaans uitgeruste maar razendsnelle GT4. De Porsche Cayman occasion is al jaren een populaire auto en er worden dan ook regelmatig verschillende occasions aangeboden op Vaartland.nl.

 

 
 
 
 
 

De Porsche Cayman ten opzichte van zijn concurrenten

De Porsche Cayman auto is lang niet de enige tweezits sportwagen op de markt. Jaguar heeft de chique ogende F-type met zijn grommende V6 motor. BMW heeft de welbekende M4 in het assortiment, waarvan ook een snelle Competition versie is gebouwd. En zelfs Nissan doet een duit in het zakje met de 370z, die nagenoeg dezelfde prestaties levert als de Porsche Cayman maar dan voor slechts 2/3 van de prijs.

Wat prestaties betreft, zit de Cayman in de middenmoot. Hij is een stuk sneller dan de Jaguar F-Type, die harder brult dan rent, maar zal moeite hebben met de snelle Competition versie van de M4. De prijs van de Porsche Cayman ligt wel een stukje hoger dan die van de meeste concurrenten. Daar krijg je dan wel de uitstekende GT4 uitvoering met de haast legendarische 4.0 zescilinder boxer motor voor terug.

De verschillende uitvoeringen van de Cayman

Iedere generatie van de Porsche Cayman wordt aangeduid met een getal. Voor de eerste generatie is dat 986. De eerste generatie was overigens alleen als cabrio verkrijgbaar onder de naam Boxster. De tweede generatie wordt aangeduid met 987, de derde met 981 en de nieuwste Cayman wordt de 718 Cayman/Boxster genoemd.

Met de Porsche Cayman 2005 is er nog een speciale uitvoering uitgekomen die de Porsche Cayman model S werd genoemd. Deze heeft een grotere motor en is sneller. Vanaf de 3e generatie, waaronder de Porsche Cayman 2018, was de Cayman verkrijgbaar als supersnelle GT4 versie met een dikke 400 pk aan vermogen.

Porsche-Cayman-Vaartland1.jpg

Prestaties van de Porsche Cayman

De standaard Porsche 718 Cayman heeft ongeveer 300 pk, wat voldoende is om de 1300 kg zware auto in net geen 5 seconden van 0 naar 100 km/u te stuwen. De topsnelheid ligt op 275 km/u. De snelle GT4 versie heeft ruim 400 pk, trekt in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u en gaat door tot een topsnelheid van ruim 300 km/u.

Wat kost de Porsche 718 Cayman?

De prijs van de Porsche Cayman start bij 87.400 euro voor de Porsche 718 Cayman 2.0 220kW pdk aut. Er zijn 4 verschillende uitvoeringen van de 718 Cayman waarbij de 718 Cayman GTS 4.0 de meest dure variant is voor een schappelijke 127.100 euro.

Bekijk huidige aanbod Porsche Cayman

Plus- en minpunten van de Porsche Cayman

+ Een echte Porsche in zowel uiterlijk als afwerking
+ Er zijn veel occasions te koop voor een relatief aantrekkelijke prijs
+ Het model is zowel als fastback coupé en als Boxster cabriolet uitvoering verkrijgbaar

- Met name de nieuwere 718 Cayman/Boxster is prijziger dan tweezits- sportwagens van andere merken.

Tweedehands Porsche Cayman kopen?

Dankzij de decennialange geschiedenis van het model en de populariteit ervan, is de Porsche Cayman in verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar als occasion. Het is echt een auto voor liefhebbers van uitstekend weggedrag, die hun Porsche Cayman of Boxster vooral gebruiken voor plezier ritjes op mooie dagen of voor een dag op het circuit. Veel occasions hebben dan ook relatief weinig kilometers gemaakt.

Net als veel andere kleine sportwagens zijn de Porsche Cayman modellen gevoelig voor devaluatie. Een Porsche 718 GTS is bijvoorbeeld na twee jaar ongeveer gehalveerd in prijs. Dat betekent wel dat je een occasion van een paar jaar oud voor een aantrekkelijke prijs kunt kopen. Kijk daarbij altijd goed naar de versie en de motorcapaciteit.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl