Contact met Vaartland.nl

 

Ontdek de maximale veelzijdigheid van de Tesla Model Y

De nieuwe Tesla Model Y is er eindelijk! Deze volledig elektrische SUV zorgt voor maximale veelzijdigheid met zijn blik vangende exterieur en het ruime interieur. Bovendien heeft deze elektrische cross-over een actieradius van wel 507 km!

Bang dat je onderweg stil komt te staan hoef je niet te zijn met deze elektrische SUV. Het grote oplaadnetwerk van Tesla bestaat uit meer dan 25.000 Superchargers wereldwijd. Zo kan je altijd onbezorgd op weg met jouw Tesla Model Y.

tesla model y vaartland
 
 
 
 
 

Het kenmerkende exterieur van de Model Y Tesla

Kenmerkend voor de Tesla Model Y zijn de aerodynamische lijnen (welke doen denken aan de Tesla Model X), waarmee weinig weerstand wordt gevangen. De LED-koplampen lopen mee omhoog in het design en vormen hiermee een strak aangezicht.

Afmetingen Tesla Model Y

Qua afmetingen verrast de Model Y Tesla. Met 475 cm lengte, 192 cm breedte en 162 cm hoogte is dit één van de hogere auto’s van Tesla. Dit geeft de auto een statig imago en biedt lekker veel ruimte en comfort voor de inzittenden

Tesla Model Y interieur

Het Tesla Model Y interieur is minimalistisch, maar kwalitatief en efficiënt. Bijna alles is te bedienen via het 15 inch touchscreen in het midden van het dashboard. In het middenconsole zijn 4 USB-aansluitingen en 2 dockingstations weggewerkt. Dit zorgt voor een simplistisch, strak design.

Het volledige glazen dak zorgt voor veel lichtinval en een ruimtelijke sfeer in de Tesla. Dankzij dit dak is er extra hoofdruimte, waardoor er zelfs met de verhoogde zitpositie nog voldoende ruimte over is. Dankzij de elektrisch verstelbare voorstoelen, welke ook voorzien zijn van stoelverwarming, zit de auto als gegoten!

Tesla Model Y 7 seats

Uniek aan de Tesla Model Y is de ruime opzet. Er is een optionele 3e zitrij, waardoor er ruimte is voor maar liefst 7 personen. De stoelen op de 2e zitrij kunnen bovendien onafhankelijk van elkaar worden ingeklapt. Ook is er meer dan 2.100 liter aan laadruimte beschikbaar. Zo is er genoeg comfort voor de inzittende en tegelijkertijd ongekend veel (bagage)ruimte.

Safety first

Het lage zwaartepunt, ingebouwde impactbescherming en de stijve constructie tonen dat de Model Y Tesla gebouwd is op veiligheid. Daarbij zorgt de All-Wheel Drive voor een betere handling en een stabiele wegligging.
De Tesla Model Y is bovendien voorzien van de nodige veiligheidssystemen. Zoals elke Tesla is ook de Y Model Tesla uitgerust met Autopilot. Hiermee kan de auto automatisch sturen, accelereren en remmen. In combinatie met de 360° camera’s en 12 ultrasone sensoren ondersteunen deze systemen onder andere bij het voorkomen van aanrijdingen en bieden zij hulp bij het parkeren.

Bekijk huidige aanbod Tesla model-y

tesla model y occasion

Tesla Model Y Nederland

Er zijn 2 modellen van de Tesla Model Y beschikbaar; de Tesla Model Y Performance en de Tesla Model Y Long Range AWD.

  • De Tesla Model Y Performance

Deze variant heeft een Long Range batterij waarmee een actieradius van 480 km behaald kan worden. In slecht 3,7 seconden accelereert deze auto van 0 naar 100 km per uur, met een topsnelheid van 241 km per uur. Beschikbaar vanaf € 63.000.

  • De Tesla Model Y Long Range AWD

Deze variant heeft een Long Range batterij waarmee een actieradius van 507 km behaald kan worden. In 5 seconden accelereert deze auto van 0 naar 100 km per uur, met een topsnelheid van 217 km per uur. Beschikbaar vanaf € 70.000.

Wil je de Tesla Model Y bestellen? Dan moet je misschien nog wel wat geduld hebben. De 1e Tesla Model Y levering is begonnen in november 2021. De Tesla Model Y Long Range AWD laat nog even op zich wachten en zal vanaf 2022 beschikbaar zijn in Nederland.

Plus- en minpunten van de Tesla Model Y

+ Ruimte voor maximaal 7 personen
+ Van 0 km naar 100 km per uur in slechts 3,7 seconden
+ Voorzien van All-Wheel Drive voor meer grip en stabiliteit

-  De smalle achterruit beperkt het zicht

Veelgestelde Tesla Model Y vragen

Wat kost een Tesla Model Y?

De Tesla Model Y is beschikbaar in 2 modellen; de Tesla Model Y Performance, welke beschikbaar is vanaf € 63.000 en de Tesla Model Y Long Range AWD vanaf € 70.000.

Welke uitvoeringen heeft de Tesla Model Y?

Vanaf november 2021 is de Tesla Model Y Performance beschikbaar in Nederland. Begin 2022 kunnen we ook de Tesla Model Y Long Range AWD verwachten.

Hoeveel laadruimte heeft de Tesla Model Y?

De Tesla Model Y heeft meer dan 2.100 liter aan laadruimte.

Wat is de actieradius van de Tesla Model Y?

De maximale actieradius van de Tesla Model Y is 507 km. Dit is weggelegd voor de Tesla Model Y Long Range AWD. De standaard uitvoering, de Tesla Model Y Performance, heeft een actieradius van 490 km.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl