Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen, berucht en beroemd

Aan een rijke geschiedenis hebben ze bij Volkswagen geen gebrek. Het is een automerk met een turbulent verleden. En toch weten ze keer op keer bovenaan te staan in de top 5 van de bestverkochte auto’s ooit en strijden ze om de eerste plaats met Nissan-Renault als grootste Europese autofabrikant. Met 11 actuele Volkswagen modellen weten ze de weg naar de harten van autorijdend Nederland keer op keer te vinden en te veroveren.

Volkswagen Occasions

 
 
 
 
 

Huidige aanbod Volkswagen

Controversiële achtergrond van Auto Volkswagen

De Duitse regering, onder leiding van Adolf Hitler, wilde met het oprichten van The People’s Car Company oftewel Volkswagenwerk, een betaalbare familieauto realiseren die in de winter buiten kon staan. Ferdinand Porsche kreeg via Zündapp de opdracht en in 1940 rolde de eerste Kever van de band. En daarmee was het eerste schandaal al een feit. Want in begin jaren ’30 toonde Josef Ganz, ingenieur en journalist, in de maand mei, zijn eerste automobiel; de Maikäfer (de meikever). Een gestolen idee of niet, door het uitbreken van de oorlog werden er slechts enkele honderden Kevers geproduceerd. Na de oorlog werd de Duitse bevolking in staat gesteld om met aanzienlijke korting een VW-Kever aan te schaffen. En dat gebeurde in groten getale. De 100.000ste Kever rolde in 1950 van de band.

volkswagen modellen vaartland

Volkswagen modellen worden groter en luxer

Omdat de economie in die jaren floreerde, nam ook de vraag naar grotere en luxere auto’s toe. Volkswagen, inmiddels onder leiding van de geallieerden, werd al snel het symbool voor de wederopbouw en andere Volkswagen modellen kwamen op de markt. Terwijl de verkoop van de Kever in Europa succesvol doorliep, probeerde VW ook in Amerika een voet aan de grond te krijgen. Door een succesvolle tv-commercial waarin de voordelen van de ‘Beetle’, zoals de lage prijs en het kleine formaat, werden benadrukt, raakte Volkswagen ook het imago van Nazi-auto kwijt.

Geschiedenis Volkswagen

De Volkswagen maakt deel uit van de gelijknamige groep waar ook Audi, Seat, Škoda en de exclusievere Bentley, Bugatti, Lamborghini en Porsche toebehoren. Sinds de oprichting in 1937 heeft het automerk veel moeten doorstaan.

Meervoudige succesnummers schrijven Volkswagen geschiedenis

In begin jaren ’70 werd niet alleen het productierecord van de kevertjes, met 16 miljoen verbroken, ook werd de Passat gelanceerd. Een model Volkswagen dat vandaag de dag nog steeds een succesnummer te noemen is en met 8 generaties niet meer van het straatbeeld weg te denken is. Dat geldt zeker ook voor de in 1974 gepresenteerde Golf. Maar bij dit drievoudig succes bleef het zeker niet voor de Duitse autofabrikant. Want ook de in 1975 verschenen Polo doet het nog steeds goed. Zelfs nadat de laatste Kever in 1978 van de Europese band af rolde, wisten diverse nieuwe Volkswagen soorten hun weg naar de snel- en binnenwegen te vinden.

Of je worst lust?

Volkswagen trakteert zijn personeel in 1973 op een zelfgemaakte curryworst. Dit valt in goede aarde en Volkswagen besluit om de worst op de markt te brengen. In 2019 is de worstenverkoop met 6,8 miljoen groter dan autoverkoop die op 6,2 miljoen auto’s staat. Het succesnummer krijgt zelfs een officieel onderdelennummer en staat met artikel 199.398.500 A in de boeken. Helaas in Nederland niet verkrijgbaar, maar als je met je Volkswagen auto toch bij de oosterburen bent, is het de moeite van het proeven waard.

Sjoemelsoftware

Dat was het woord van het jaar in 2015. De manipulatie met milieutesten sierde de krantenkoppen van deze ‘Dieselgate’. Door te rommelen met de software leken de diesels veel schoner dan ze werkelijkheid waren, maar wie dacht dat dat het einde was van de Volkswagen geschiedenis heeft het mooi mis. Het imago was gedeukt, maar zoals het automerk in het verleden ook al had laten zien, wist het Volkswagen merk, na een enorme daling op de beurs, ook dit weer boven te komen. Met een enorm reclame offensief heeft de Volkswagen auto weer de weg gevonden naar de harten van de autobestuurders, wat in de toenemende verkoopcijfers terug te zien is. De Volkswagen 2019 kenmerkt zich dan ook door technische degelijkheid, betrouwbaarheid en vooruitlopende techniek. Duitse pünktlichkeit ten top.

Bekijk huidige aanbod Volkswagen

Plus- en minpunten van Volkswagen modellen

+ Duitse kwaliteit
+ Solide
+ Veilig
+ Vooruitlopende techniek
+ Populair

- Roemrucht verleden
- Duurder in aankoop dan soortgenoten 
- Diefstalgevoelig

E, van elektrisch

De intentie om een betaalbare gezinsauto te maken, zet zich voort in de elektrische toekomst. Volkswagen wil elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk maken en timmert dan ook flink aan de elektrische weg. Met een E-up! En de e-Golf is het assortiment niet compleet. De ID-modellen hebben hun intrede gemaakt. Vernieuwend elektrisch rijden met de Duitse betrouwbare kwaliteit waar het automerk bekend om staat.

Veelgestelde Volkswagen vragen

Wat is mijn volkswagen waard?

Middels de inruil tool op onze inruil pagina weet je binnen een paar uur wat de inruilwaarde is van jouw Volkswagen.

Waar staat Volkswagen het meest om bekend?

Volkswagen staat het meest bekend om de Volkswagen Golf en Volkswagen Polo. Deze zeer populaire modellen zijn de basis van Volkswagens reputatie voor uitstekende kwaliteit. Ook het ruime assortiment aan modellen en het feit dat ze erg praktisch zijn voor gezinnen zijn grote voordelen van Volkswagen.

Welke SD kaart voor navigatie volkswagen?

Voor het updaten van het Volkswagen Discover Media systeem heb je allen een USB-stick nodig van minimaal 32 GB. Het Discover Media systeem is aanwezig in vrijwel alle Volkswagen modellen van de afgelopen 5 jaar. De navigatie van dit systeem is gratis te updaten. Oudere systemen zoals RNS/MFD zijn niet gratis en hebben een SD kaart van Volkswagen nodig om geupdate te worden.

Is een Volkswagen een goede auto?

Volkswagen modellen staan over het algemeen bekend om een goede bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. Oudere modellen met de 1.4 TSI motor hebben iets slechtere reputatie maar zijn al enige tijd niet meer in productie. Een tellerstand boven de 200.000 km is bij Volkswagen geen enkel probleem.

Welk Volkswagenmodel is het duurste?

De duurste auto die Volkswagen maakt is de Arteon. De prijslijst van de Volkswagen Arteon begint bij 49.890 euro.

Welke modellen Volkswagen bestaan er?

Bij Volkswagen kan je kiezen uit de ID.3, ID.4, up!, e-up!, Polo, Taigo, T-Cross, T-Roc, T-Roc cabrio, Golf, Golf Variant, Tiguan, Tiguan Allspace, Passat, Passat Variant, Arteo, Arteon Shooting Brake, Caddy, Transporter, Crafter, e-Crafter, Multivan, California en Grand California.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl