Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Crafter – De veelzijdige Duitse bestelwagen

De Volkswagen Crafter is de grootste bestelbus in het assortiment van de Duitse automaker. De Crafter is sinds 2006 op de markt en is sindsdien uitgekomen in verschillende dakhoogtes, wielbases en laadvermogen. Lange tijd heeft de VW Crafter in de schaduw gestaan van de immens populaire Mercedes Sprinter terwijl de Volkswagen Crafter net zo veelzijdig en net zo praktisch is, en daarbij een stuk goedkoper dan de Sprinter. Een ander alternatief is eventueel de Citroen Jumper. Met de tweede generatie, waaronder de Volkswagen Crafter 2017, liet Volkswagen zien dat innovatie hoog in het vaandel staat. De Volkswagen e-Crafter is de eerste volledig elektrische bestelbus van het merk.

 
 
 
 
 

Hoe is de Volkswagen Crafter in het dagelijks leven?

Voor het transport van goederen of personen is de Volkswagen Crafter uitstekend geschikt. Zolang je onder de 3500 kg blijft met het totaalgewicht, dat is dus het gewicht van de bus en de lading bij elkaar, mag je er met een gewoon rijbewijs in rijden. Maar hoe praktisch is de Crafter in het dagelijks leven? Allereerst is het dashboard wat je van een auto verwacht. Comfortabele stoelen, een overzichtelijk display en veel opbergruimte in het dashboard. Een Volkswagen Crafter rijdt dan ook niet anders dan een gewone stadsauto. Daarnaast is de bestelbus verkrijgbaar met een enkele of een dubbele cabine. Met die laatste optie is het een stuk makkelijker om de Volkswagen Crafter als gewone auto te gebruiken.

Verschillende opbouwmogelijkheden

De ene Volkswagen Crafter is de andere niet. Bij aanschaf van een nieuwe Volkswagen Crafter heb je veel configuratiemogelijkheden. Dat begint met de vier verschillende chassis varianten:

  • Volkswagen Crafter bestelwagen. Dit is de meest voorkomende configuratie. Een laadruimte met vaste wanden, apart van de cabine. Om het laden makkelijker te maken heb je niet alleen toegang via de dubbele achterdeuren maar ook via een schuifdeur aan de zijkant.
  • Crafter chassis. De veelzijdige optie waarmee je de Volkswagen Crafter opbouwt als personen- of transportvoertuig met afwijkende afmetingen.
  • Crafter pick-up. Dit type kom je vaak tegen bij de buitendiensten van de gemeenten, zoals de plantsoenendienst. Op het chassis is een laadbak bevestigd.
  • Crafter platform chassis. Het platform chassis is bedoeld om een bakwagen van de Volkswagen Crafter te kunnen maken. Dat is een lichte vrachtwagen met de cabine en de laadbak op hetzelfde chassis. De laadruimte wordt zo flink groter maar het gewicht van de Crafter blijft onder de norm voor vrachtwagens. Dat betekent dat je er gewoon met je rijbewijs B in mag rijden.

Praktische opties

Een nieuwere Crafter, waaronder de Volkswagen Crafter 2018 en Volkswagen Crafter 2019, is verkrijgbaar in verschillende trimlevels. Ieder niveau is net weer wat luxer maar je krijgt vooral praktische opties zoals adaptive cruise control. Kies altijd minimaal voor de Comfort Line uitvoering. Deze is uitgevoerd met parkeersensoren en die heb je wel nodig bij een bestelbus van dit formaat.

De elektrische bestelbus van de toekomst?

Elektrisch rijden wordt steeds belangrijker en er wordt steeds meer in geïnvesteerd. De ontwikkelingen hebben zich de afgelopen jaren vooral gericht op personenauto’s maar daar brengt de e-Crafter verandering in. Deze elektrische Volkswagen Crafter is sinds 2018 in Nederland verkrijgbaar. Volkswagen heeft zich specifiek gericht op de tekortkomingen die veel elektrische auto’s nu nog hebben: het bereik op een volle accu en de benodigde laadtijd. De e-Crafter heeft een bereik van 173 km en in slechts 45 minuten laad je de accu tot 80% op. 


Bekijk huidige aanbod Volkswagen Crafter

Plus- en minpunten van de Volkswagen Crafter

+ Een nieuwe Volkswagen Crafter is een stuk goedkoper dan zijn grote concurrent, de Mercedes Sprinter
+ Er zijn veel configuratiemogelijkheden voor verschillende toepassingen. Ook tweedehands vind je verschillende exemplaren die aansluiten bij jouw wensen
+ Het rijcomfort is erg hoog en vergelijkbaar met een reguliere personenauto
+ Er is ook een vierwielaangedreven versie beschikbaar waarmee je in alle omstandigheden maximale grip hebt. Dat is met name bij een volgeladen bus een groot voordeel

- Let op dat tweedehands Volkswagen Crafter modellen een volledige onderhoudshistorie hebben. Crafters zijn werkpaarden en daardoor gevoeliger voor slijtage

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl