Hoe werkt Vaartland.nl?

Meer weten over de werkwijze van Vaartland.nl?

Vaartland.nl werkt graag transparant. We streven ernaar om zo helder mogelijk te zijn over onze diensten. Zodat je vooraf exact weet wat je van ons mag verwachten. In onderstaande rubrieken vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht je toch nog vragen hebben, dan horen wij dat graag. Onze medewerkers van het Klant Contact Centrum zijn bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer of stuur een e-mail naar kcc@vaartland.nl.

Mocht je toch ontevreden zijn over onze service of onverhoopt problemen hebben met je auto, geef ons dan de mogelijkheid uw probleem op te lossen. Neem hiervoor contact op met je verkoopadviseur of een e-mail sturen naar ons Klant Contact Centrum via klantenservice@vaartland.nl. Om je snel van dienst te kunnen zijn is het handig dat je de vestiging en het kenteken van de auto in je e-mail aangeeft.

Algemeen

Het kan helaas gebeuren dat uw aangekochte auto van Vaartland.nl niet de gewenste kwaliteit heeft zoals u had verwacht. Om voor u de passende oplossing te vinden, kunt u onderstaand stappenplan volgen.

1) Heeft u een garantiepakket afgesloten bij de aankoop van uw auto. Dan kunt u aanspraak doen op uw garantie van uw auto. Dit gaat middels onze garantievertrekker Autotrust. U kunt via claims@autotrust.nl uw claim aanmelden. Vervolgens zal Autotrust contact met u opnemen over de te volgen procedure. 

Heeft uw claim via Autotrust niet het gewenste resultaat opgeleverd? Allereerst is dit dan een vervelende situatie, maar toch kijken we graag met u naar een passende oplossing. Vervolgens kunt u de volgende stappen doorlopen. 

2) U kunt direct contact opnemen met uw verkoopadviseur van uw aangekochte auto. De gegevens van de verkoopadviseur kunt u terugvinden op de koopovereenkomst. 

3) Iedere dinsdag en woensdag is onze medewerker van de klantenservice aanwezig om uw klacht in behandeling te nemen. U kunt onze medewerker bereiken via klantenservice@vaartland.nl.

4) Heeft u een overige opmerking, bijvoorbeeld over uw ervaring met Vaartland.nl of heeft u een opmerking zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Deel het dan ook met ons via klantenservice@vaartland.nl.

 

 

Ik heb interesse in een auto? Kan ik deze auto bekijken op een vestiging bij mij in de buurt?

Indien u een auto wilt kopen via één van onze vestigingen, werkt het als volgt.

U neemt contact op met de vestiging bij u in de buurt. Samen met de verkoopadviseur neemt u de auto door tot in de details. Indien de auto al op deze vestiging staat kunt u meteen een afspraak maken voor een proefrit. Staat de auto op een andere vestiging dan kunt u een (voorlopige) koopovereenkomst tekenen waarna Vaartland.nl de auto voor u reserveert en transporteert naar de vestiging van uw voorkeur. Zodat u de auto kunt bekijken en een proefrit maakt voordat u definitief overgaat tot aankoop.

We hanteren een aantal regels;

- de prijs van de occasion bedraagt meer dan € 5000,-;

- indien het een Jackpotaanbieding betreft, is de auto alleen te koop vanuit de vestiging waar de auto op voorraad staat;

- u heeft een voorlopige koopovereenkomst getekend met een voorbehoud van een proefrit en dat de auto verkeert in de staat zoals de verkoopadviseur met u heeft besproken.

 

Waar komen de auto's van Vaartland.nl vandaan?

De voorraad van Vaartland.nl komt van merkdealers uit binnen- en buitenland, leasemaatschappijen en particulieren. Vaartland.nl is de grootse occasion dealer van Nederland. Jaarlijks worden er duizenden occasions aangekocht en verkocht.  


De occasion die ik zoek, komt niet overeen met het aanbod, wat zijn de mogelijkheden?

Onze inkopers proberen zo goed mogelijk in te kopen op basis van de wensen in de markt. Zij kunnen in ieder geval direct voor u aan de slag. Stuur dan uw zoekopdracht naar klantcontactcentrum@vaartland.nl. Vaartland.nl heeft wekelijks tientallen nieuwe occasions binnen haar voorraad, dus check regelmatig onze website. 


Kan ik de voorraad bekijken van één bepaalde vestiging?

Ga naar het overzicht van de vestigingen en kies de vestiging bij u in de buurt. Binnen de vestigingspagina kunt u middels de knop [Bekijk hier de voorraad] snel en eenvoudig de actuele voorraad van deze vestiging bekijken. 


Verkoopt Vaartland.nl auto's met een WOK-melding?

Vaartland.nl verkoopt geen auto's met een WOK-melding.

 

Wat is het verschil tussen een BTW en Marge auto?

Voor een particulier is er geen verschil. BTW of Marge is van toepassing voor mensen die een auto zakelijk aanschaffen. Als u BTW plichtig bent, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, heeft u bij een BTW auto de mogelijkheid om de BTW van het aankoopsom terug te vorderen. Bij een Marge auto is dat niet meer mogelijk. Overigens zijn al onze auto’s inclusief de BTW geprijsd, tenzij het anders staat vermeld.

Welke garanties biedt Vaartland.nl?

 Bij aankoop via de showroom heeft u de keuze uit drie Service-garantiepakketten:

Servicepakketten 2019  

De service en garantie voorwaarden downloaden?

Basis pakket

Budget pakket

Maxi pakket

Maxi+ pakket

Online pakket

Kan ik een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Of uw auto online is aangeschaft of via een van onze vestigingen, Vaartland.nl heeft geen bezwaar tegen een aankoopkeuring. U mag zelf bepalen door welke organisatie u de aankoopkeuring laat uitvoeren. De kosten van een aankoopkeuring zijn voor uw rekening. 
 

Hoe krijg ik inzage in de onderhouds- en kilometerhistorie?

Vaartland.nl doet haar best om van al haar auto's de onderhouds- en kilometerhistorie te achterhalen. Deze informatie kunt u terugvinden in het Nationale Autorapport. 

Kwaliteit informatie occasion aanbod

Vaartland.nl tracht haar advertenties zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Er kunnen echter uitdrukkelijk geen rechten worden ontleend aan de verstrekte informatie in onze advertenties, websites en portalen. Vertrouw daarom niet alleen op deze informatie maar controleer bij aankoop de zaken die u belangrijk vindt en voor u persoonlijk zwaar meewegen in uw besluitvorming.

Autotrust

Al onze garantiewerkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Autotrust. Zo heb je de maximale zekerheid dat je garantieclaim op de juiste manier in behandeling wordt genomen en geniet je van duidelijke en directe communicatie. Heb je een claim dan kun je deze via de website van autotrust.nl/claims aanmelden. Vervolgens wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen met de te volgen procedure. Zo kun je vaak bij een garage bij jou in de buurt terecht en ondervindt je het minste last van uw klacht. Meld wel altijd vantevoren uw claim aan voordat je (herstel-)werkzaamheden laat uitvoeren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan dat je zelf opdraait voor de kosten. 

Door met verschillende Garantie Pakketten te werken kunnen wij onze klanten een garantie op maat aanbieden. Hieronder hebben wij onze pakketten beknopt uitgelegd. Wil je hierover meer weten dan kun je altijd contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs of bel naar ons klantcontactcentrum.

 

 

Basis

Al onze auto’s worden vooraf gecheckt op 40 punten, zodat we zeker weten dat ze voldoen aan onze kwaliteitseisen. We streven ernaar om alle auto’s te verkopen in combinatie met het Maxi Garantie Pakket zodat je optimaal kan genieten van je nieuwe auto. Indien de premie de premie niet past binnen je budget bieden we je het Basis Garantie Pakket. Het Basis Garantie Pakket is bedoeld voor occasions tot 12 jaar en een kilometerstand tot 200.000 km.

Het Basis Garantie Pakket dekt de motor en versnellingsbak van de auto voor een periode van 3 maanden of 15.000 km. Hierbij worden de arbeidskosten 100% vergoed. Per defect is er een eigen risico van € 45,-. Reparaties kan je laten uitvoeren bij een garage om de hoek. Mocht je auto een defect krijgen buiten Nederland maar binnen Europa, dan heb je in de meeste gevallen recht op vergoeding van de reparatiekosten.

Budget

Niet iedere auto komt in aanmerking voor het Maxi Garantie pakket door factoren als leeftijd, hoge afschrijving of extreem vermogen. Als alternatief bieden we in dat geval het Budget Garantie Pakket. Jaarlijkse kosten voor reparatie en onderhoud zijn over het algemeen hoger voor deze categorie auto’s, dan voor auto’s met een lagere afschrijving en kilometrage.

Het Budget Garantie Pakket dekt de motor en versnellingsbak van de auto voor een periode van 3 maanden of 10.000 km. Hierbij worden de arbeidskosten 100% vergoed. Per defect is er een eigen risico van € 145,-.

Maxi

Het Maxi Garantie Pakket biedt onze meest uitgebreide garantie. Daarmee heb je 6 maanden of 15.000 kilometer garantie na aflevering. Allereerst wordt de auto nagekeken op 40 punten zodat we zeker weten dat de auto voldoet aan onze kwaliteitseisen. De auto wordt ook nagekeken op onderhoud gevoelige zaken die de komende 15.000 kilometer bij normaal gebruik vervangen dienen te worden. Indien dit het geval is worden deze vooraf vervangen, zodat je zorgeloos kunt rijden.

Indien er tijdens de garantieperiode toch reparaties of onderhoud moet worden uitgevoerd, dan worden de arbeidskosten en eigen risico 100% vergoed. Reparaties kan je laten uitvoeren bij een garage om de hoek. Mocht je auto een defect krijgen buiten Nederland maar binnen Europa, dan heb je in de meeste gevallen recht op vergoeding van de reparatiekosten.

Maxi+

Het Maxi+ garantie Pakket is eigenlijk een aanvulling op ons Maxi Garantie Pakket. U ontvangt hierbij alle voordelen van ons Maxi Garantie Pakket maar dan komt deze ook nog eens als 6 maanden aanvulling. U ontvangt in feite dus 12 maanden lang garantie op uw auto. Per defect heeft u een eigen risico van € 45,-. U ontvangt een vergoeding voor de onderdelen die bij de reparatie gebruikt worden. 

Online

Onze Online Garantie Pakket biedt een totale dekking voor uw online gekochte auto. Als u op onze website een auto online aankoopt dan neemt u automatisch ons Online Garantie Pakket af. U heeft dan 6 maanden lang garantie op de complete auto. Ook wordt de auto vooraf klaargemaakt en gecheckt op 40 punten zodat we zeker zijn dat de auto voldoet aan alle eisen. Mocht er bij deze controle nog onderdelen aan vervanging toe zijn binnen de komende 15.000 km dan worden deze preventief vervangen.

Nadat je jouw nieuwe auto volledig hebt betaald via de website zal de auto klaargemaakt worden en via een chauffeursdienst bij jou thuis worden bezorgd. Wel zo makkelijk! 

 

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Of u nu een jonge of oude auto heeft, Vaartland.nl ruilt uw huidige auto graag in. U ontvangt bij aflevering direct een vrijwaring voor uw huidige auto. Inruilen kan niet online. U kunt alleen inruilen door een auto te kopen via een van onze vestigingen. 

Kan ik meer dan 1 auto inruilen?

In tegenstelling tot veel collega bedrijven is het bij Vaartland.nl mogelijk om meerdere auto’s op één auto in te ruilen. Neem daarvoor contact op met de vestiging bij u in de buurt. 

Kan ik ook mijn motor inruilen?

Ook het inruilen van een motor is bij Vaartland.nl mogelijk evenals een camper of een caravan.

Koopt Vaartland.nl mijn auto als ik zelf geen auto koop?

U kunt uw auto altijd aan Vaartland.nl ter verkoop aanbieden. U hoeft hier geen afspraak voor te maken maar kom gewoon langs bij één van onze vestigingen. Houdt u er wel rekening mee dat u alle autopapieren, onderhoudsboekje en schadehistorie meeneemt. Daarnaast zullen we uw auto ook controleren op de juistheid van de kilometerstand. Indien onze inkoop het nodig acht, wordt de auto vooraf aan een technische inspectie onderworpen. Het geld wordt overgemaakt op uw bankrekening, het is niet mogelijk om contant uit te keren.

Wat is de waarde van mijn huidige auto?

Onze inkopers kunnen u snel en eenvoudig een indicatie geven van de inruilwaarde. Kom daarvoor langs bij een van onze vestigingen. Ook kunt u via de website alle benodigde informatie invoeren inclusief foto's. Vervolgens ontvangt u op werkdagen binnen 60 minuten een passend voorstel met een gegarandeerd bod. Indien u een gegarandeerde bieding heeft ontvangen van Wijkopenauto's of Ikwilvanmijnautoaf biedt Vaartland.nl u tenminste hetzelfde bedrag. Dat geldt overigens niet voor een online taxatie die u heeft ontvangen.

Welke betalingsmogelijkheden biedt Vaartland.nl?

U kunt bij Vaartland.nl op veel verschillende manieren uw auto betalen. Wees daar in ieder geval op tijd mee. Zorg dat de volledige betaling is bijgeschreven op onze bankrekening voordat de aflevering plaatsvind.

Dat kan uiteraard via online bankieren. De makkelijkste en meest gebruikte manier is via iDeal. Zo kan u met uw eigen bank betalen en weet u dat dit zo veilig mogelijk gebeurd. U kunt er ook voor kiezen om het gehele bedrag ter plaatse te pinnen. Helaas is het niet mogelijk om de betaling contant te betalen. Als u bij aflevering wilt pinnen, vergeet dan ook niet om even uw pinlimiet te controleren en minimaal een dag van te voren te laten verhogen.

Naast bovengenoemde betalingsmogelijkheden kunt u ook met een geaccepteerde crypto currency betalen.

 

 

Waar wordt mijn auto afgeleverd?

Indien uw auto is gekocht in een van onze vestigingen, vindt de aflevering plaats op de vestiging waar u de auto heeft aangeschaft. 

Hoe snel heb ik mijn auto in mijn bezit?

Indien u een auto koopt in een van onze vestigingen, is de afleveringstermijn afhankelijk van het gekozen service-garantiepakket. In speciale gevallen kan Vaartland.nl, in overleg met de verkoopadviseur, hiervan afwijken. Op zaterdagen worden geen afleveringen uitgevoerd, omdat onze verkoopadviseurs u optimaal van dienst willen zijn en door drukte is dit vaak niet mogelijk.

 

 

Hoe kan het dat Vaartland.nl meestal aanzienlijk goedkoper is dan andere dealers?

Vaartland.nl is een van de grootste occasion aanbieders van Nederland. Het grote volume aan occasions die Vaartland.nl jaarlijks inkoopt biedt aanzienlijke schaalvoordelen. Bovendien heeft Vaartland.nl als doelstelling om haar occasions snel te verkopen. Daarmee neemt Vaartland.nl genoegen met een lagere marge per auto dan collega autobedrijven. Daarnaast is Vaartland.nl ondanks haar grootte nog een echt familiebedrijf met korte lijnen. In tegenstelling tot dealers met een door de importeur voorgeschreven en jaarlijks veranderende showrooms, waarvan de kosten uiteindelijk worden doorbelast in de verkoopprijs.

Wat is een Jackpotaanbieding?

Een Jackpotaanbieding is een tijdelijke aanbieding met een korte looptijd en een vaste einddatum. U ontvangt tijdelijk een extra hoge korting op een speciale selectie van occasions. Op Jackpotaanbiedingen kan niet worden ingeruild en de prijs is exclusief een service-garantiepakket. Uiteraard is het mogelijk om een Jackpotaanbieding tegen meerprijs inclusief een service-garantiepakket aan te schaffen. Jackpotaanbiedingen kunnen alleen worden gekocht via een van de vestigingen tegen betaling van de aankoopsom + een optioneel service-garantiepakket. 

 

Waarom staan de auto's van Vaartland.nl veel goedkoper op de Duitse website Mobile.de?

Vaartland.nl adverteert met een deel van haar autovoorraad op de Duitse website Mobile.de. De prijzen op Mobile.de zijn prijzen welke van toepassing zijn voor export. Exportprijzen zijn lager dan de Nederlandse prijzen omdat een buitenlandse klant de BPM-belasting niet hoeft te betalen. Dit voordeel gaat enkel op voor buitenlandse klanten die een Nederlandse auto, van na de eerste tenaamstellingsdatum 16 oktober 2006, willen uitvoeren. Alle auto's op onze website zijn inclusief BPM en BTW geprijsd, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Ook auto's die door Vaartland.nl zijn geïmporteerd worden op onze website geprijsd inclusief BPM en BTW, zodat u als Nederlandse consument precies weet wat uw auto kost. Import auto's zijn dan ook van dezelfde kwaliteit en voorwaarden als origineel Nederlandse auto's en uiteraard vallen ook importauto's onder onze algemene garantievoorwaarden.

Kan ik mijn nieuwe auto ook via Vaartland.nl financieren?

Jazeker! Voor het financieren van uw auto werkt Vaartland.nl samen met verschillende specialisten. Deze bemiddelen in alle vormen van lenen, zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening heeft het voordeel dat u precies weet waar u aan toe bent omdat de looptijd en de rente voor de hele periode vaststaan. Een doorlopend krediet is geschikt voor iedereen met een wisselende kredietbehoefte. De financiering sluit u overigens niet bij Vaartland.nl af maar rechtstreeks bij een van onze partners. 

 

Hoe verloopt het proces?

Voor alle aanvragen via de showroom werkt Vaartland.nl samen met De Autofinancier. Vraag een van onze verkoopadviseurs naar de mogelijkheden. Zij noteren uw contactgegevens en zorgen dat een medewerker van De Autofinancier zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De Autofinancier:

“Wanneer u meer wilt weten over lenen of u wilt meteen een aanvraag indienen kunt u in alle rust en heel discreet met ons overleggen.Telefonisch neemt onze medewerker de vragen met u door. Dit kost even tijd, omdat wij u graag goed van dienst zijn.

Via een inventarisatie van uw gegevens, aangevuld met uw persoonlijke wensen en de te bereiken doelen, gaan wij aan het werk om een interessante aanbieding te regelen. De Autofinancier levert echt maatwerk en is pas tevreden wanneer u dat ook bent."

 

Welke gegevens heeft een financierder nodig om een aanvraag te behandelen en hoe wordt dit verder afgewikkeld? 

De Autofinancier:

“Samen met u worden het aanvraag- en inventarisatieformulier ingevuld. U krijgt uitleg over de verschillende soorten leningen en wat de mogelijkheden zijn in uw situatie zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. De uiteindelijke aanvraag stellen we gezamenlijk op, dat kan in een persoonlijk gesprek of per mail.

 

Is het mogelijk om na het kopen van mijn auto nog de koop te annuleren?

 

Jazeker! Heeft u de (koop-)overeenkomst getekend en gekozen voor een auto van Vaartland.nl maar u kiest er helaas voor om diverse redenen om af te zien van de koop. Dan rekent Vaartland.nl 15% van de verkoopprijs van de auto. In deze kosten zitten verschillende werkzaamheden verwerkt zoals; werkplaatskosten, administratiekosten, poetskosten etc. 

 

Online kopen

Kan ik mijn huidige auto online verkopen?

U kunt uw huidige auto altijd bij Vaartland.nl ter verkoop aanbieden. Via onze website kunt u snel en eenvoudig de gegevens van uw auto invoeren. Uw auto wordt vervolgens aangeboden aan 250 aangesloten autobedrijven, waardoor u de beste prijs krijgt voor uw auto. U ontvangt op werkdagen (van 08.00 tot 18.00 uur) binnen 60 minuten een voorstel met een gegarandeerd bod, dus u weet exact waar u aan toe bent. Daarmee heeft u bovendien het voordeel dat Vaartland.nl uw huidige auto inneemt bij aflevering van uw nieuwe auto. Zo heeft u altijd een auto tot uw beschikking en heeft u geen omkijken naar de logistieke zaken.

Kan ik mijn, voor verkoop aangeboden auto, terug krijgen als ik tijdens de Proefreis besluit om niet voor de nieuwe occasion te kiezen?

Wanneer u tijdens de Proefreis besluit om uw nieuwe auto te retourneren aan Vaartland.nl, zijn er drie mogelijkheden;

  • De auto is nog niet doorverkocht en er zijn geen extra kosten gemaakt. In dat geval kunt u uw oude auto terugkopen van Vaartland.nl tegen dezelfde condities als waarvoor u deze heeft verkocht.
  • Indien er door Vaartland.nl kosten zijn gemaakt om uw oude auto verkoopklaar te maken, worden deze kosten doorbelast.
  • Uw auto is inmiddels doorverkocht. Vaartland.nl doet u graag een voorstel voor een alternatieve auto.

Kan ik meer dan 1 auto ter verkoop aanbieden?

In tegenstelling tot veel collega bedrijven is het bij Vaartland.nl mogelijk om meerdere auto’s ter verkoop aan te bieden. U kunt via onze website per auto de gegevens opvoeren en ontvangt van iedere auto binnen 60 minuten een bod tijdens kantooruren.

Kan ik ook mijn motor ter verkoop aanbieden?

Ook het verkopen van uw motor is bij Vaartland.nl mogelijk.

Koopt Vaartland.nl mijn auto als ik zelf geen auto koop?

U kunt uw auto altijd aan Vaartland.nl ter verkoop aanbieden via onze website. Houdt u er wel rekening mee dat u alle autopapieren, onderhoudsboekje en schadehistorie meeneemt. Daarnaast zullen we uw auto ook controleren op de juistheid van de kilometerstand. Indien onze inkoop het nodig acht, wordt de auto vooraf aan een technische inspectie onderworpen. Het geld wordt overgemaakt op uw bankrekening, het is niet mogelijk om contant uit te keren.

Wat is de waarde van mijn huidige auto?

Onze collega's van de afdeling inkoop kunnen u snel en eenvoudig een indicatie geven van de inruilwaarde. Op de website kunt u alle benodigde informatie invoeren inclusief foto's. Vervolgens ontvangt u op werkdagen binnen 60 minuten een passend voorstel.

Hoe kan ik een financiering aanvragen?

Op onze website is het mogelijk om een indicatie te krijgen van uw financieringsmogelijkheden. Vaartland.nl stuurt deze gegevens niet door. Indien u een voorstel wilt ontvangen van een van onze partners, kunt u uw contactgegevens invullen. De desbetreffende partner neemt vervolgens rechtstreeks contact met u op.

 

Met welke partijen werkt Vaartland.nl samen?

Indien u een aanvraag doet via onze website, heeft u de keuze uit twee specialisten. Yelder biedt u de mogelijkheid om alle gegevens online te regelen waarna ze contact met u opnemen. Daarnaast werkt Vaartland.nl nauw samen met De Autofinancier, zij begeleiden u door het gehele proces. 

Hoe verloopt het online koopproces?

Nadat u op onze website een auto heeft gekozen, doet u een aanbetaling van € 250,- via iDeal of een geaccepteerde crypto valuta. Vaartland.nl reserveert uw auto waardoor u 14 dagen de tijd heeft om de verzekering en eventuele financiering te regelen. Indien u graag uw huidige auto aan Vaartland.nl verkoopt, kunt u dat eenvoudig regelen op onze website. U kunt vervolgens kiezen op welke locatie uw auto wordt afgeleverd. Dat kan in een van onze vestigingen of bij u thuis. Bij de aflevering wordt de auto op uw naam gezet nadat Vaartland.nl het volledige aankoopbedrag heeft ontvangen. Vervolgens start uw 'Proefreis' en heeft u 14 dagen om de auto in het dagelijks gebruik te ervaren. Indien u tijdens de 'Proefreis' besluit om de auto niet te houden en u heeft minder dan 500 kilometer gereden, dan levert u de auto weer in bij Vaartland.nl en krijgt u het aankoopbedrag terug.

 

Ik heb interesse in een auto. Kan ik deze auto bekijken op een vestiging bij mij in de buurt?

Ook indien u een auto online koopt, kan deze vooraf worden bekeken.

Via de website selecteert u de auto die u online wilt kopen. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld, kunt u aangegeven op welke vestiging u de auto graag wilt bekijken. U dient hiervoor een aanbetaling te doen van tenminste € 250,- of indien gewenst wordt u verzocht om het volledige bedrag te voldoen. Vervolgens nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Waarom word een aanbetaling gevraagd?

Door aan te betalen heeft u de zekerheid dat de auto voor u is gereserveerd. Dat geeft u de tijd om de rest van de aankoop te regelen, zoals de verzekering en een eventuele financiering. Daarnaast kunt u uw huidige auto ter verkoop aanbieden aan Vaartland.nl. Bij online gekochte auto's is de aanbetaling een vast onderdeel van het Online-servicepakket. De aanbetaling wordt in mindering gebracht op de totale aankoopsom.

 

Hoe kan ik de aanbetaling overmaken?

Op onze website kunt u eenvoudig uw online aankoop aanbetalen via iDeal of een geaccepteerde crypto valuta. Nadat u een auto heeft geselecteerd en uw gegevens heeft ingevoerd, wordt u doorgestuurd naar de betaalomgeving. 

 

 

 

Wat is het voordeel van reserveren als ik online een auto koop?

Indien u kiest om online te kopen, wordt uw auto voor u gereserveerd nadat een aanbetaling heeft gedaan van €250,- via iDeal op onze website. Daarmee heeft u de zekerheid dat niemand anders uw droomauto koopt en u heeft 14 dagen de tijd om de verzekering en eventuele financiering te regelen.

Na de reservering en aanbetaling besluit ik om af te zien van de aankoop, kan dat?

Indien u heeft aanbetaald maar u besluit om de auto niet te kopen, ontvangt u de aanbetaling terug minus €250,- voor reserverings- en administratiekosten. Het bedrag wordt teruggestort op uw bankrekening.

Wat is een 'Proefreis'?

De 'Proefreis' van Vaartland.nl is een nieuwe manier om uw auto (mits online gekocht) te ervaren. Nadat uw auto is betaald en afgeleverd heeft u twee weken de tijd om gedurende maximaal 500 km uw nieuwe auto te ervaren. Volgens ons de beste manier om te ontdekken of uw nieuwe auto ook echt bij u past. Indien u tijdens de 'Proefreis' besluit om de auto niet te houden, koopt Vaartland.nl uw auto terug en ontvangt u het aankoopbedrag retour mits er minder dan 500 KM mee is gereden. Uiteraard dient de auto in dezelfde staat te verkeren als op het moment van verkoop. 

Hoe kan ik gebruik maken van een 'Proefreis'?

De 'Proefreis' is een van de voordelen van het Online-servicepakket. Het is een extra dienst die Vaartland.nl exclusief aanbiedt wanneer u uw auto online koopt in combinatie met het Online-servicepakket.

Indien u er de voorkeur aan geeft om uw auto via een van onze vestigingen te kopen kunt u gebruik maken van een uitgebreide proefrit.

Wat is het verschil tussen een 'Proefrit' en een 'Proefreis'?

Een 'Proefrit' wordt aangeboden indien u een auto koopt via een van onze vestigingen. Het is een dagdeel waarin u een rit maakt om een indruk te krijgen van de auto. 

Een 'Proefreis' is een uitgebreide kennismaking met uw nieuwe auto. U heeft 14 dagen om de auto te ervaren in uw dagelijks gebruik. De 'Proefreis' is een extra dienst die Vaartland.nl exclusief aanbiedt wanneer u uw auto online koopt met een Online-servicepakket.

Wat zijn de kosten van een 'Proefreis'? 

De 'Proefreis' is een gratis service van Vaartland.nl als promotie voor het online kopen van een auto in combinatie met het Online-servicepakket. Na aflevering van uw nieuwe auto start de 'Proefreis' van 14 dagen.

Hoe maak ik gebruik van mijn recht tot teruggave tijdens de 'Proefreis'?

Als u tijdens de 'Proefreis' besluit om de auto terug te verkopen aan Vaartland.nl, neemt u contact op met onze klantenservice. Zij overleggen met u waar en wanneer u de auto kunt inleveren. De auto wordt nagelopen en gecontroleerd voor inname. U ontvangt ter plaatse een vrijwaringsbewijs en het aankoopbedrag minus €250,- voor reserverings- en administratiekosten wordt teruggestort op uw rekening.

Ik wil de auto na afloop van de 'Proefreis' teruggeven, is dit mogelijk?

De 'Proefreis' geldt voor een periode van 14 dagen met een maximum van 500 gereden kilometers. Na deze 14 dagen is uw 'Proefreis' verlopen. U kunt de auto ter verkoop aanbieden aan Vaartland en ontvangt een passend voorstel.


Kan ik de auto eerst bekijken (en een korte proefrit maken) als ik online koop?

Indien u graag uw online gekochte auto vooraf wilt bekijken om alvast een korte proefrit te maken, dan is dat geen probleem. Daarvoor heeft u de volgende mogelijkheid;

- U maakt een afspraak in een van onze vestigingen voor een proefrit. We verzoeken u om vooraf een aanbetaling te doen van € 250,-. Na de proefrit kan uw nieuwe auto aan huis worden bezorgd of op de vestiging worden gekocht.
 

Ik wil de auto na meer dan 500 km teruggeven, is dit mogelijk?

De 'Proefreis' geldt voor een periode van 14 dagen met een maximum van 500 gereden km's. Indien u met de auto meer dan 500 km heeft gereden vervalt het aanbod van Vaartland.nl om uw auto terug te kopen tegen de door u betaalde aankoopprijs. Vaartland.nl kan de auto terugkopen en zal u, na inspectie, een passend voorstel doen.

Online kopen, maar vooraf bekijken op een vestiging, kan dat?

Om u in de gelegenheid te stellen om vooraf de auto te bezichtigen, bieden wij de volgende oplossing. Via de website selecteert u de auto die u wilt kopen. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld en heeft aangegeven dat u de auto graag vooraf op een vestiging wilt bekijken, vragen wij u om een aanbetaling van € 250,- of indien gewenst het volledige bedrag te voldoen. Vervolgens nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak te maken voor een bezichtiging op een van onze vestigingen.

 

Waar komen de auto's van Vaartland.nl vandaan?

De voorraad van Vaartland.nl komt van merkdealers uit binnen- en buitenland, leasemaatschappijen en particulieren. Vaartland.nl is de grootse occasion dealer van Nederland. Jaarlijks worden er duizenden occasions aangekocht en verkocht.  


De occasion die ik zoek, komt niet overeen met het aanbod, wat zijn de mogelijkheden?

Onze inkopers proberen zo goed mogelijk in te kopen op basis van de wensen in de markt. Zij kunnen in ieder geval direct voor u aan de slag. Stuur dan uw zoekopdracht naar klantcontactcentrum@vaartland.nl. Vaartland.nl heeft wekelijks tientallen nieuwe occasions binnen haar voorraad, dus bekijk regelmatig onze website.


Kan ik de voorraad bekijken van één bepaalde vestiging?

Ga naar het overzicht van de vestigingen en kies de vestiging bij u in de buurt. Binnen de vestigingspagina kunt u middels de knop [Bekijk hier de voorraad] snel en eenvoudig de actuele voorraad van deze vestiging bekijken.


Verkoopt Vaartland.nl auto's met een WOK-melding?

Vaartland.nl verkoopt geen auto's met een WOK-melding.

 

Wat is het verschil tussen een BTW en Marge auto?

Voor een particulier is er geen verschil. BTW of Marge is van toepassing voor mensen die een auto zakelijk aanschaffen. Als u BTW plichtig bent, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, heeft u bij een BTW auto de mogelijkheid om de BTW van het aankoopbedrag terug te vorderen. Bij een Marge auto is dat niet meer mogelijk. Overigens zijn al onze auto’s inclusief de BTW geprijsd, tenzij het anders staat vermeld. 

Welke garanties biedt Vaartland.nl?

Online-servicegarantiepakket

Wanneer u online een auto koopt, ontvangt u het Online-servicegarantiepakket. Daarmee heeft u 6 maanden garantie op onvoorziene technische mankementen. Deze kunt u laten uitvoeren bij een garage naar keuze bij u in de buurt, na goedkeuring door de verzekeraar Autotrust. Bovendien heeft u recht op een pechservice waarmee u wordt opgehaald binnen Nederland. Reguliere slijtage en onderhoud vallen niet binnen het Online-servicegarantiepakket. 

Het Online-servicegarantiepakket bevat de volgende onderdelen:

- reserveren auto

- aflevering op vestiging of lokatie naar wens 

- 14 dagen proefreis tot maximaal 500 km

- 6 maanden garantie

- binnen de garantieperiode worden reparaties uitgevoerd door een garage bij u in de buurt

- pechservice binnen Nederland

 

Valt de 'Proefreis' ook binnen de garantie?

Als u uw auto online heeft gekocht, gaat de garantieperiode van zes maanden gelijktijdig in met de 'Proefreis'. In het uitzonderlijke geval dat er in de 14 dagen van de 'Proefreis' een technisch mankement ontstaat, valt de reparatie binnen de garantie.

Schade rijden tijdens de 'Proefreis'?

Eventuele schade wordt gedekt door uw autoverzekering waarbij de exacte dekking en voorwaarden afhankelijk zijn van de door u afgesloten autoverzekering. Indien gewenst kan Vaartland.nl u een verzekering met volledige dekking aanbieden.
 

Hoe is mijn auto verzekerd tijdens de 'Proefreis'?

Bij aanvang van de 'Proefreis' is de auto op uw naam overgeschreven. U dient er zelf voor te zorgen dat uw auto verzekerd is. Indien u dat wenst kan Vaartland.nl u een passend voorstel doen op basis van uw wensen. 

 

Kan ik een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Of uw auto online is aangeschaft of via een van onze vestigingen, Vaartland.nl heeft geen bezwaar tegen een aankoopkeuring. U mag zelf bepalen door welke organisatie u de aankoopkeuring laat uitvoeren. De kosten van een aankoopkeuring zijn voor uw rekening. 

 

Hoe krijg ik inzage in de onderhouds- en kilometerhistorie?

Vaartland.nl doet haar best om van al haar auto's de onderhouds- en kilometerhistorie te achterhalen. Deze informatie kunt u terugvinden in het Nationaal Autorapport. Het Nationaal Autorapport kunt u bekijken door u te registreren op onze website. 

 

Kwaliteit informatie occasion aanbod

Vaartland.nl tracht haar advertenties zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Er kunnen echter uitdrukkelijk geen rechten worden ontleend aan de verstrekte informatie in onze advertenties, websites en portalen. Vertrouw daarom niet alleen op deze informatie maar controleer bij aankoop de zaken die u belangrijk vindt en voor u persoonlijk zwaar meewegen in uw besluitvorming.

 

Waar wordt mijn auto afgeleverd?

Door gebruik te maken van het Online-servicepakket kan uw online gekochte auto op verschillende manieren worden afgeleverd. U bepaalt wat u het prettigste vindt. De aflevering kan in een van onze vestigingen plaatsvinden. Als extra service kan uw online gekochte auto ook bij u thuis worden afgeleverd of op een lokatie die u handig vindt, bijvoorbeeld op uw werk.

 

Zijn er kosten verbonden aan het afleveren op een lokatie naar voorkeur ?

Online gekochte auto's worden binnen Nederland gratis bezorgd. Houdt u er rekening mee dat op het moment van aflevering het totale aankoopbedrag is overgemaakt op de rekening van Vaartland.nl.

 

Hoe snel heb ik mijn auto in bezit?

Online gekochte auto's kunnen binnen 1 werkdag gereed staan voor aflevering in de vestiging waar de auto op dat moment op voorraad staat. Indien u de auto thuis wilt laten bezorgen of op een andere vestiging bedraagt de aflevertijd maximaal 60 uur na ontvangst van betaling. Op zaterdag en zondag worden er geen auto's afgeleverd. 

Is de prijs een vaste prijs?

Wanneer u kiest voor de voordelen van online kopen, maakt Vaartland.nl het u heel makkelijk. U hoeft niet meer te onderhandelen en geniet het voordeel van de Internetprijs. De Internetprijs is exclusief het bijgeleverde Online-servicepakket van € 895,-. Vaartland.nl biedt daarmee een vast pakket van services voor online aangekochte auto's waardoor er geen besparingen realiseerbaar zijn die een eventuele korting mogelijk maken.

 

Hoe kan het dat Vaartland.nl meestal aanzienlijk goedkoper is dan andere dealers?

Vaartland.nl is de grootste occasion aanbieder van Nederland. Het grote volume aan occasions die Vaartland.nl jaarlijks inkoopt biedt aanzienlijke schaalvoordelen. Bovendien heeft Vaartland.nl als doelstelling om haar occasions snel te verkopen. Daarmee neemt Vaartland.nl genoegen met een lagere marge per auto dan collega autobedrijven. Daarnaast is Vaartland.nl ondanks haar grootte nog een echt familiebedrijf met korte lijnen. In tegenstelling tot dealers met een door de importeur voorgeschreven en jaarlijks veranderende showrooms, waarvan de kosten uiteindelijk worden doorbelast in de verkoopprijs.


Op de website van Vaartland.nl staat een andere prijs vermeld dan op een externe autoportal, hoe kan dit?

Vaartland.nl biedt op haar eigen website twee verschillende prijzen; de Showroomprijs en de Internetprijs. Op externe portalen kan slechts 1 prijs worden getoond waarbij Vaartland.nl direct haar beste aanbod inzichtelijk maakt.

 

Waarom staan de auto's van Vaartland.nl veel goedkoper op de Duitse website Mobile.de?

Vaartland.nl adverteert met een deel van haar autovoorraad op de Duitse website Mobile.de. De prijzen op Mobile.de zijn prijzen welke van toepassing zijn voor export. Exportprijzen zijn lager dan de Nederlandse prijzen omdat een buitenlandse klant de BPM-belasting niet hoeft te betalen. Dit voordeel gaat enkel op voor buitenlandse klanten die een Nederlandse auto, van na de eerste tenaamstellingsdatum 16 oktober 2006, willen uitvoeren. Alle auto's op onze website zijn inclusief BPM en BTW geprijsd, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Ook auto's die door Vaartland.nl zijn geïmporteerd worden op onze website geprijsd inclusief BPM en BTW, zodat u als Nederlandse consument precies weet wat uw auto kost. Import auto's zijn dan ook van dezelfde kwaliteit en voorwaarden als origineel Nederlandse auto's en uiteraard vallen ook importauto's onder onze algemene garantievoorwaarden.

Recente blogartikelen

Direct hulp nodig?

Neem contact op met Vaartland op telefoonnummer 0182-716402 (ma - vrij 8:00-23:00, zat 08:00-17:00 en zo 12:00-18:00) of per mail kcc@vaartland.nl

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl