Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Amarok – een veelzijdige, krachtige en luxe pick-up

Met de Volkswagen Amarok heeft Volkswagen uitstekend ingespeeld op de hedendaagse voorliefde voor middelgrote pick-up trucks. De grote laadruimte wordt perfect gecombineerd met een besturing waardoor deze grote auto niet anders aanvoelt dan een gewone hatchback zoals de Volkswagen Polo of Golf, SUV of sedan. De VW Amarok is sinds 2010 op de markt en dat betekent dat er ook veel tweedehands exemplaren te vinden zijn. Nieuwsgierig? Bekijk het aanbod op Vaartland.nl en ontdek alles over de voor- en nadelen van de Volkswagen Amarok.

 
 
 
 
 

Praktisch nut

Je hebt twee mogelijkheden bij het kopen van een Volkswagen Amarok model. Een enkele cabine met twee zitplaatsen, of een dubbele cabine met vijf zitplaatsen. Ga je de auto zowel zakelijk als particulier gebruiken? Kies dan voor de praktische dubbele cabine. Zo kun je de auto ook als gezinswagen gebruiken. Daarnaast is de Volkswagen Amarok auto verkrijgbaar met een 2.0 liter benzine- of dieselmotor of een 3.0 liter V6 dieselmotor. Nieuwere exemplaren worden alleen nog uitgebracht met deze motor. Dat is ook wel aan te raden want bij een maximale belading van 1.150 kg heb je het vermogen van 204 tot 258 pk wel nodig!

De Amarok doet het zware werk voor je, in iedere situatie

De Volkswagen Amarok is ontworpen om het rijden op iedere ondergrond eenvoudig en comfortabel te maken. Denk aan off-road ABS en bergafdaalhulp voor oneffen terrein. De grote bodemvrijheid en de stalen beplating van de motor en versnellingsbak beschermen de auto tegen schade op losse ondergronden. En de versterkte bladveren houden de auto comfortabel op de weg en hebben een maximaal laadvermogen van 893 kg per stuk. En de standaard vierwielaandrijving geven de Volkswagen Amarok auto tot slot veel grip op iedere ondergrond.

volkswagen amarok modellen vaartland.jpg

Een luxe werkpaard

Pick-ups zijn altijd werkpaarden geweest. Dat zie je terug aan de krachtige motoren, de hoge bodemvrijheid en de enorme laadruimte. Het betekent ook dat oudere pick-up trucks vrij spaarzaam zijn uitgerust. En dat is bij de Volkswagen Amarok wel anders. Het exterieur oogt sportief en typisch ‘Volkswagen’, met zijn dubbele chromen afwerking van de grille en de Xenon koplampen. In de auto vind je comfortabele, ergonomisch voorgegeven stoelen die je op maar liefst 12 manieren in kunt stellen. De cabine is erg ruim en het infotainmentsysteem biedt je dezelfde gemakken als bij een reguliere, moderne personenauto.

Zelfs defensie kiest voor de Amarok

Je herkent de Volkswagen Amarok misschien wel omdat je ze geregeld in het donkergroen en met een Nederlandse vlag op de zijkant voorbij ziet rijden. Het Nederlandse leger heeft de voorkeur gegeven aan de Amarok boven de Land Rover en Mercedes voertuigen die voorheen veel werden ingezet door de Nederlandse strijdkrachten. De reden daarvoor is eenvoudig, de Volkswagen Amarok is stukken goedkoper en levert nagenoeg dezelfde off-road prestaties als zijn voorgangers. Het onderhoud is ook veel makkelijker en onderdelen zijn makkelijk te vinden. En daarmee wordt flink op de kosten bespaard. Een ander alternatief voor de Amarok is de Ford Ranger.

 

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Amarok

Plus- en minpunten van de Volkswagen Amarok

+ Erg comfortabel op de weg, rijdt als een ‘gewone’ auto
+ Enorm veel laadruimte, de Volkswagen Amarok heeft een laadvloer van maar liefst 2.52 m2
+ De mogelijkheid om de Volkswagen Amarok op grijs kenteken te zetten scheelt voor ondernemers enorm in de kosten

- Een stukje duurder dan concurrenten als de Toyota Hilux, wat ook een erg goede pick-up truck is

De ‘nieuwe’ Volkswagen Amarok

De Volkswagen Amarok 2010 is sinds zijn introductie nagenoeg onveranderd gebleven. Wel is de motor, van bijvoorbeeld de Volkswagen Amarok 2018, nog flink onder handen genomen. Niet alleen is de Amarok nieuw alleen nog verkrijgbaar met een 3.0 liter motor, ook de automatische versnellingsbak is uitgebreid van 6 naar 8 versnellingen. Zo krijg je meer vermogen over de hele toerenrange en dat is met name bij hellend en ongelijk terrein een groot voordeel.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl