Contact met Vaartland.nl

 

Ford Ranger, Luxueus pick-up model

De Ford Ranger komt uit de f-serie van het merk, de benaming voor de pick-up modellen. De naam “Ranger” wordt al sinds 1965 gebruikt als stylingpakket maar de 1983 Ford Ranger is als model verkrijgbaar. De Ford Ranger is wereldwijd een van de populairdere modellen van het merk. Ontdek in dit artikel waarom dit zo is.

 
 
 
 
 

Waarom de Ford Ranger een van de populairdere modellen van het merk is

Als je zou moeten raden wat wereldwijd de meest populaire Ford modellen zijn, zou je in eerste instantie denken aan de Fiesta, de Mondeo of de Focus. Niets is echter minder waar. Ford is immers van oorsprong een Amerikaans merk en aan de andere kant van de plas zijn de pick-ups al decennialang de meest populaire modellen. Als je kijkt naar het modellen aanbod van Ford, zul je begrijpen dat de imposante F150 in Amerika het beste jongetje van de klas is. Voor de landen buiten Amerika is deze auto net te groot om praktisch te zijn. Hier zijn de Ford Ranger modellen weer zeer populair.

Ford Ranger modellen vaartland

Wat voor model is de Ford Ranger die in 2016 tot 2018 in productie was? 

Voordat we je vertellen wat voor model de Ford Ranger is die in 2016 werd geïntroduceerd, geven we je een korte blik in de geschiedenis van het model. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat bijvoorbeeld de 1970 Ford Ranger en de 1980 Ford Ranger geen auto was maar een stylingpakket. De 1984 Ford Ranger was de eerste “echte auto” die alleen op de Amerikaanse markt werd aangeboden. De 1998 Ford Ranger werd de internationale variant. De 2011 Ford Ranger T6 is een volledig nieuwe uitvoering als vervanger voor de Amerikaanse- en Internationale modellen.        

In 2016 kreeg het model een flinke update. De 2017 Ford Ranger is een auto die in Europa als grote auto wordt gezien maar op de Amerikaanse markt als compacte pick-up wordt aangeboden. De auto heeft immers een lengte van 5 meter en 36 centimeter. Het is een vierdeurs model waarbij je de keuze kunt maken tussen een dubbele cabine of een super cabine. Dat de auto hoog op zijn wielen staat, wordt duidelijk als je een Ford Fiesta naast de Ranger zou plaatsen. De laadbak van de pick-up begint ongeveer op dezelfde hoogte als het dak van de personenauto.

Voor wie is de Ford Ranger auto?

De Ford Ranger is een auto die je in overweging kunt nemen als bedrijfsauto als je (bijvoorbeeld als boswachter, hovenier of in de wegenbouw) veelvuldig op onverharde wegen moet rijden of als vrijetijdsauto als off the road rijden je hobby is. Je kunt dan kiezen voor de Ford Ranger Wildtrak uitvoering, een auto met 18 inch velgen, de zwarte grille en meegespoten bumpers. 

Hoewel de Ford Ranger aan de buitenkant de uitstraling van een pick-up heeft, zul je aan de binnenkant meer het idee hebben dat je in een luxe SUV rijdt of zelfs in een grotere personenauto. Dit beeld wordt gevormd door de wat luxe lay-out, de gebruikte materialen en de uitrusting waar je de beschikking over hebt. De radar gestuurde cruise-control, een uitgebreid infotainmentsysteem en de grote hoeveelheid aan actieve veiligheidsvoorzieningen doen niets onder voor een goed uitgeruste personenauto.

Bekijk huidige aanbod Ford Ranger

Ford Ranger 2019 de nieuwste uitvoering

De Ford Ranger 2019 is de nieuwste uitvoering van de auto waarvoor je kunt kiezen. Deze auto is voorzien van de nieuwste Ford technologie. Deze auto is net als de vorige generatie alleen verkrijgbaar in een krachtige dieseluitvoering. Je hebt wel de keuze tussen een automaat of een pick-up waarin een manuele versnellingsbak is geplaatst. De Ford Ranger 2019 is een auto met een zeer prettig rijgedrag. De auto reageert zeer direct op de “instructies” van de bestuurder. Hiermee is deze Ford Ranger een auto die je gerust kunt bestempelen als sportieve auto waarmee je zowel op als naast de weg op een comfortabele manier naar je plaats van bestemming kunt rijden. Met een knop kan worden gekozen voor twee- of vierwielaandrijving. Eventuele oneffenheden op de weg voel je niet of nauwelijks. Je zou bijna vergeten dat je in een pick-up rijdt. De hoge in- en uitstap en de laadbak met een lengte van 1847 mm, een breedte van 1560 mm en een diepte van 511 mm herinneren je er “fijntjes” aan.

Pluspunten van de Ford Ranger

+ Zeer ruime auto
+ Veel laadruimte
+ Voorzien van een krachtige motor
+ Prettig rijgedrag
+ Uitrusting vergelijkbaar met een personenwagen

 

Veelgestelde Ford Ranger vragen

Wat kost een Ford Ranger?

De Ford Ranger is beschikbaar als bedrijfswagen en kost 25.225 euro exclusief BTW en BPM. Hiervoor krijg je de Ford Ranger XL met een 2.0 EcoBlue motor met 170pk en 6-bak handgeschakelde versnellingsbak.

Waar wordt de Ford Ranger gemaakt?

De Ford Ranger wordt gebouwd in Thailand, Argentinië en Zuid-Afrika.

Hoe lang is een Ford Ranger?

De Ford Ranger is 5.35 meter lang.

Wat mag een Ford Ranger trekken?

De Ford Ranger mag maximaal 3.500 kg trekken, met een laadvermogen van 1.252 kg. Hij heeft een bodemvrijheid van 237 mm en rijdt moeiteloos door water tot 800 mm diep.

Hoeveel kost een Ford Ranger Raptor?

De Ford Ranger Raptor kost 47.100 euro exclusief BTW en BPM. De Raptor komt met vele aanpassingen en een 2.0 EcoBlue motor met 213pk en een 10-traps automaat.

Wat weegt een Ford Ranger?

De Ford Ranger weegt 2149 kg.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl