Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen California – een luxe camper die rijdt als een auto

Wie op zoek is naar een compacte camper die is voorzien van alle gemakken, mag de Volkswagen California zeker niet overslaan. De eerste California exemplaren waren geen op zichzelf staand model maar waren aangepaste versies van de Volkswagen T3 bus. Met de Volkswagen California 2003 is de camper als apart Volkswagen California model uitgebracht en is sindsdien in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De Volkswagen California ziet er van buiten niet anders uit dan een bestelbus en heeft dezelfde afmetingen. Daardoor is de Volkswagen California een stuk makkelijker te besturen en kun je de bus zelfs gebruiken in het dagelijks leven. Heb je liever een soortgelijke auto maar dan van een ander merk? Kijk dan eens naar de Ford Transit.

 

 
 
 
 
 

Het praktische van een bus met het comfort van een camper

De Volkswagen California is ontstaan uit het idee om een camper te verpakken als een bruikbare auto voor het dagelijks leven. Wanneer je de California niet als camper gebruikt, biedt de auto comfortabel plek aan 4 passagiers. Door de achterbank neer te klappen creëer je een tweepersoonsbed en in totaal biedt de California aan vier personen een slaapplek. De meest opvallende is die in het stapelbed onder de uitklapbare daktent.

De Volkswagen California als auto

Wanneer je in een moderne Volkswagen California rijdt, krijg je de indruk dat je in een gewone Volkswagen rijdt. Het dashboard, de zithouding en alle knoppen zitten op de plaats waar je deze in iedere andere auto ook zou verwachten. Het enige dat enigszins afwijkt zijn de extra comfortabele stoelen met uitklapbare armleuning. Dat komt je ten goede bij lange vakantieritten naar het buitenland. In het dashboard vind je veel opbergvakjes en bekerhouders. Zo houd je de cabine makkelijk opgeruimd.

Een ander praktisch voordeel is de schuifdeur voor het achterste gedeelte van de cabine. Die is mooi ruim zodat je makkelijk in- en uitstapt en voor het openen van de deur heb je nauwelijks ruimte nodig.

Let bij het kopen van een tweedehands Volkswagen California goed op de opties die je krijgt. Parkeersensoren zijn bijvoorbeeld niet standaard en die zijn juist bij een groot voertuig wel gewenst.

De Volkswagen California als camper

De echte meerwaarde van de Volkswagen California wordt duidelijk wanneer je op je kampeerplek bent aangekomen. Met een druk op de knop klapt het dak open en creëer je genoeg ruimte om te kunnen staan. De voorste twee stoelen kun je omdraaien en de achterbank kun je helemaal tegen de achterwand aan duwen. Zo krijg je genoeg ruimte om de tafel naast het keukenblok neer te klappen. De keuken is compleet uitgerust met een koelkast, een wasbak met kraan en een gasfornuis. Er is een speciaal opbergvak voor een gasfles aan boord.

Volkswagen heeft niet alleen aan handige kampeerartikelen in de Volkswagen California zelf gedacht. In de verschillende, handig verborgen opbergvakken vind je onder andere twee kampeerstoelen en een kampeertafel. Wil je helemaal lekker buiten zitten? Dan monteer je de bijbehorende zonwering die je in een handomdraai bevestigt.

Bekijk huidige aanbod Volkswagen California

Plus- en minpunten van een Volkswagen California

+ Erg praktisch omdat je de Volkswagen California ook als gewone auto kunt gebruiken
+ Rijdt erg prettig en is comfortabel tijdens lange ritten
+ Dankzij de handige vormgeving biedt de California ondanks zijn relatief compacte formaat een comfortabele slaapplaats aan vier personen.

- Het interieur maakt de auto zwaarder en daarmee minder zuinig
- Met name de nieuwere, maar ook de klassieke T3 modellen, zijn behoorlijk prijzig

Een tweedehands VW California kopen?

Je kunt een nieuwe Volkswagen California kopen maar er zijn ook veel tweedehands Volkswagen Californa modellen uit verschillende bouwjaren verkrijgbaar. Omdat je met een camper vaak lange ritten maakt moet je er rekening mee houden dat veel Volkswagen California campers al behoorlijk wat kilometers hebben gelopen. Verhoudingsgewijs zijn de oudere, op de T3 gebaseerde California een stuk prijziger. Dat komt omdat de T3 erg populair is onder verzamelaars.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl