Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Beetle – Al meer dan 80 jaar een icoon

De Volkswagen Beetle, ook wel Volkswagen Kever genoemd, is ontworpen en op de markt gekomen vlak voor de Tweede Wereldoorlog in Duitsland en was vervolgens 35 jaar onafgebroken één van de meest populaire compacte auto’s. Originele Volkswagen Kever modellen zijn gewilde voertuigen voor verzamelaars en mensen die graag zelf aan hun auto sleutelen. Als compacte en voordelige auto is de Volkswagen Beetle in 1997 opnieuw op de markt gekomen als stijlicoon en zijn dan ook veel speciale uitvoeringen van uitgebracht. De tweede generatie van de New Beetle, waaronder de Volkswagen Beetle 2018 en de Volkswagen Beetle 2019, werd van 2011 tot 2019 geproduceerd en je komt op Vaartland.nl als verschillende modellen tegen.

 
 
 
 
 

Een collectors item

Een originele Volkswagen Beetle auto uit de periode 1938-1973 is echt een collectors item. Een Volkswagen Kever uit deze periode in goede, originele staat kan al gauw €10.000,- tot €15.000,- opleveren. Met name de modellen na de Tweede Wereldoorlog zijn erg divers en in sommige gevallen zelfs custom made. Dat komt mede doordat koetsbouwers een carrosserie op bestelling maakten voor het onderstel van de Volkswagen Beetle. Voor een dergelijke uitvoering moet je wel goed zoeken en de kans is groot dat je een auto moet laten importeren.

Veel keuze bij de moderne Volkswagen New Beetle

De modernere Volkswagen New Beetle blijft trouw aan de ronde lijnen van het origineel. En ook wat uitvoeringen betreft doet de New Beetle niet onder voor zijn voorganger. Er is een cabrio-uitvoering, een snelle RSi versie, en rallycross uitvoering en er zijn talloze motortypes en oneindig veel kleurcombinaties mogelijk. De New Beetle is ook nog eens relatief betrouwbaar en deelt veel van zijn onderdelen met de Volkswagen Golf, Audi A3 en Seat Leon occasions. Er is zelfs een cross-overachtige versie, de VW Beetle Dune. Deze heeft grotere wielen en 1.4 centimeter meer bodemvrijheid. Iedere uitvoering is onmiskenbaar een Volkswagen Beetle en dat heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht voor mensen.

Comfort en afwerking

Omdat er zoveel verschillende Volkswagen Beetle modellen zijn uitgekomen en omdat de auto tientallen jaren werd gebouwd, is het lastig om een prijsrange aan te geven. Dat ligt namelijk helemaal aan de uitvoering die je wilt. Een snelle RSi kost al gauw tienduizenden euro’s. Dat komt vooral omdat deze versie slechts in een kleine oplage is uitgebracht. Veel cabrio en standaarduitvoeringen met de meest moderne 1.2 TSI motor zijn als snel de helft goedkoper en hebben vaak verrassend weinig kilometers gelopen. Deze versies zijn vaak ook uitstekend uitgerust met luxe opties zoals een elektrische achterklep, parkeer- en regensensoren en een multifunctioneel stuurwiel.

 

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Beetle

Plus- en minpunten van de Volkswagen Beetle

+ Omdat de Volkswagen Beetle en New Beetle echt auto’s voor de liefhebber zijn, devalueren ze minder hard dan veel andere auto’s. Het is een waardevaste auto en kan daarom een mooie investering zijn.
+ Veel tweedehandsuitvoeringen zijn uitgerust met veel luxe opties
+ Het unieke uiterlijk en de lange geschiedenis van de auto zijn voor veel mensen erg aantrekkelijk
- Speciale edities of oldtimer Volkswagen Kevers in originele staat zijn behoorlijk prijzig

- Dankzij de aflopende lijn aan de achterzijde mis je ruimte in de kofferbak waardoor de VW Beetle niet de meest praktische auto is

Het voordeel van een tweedehands stijlicoon

De Volkswagen Beetle en New Beetle zijn echte stijliconen. Veel mensen kopen een Beetle omdat het ze een speciaal gevoel geeft en omdat ze zich aangetrokken voelen door de opvallende styling. De auto wordt dan ook vaak niet gebruikt voor woon-werkverkeer maar als tweede auto voor de leuke ritjes. Gevolg is dat je veel tweedehands Volkswagen Beetles modellen tegenkomt met relatief weinig kilometers op de teller. 60.000 km voor een auto van 10 jaar oud is geen uitzondering en dat betekent minder slijtage en dus minder kosten voor jou!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl