Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Passat, scheurt je al 8 generaties voorbij

Zoek je een solide, betrouwbare gezinsauto die voorzien is van moderne luxe en waarmee je ook zakelijk goed voor de dag kan komen? Kijk dan eens naar de Volkswagen Passat. De naam verwijst naar stevige oostelijke wind, de zogenoemde passaatwind. Als je al rijdend het gevoel wil hebben dat je door de wind wordt gedragen dan is een proefrit in deze middenklasser een must. Want wie eenmaal in een Volkswagen Passat heeft gereden, wil vaak niet meer anders. Het is niet voor niets dat er sinds 1973 al 8 generaties van verschillende Volkswagen Passat uitvoeringen op de weg te vinden zijn.

 
 
 
 
 

Volkswagen Passat variant

De Volkswagen Passat 2019 is een hele andere auto dan het bestverkochte Volkswagen Passat 2006 model. De moderne technologie die in de nieuwe Passat aanwezig is, is indrukwekkend te noemen. Verlichting die met de bochten meebeweegt en zich aan tegenliggers aanpast, is daar een voorbeeld van. Ook qua design is de 2019 Volkswagen Passat helemaal van deze tijd. Verkrijgbaar in drie versies; Comfort Business, de sportievere variant Elegance Business R en de meest luxueuze GTE Business die zowel elektrisch of hybride kan rijden. Nu maar afwachten of het modeljaar 2020 (halverwege 2019) het meest succesvolle 2006-model gaat verslaan.

De rijdende zevenmijlslaars

De Volkswagen Passat 2015 behoort tot de 8ste generatie, en is verkrijgbaar als Trendline, Comfortline en Highline. Door het enorme succes van dit type zijn er ook speciale actiemodellen op de markt verschenen, zoals een plug-in Hybride GTE-uitvoering. Het grote verschil tussen de 7e en 8e generatie is voornamelijk de up-to-date technologie, die toen de Volkswagen Passat 2010 tot de Volkswagen Passat 2013 van de band afrolde, er nog niet was. Toch zijn deze drie bouwjaren nog steeds erg in trek. Je ziet de B7-sedan en stationwagen dan ook regelmatig terug op de Nederlandse wegen.

Volkswagen passat modellen vaartland

Van 6 naar 7

De technologie staat niet stil, dus iedere generatie heeft zijn eigen moderne snufjes die de voorafgaande modellen missen. De zesde generatie blijft de meest gewilde, dit heeft mede te maken met het duidelijke Volkswagengezicht. Natuurlijk zijn de inklapbare trekhaak, het navigatiesysteem met verkeersbordherkenningssysteem en vermoeidheidsherkenning leuke toevoegingen aan generatie 7, maar onder de kap blijft het een degelijke Volkswagen die jarenlang meegaat.

Volkswagen Passat CC

De Volkswagen Passat CC kwam in 2008 op de markt. Waar bij andere automerken de afkorting ‘CC’ staat voor coupé cabriolet, heeft Volkswagen ervoor gekozen om de afkorting voor Comfort Coupé te gebruiken. Deze 4 deurs coupé biedt je dus gewoon een dak boven het hoofd. Volkswagen Passat CC behoort tot de middenklassers en is de opvolger van de VW Arteon. Dit specifieke model is gelanceerd als de goedkopere concurrent van de Mercedes-Benz CLS. En met de luxe en comfort is dat zeker ook geslaagd. Achterin kunnen er twee medepassagiers zitten in comfortabele kuipstoelen. Met een lengte van bijna 4,8 meter biedt dit model voldoende ruimte om ook de bagage, boodschappen of kinderwagen te vervoeren. De facelift in 2012 was, naast kleine uiterlijke veranderingen, vooral opmerkelijk doordat de naam Passat verdween, waardoor de Volkswagen Passat CC vanaf dat moment verder ging als Volkswagen CC.

Volkswagen passat modellen vaartland 2

Passat een auto om van te houden

Generatie 5 liep tot de Volkswagen Passat 2005 en kenmerkt zich in de 9 jaar als sedan en stationwagen. Uiterlijk is dit type te herkennen aan de ronde lijnen en de platte voorruit. De facelift in 2001 gaf hem een moderner uiterlijk, maar innerlijk veranderde er niet veel. Welk bouwjaar je ook aanschaft, met de Passat zit je altijd goed. De Duitse Volkswagens weten keer op keer auto’s te fabriceren waar de harten sneller van gaan kloppen. Ze zijn betrouwbaar, degelijk, veilig en misschien duurder in aanschaf dan andere soortgenoten, maar weten hun waarde te behouden. De Passat is daarom ook een goed alternatief voor bijvoorbeeld een Audi A4.

 

 

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Passat

Plus- en minpunten Volkswagen Passat

+Duitse kwaliteit en betrouwbaarheid
+Solide imago
+Zeer veilig
+Populair

-Duurder in aankoop dan soortgenoten 

De groene Passat

Met de nieuwe Passat GTE maak je gemakkelijk veel groene kilometers. Deze plug-in hybride heeft alle comfort die je van de middenklasser verwacht en rijdt geruisloos op elektrische stroom. Met een bereik van 54 tot 56 kilometer, afhankelijk van de rijstijl en van het model, zoef je stilletjes door de straten van de stad. Rij je meer of trap je de gaspedaal goed in, dan wordt er overgeschakeld naar een efficiënte elektromotor.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl