Contact met Vaartland.nl

 

Audi A4, niet voor niets de best verkochte Audi

De Audi A4 is de middelgrote sedan van de Audi familie. De A4 wordt veel als zakelijke auto ingezet en is tegelijkertijd, door zijn formaat, een erg geschikte familieauto in de vrije uren. De styling aan de binnen- en buitenkant geven deze auto zijn strakke zakelijke voorkomen. Lange ritten kunnen bovendien afwisselender worden gemaakt door gebruik te maken van de motor variaties en deze in de sportieve stand te zetten. Nog niet sportief genoeg? Gelukkig is ook de Audi A4 verkrijgbaar als S-line de sportieve variant van Audi.

Huidige aanbod Audi A4

 
 
 
 
 

Audi A4 modellen

Wereldwijd is één op de vijf verkochte Audi's een A4, waarmee dit model het best verkochte model is. De Audi A4 wordt nog steeds in Duitsland geproduceerd en is in al sinds 1974 op de markt. De A4 is namelijk de vervanger van het oudere model die bekend stond als de Audi 80. In 2011 werd de 10 miljoenste A4 geproduceerd wat de immense populariteit van dit zakelijke model goed weergeeft.

De A4 komt in verschillende varianten; de limousine, avant, A4 allroad quattro, S limousine, S avant, en de meest sportieve versie; de Audi RS4 avant. De huidige Audi A4 werd in 2015 gepresenteerd en 3 jaar later voor het eerst wat bijgeschaafd. Deze facelift voor de Audi A4 2018 is echter niet erg zichtbaar geweest. De A4 2019 kreeg opnieuw een bijschaving met o.a. nieuwe voor- en achterlampen. De A4 is hierdoor beter te herkennen als het kleinere broertje van de A6, A7 & A8.

Specificaties van de Audi A4

Typisch aan de Audi A4 occasions is de lage luchtweerstand en het lage gewicht. De laatste versie is tot wel 120 kilo lichter dan zijn voorgangers. Door het gebruik van moderne materialen is deze lichtere uitvoering tot stand gekomen. Deze is uiteraard ook zuiniger in het verbruik.

Audi a4 modellen vaartland

Weggedrag van de Audi A4

Dit eerder genoemde lichte gewicht zie je terug in het weggedrag. De auto rijdt heel licht, stuurt gemakkelijk maar ligt stabiel op de weg. Zowel bij hard rijden als bij het rustige rijden komt de auto kalm en statig over, de reden voor Audi om de Sedan tot A4 limousine te benoemen.

Audi A4 motoren

De A4 is leverbaar met verschillende Pro Line TFSI- en TDI- motoren met een variatie van 150 pk tot 245 pk. De topsnelheid van de A4 ligt rond de 210 km/u en de auto gaat in 5,8 seconden naar de 100km/u. Het verbruik van de Audi a4 motor verschilt per uitvoering en varieert tussen de 1 op 13 tot slechts 1 op 8,8 bij de S Line variant.

Audi A4 uitrusting en opties

Hoe verder we in de Audi occasion familie omhoog klimmen hoe uitgebreider we de standaarduitrusting zien worden. Zowel de basis als de S-line versie zijn standaard al voorzien van een goede basisuitrusting met o.a.

  • 17-inch lichtmetalen velgen
  • Klimaatregeling
  • Cruise control 
  • Bluetooth
  • Audi Smartphone Interface
  • S tronic-automaat
  • Audi virtual cockpit

Bij de S-line variant komen hier ook nog eens standaard 18” lichtmetalen velgen, sportstoelen, andere bumpers en een hoogwaardige audio installatie bij. Ook kenmerken als LED koplampen en een verlaagd onderstel komen met deze variant.

Waarom kiezen voor een Audi A4?

Het grootste deel van de A4 auto’s wordt gebruikt door zakelijke rijders. De uitstraling en kwaliteit van dit model lenen zich daar ook uitstekend voor. De meeste Audi A4 occasions kunnen met gemak eindeloos veel kilometers rijden en dan nog een flinke restwaarde hebben. De auto is representatief genoeg dankzij de styling en het moderne interieur.

Bekijk huidige aanbod Audi A4

Pluspunten van de Audi A4

+ Comfort
+ Robuust
+ Waardevast
+ Stijlvol

Over het algemeen heeft de A4 veel te bieden: een goede motorisering, geweldig interieur en acceptabele inruilwaarde. Als occasion is het een uitstekende keuze. Omdat veel A4 varianten uit de lease komen zijn het over het algemeen goed onderhouden auto’s. Heb je liever een auto met nog meer pit? Kijk dan eens naar de Audi RS4. Of naar een BMW 3-serie als je een zelfde type auto wilt van een ander merk.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl