Contact met Vaartland.nl

 

BMW 3-serie, het best verkochte model van het Duitse merk

De BMW 3-serie is een auto die volgens veel bestuurders de perfecte combinatie tussen uitstraling, comfort, uitstekende rijeigenschappen en moderne techniek vormt. De auto biedt een rijbeleving waar een sportieve rijder uitstekend mee uit de voeten kan, zonder de nadruk te leggen op dit dynamische karakter. Dat zou immers de luxe en de kwaliteit van de auto teniet doen. Als je een BMW-rijder bent, weet je precies wat we bedoelen. Als je dit niet bent, is het zeker de moeite waard om eens kennis te maken met deze auto. Je zult ontdekken dat de BMW 3-serie niet voor niets het best verkochte model van het Duitse merk is.

Huidige aanbod BMW 3-serie

 
 
 
 
 

De 3-serie van BMW, een succesvolle sedan  

De 3-serie van BMW werd in 1975 (als de E21) op de markt gebracht als goedgebouwde sportieve sedan. Het basismodel van deze auto is altijd intact gebleven. De auto heeft in deze generatie altijd deze carrosserievorm (met de bagageruimte als afzonderlijk afgesloten kofferbak) behouden. 

De 3-serie bleek een succesvolle sedan te zijn, die bewees dat het helemaal niet nodig was om een grote auto te kopen. De auto leek sterk op de 5-serie maar was een maatje kleiner. Dat dit precies de maat auto is waar veel mensen graag in rijden, bleek wel uit de verkoopcijfers van deze auto. Zo’n 45 jaar nadat de eerste 3-serie van de Beierse fabrieksband rolde, zijn er ruim 15 miljoen exemplaren van deze auto geproduceerd. Het is een perfecte auto voor zowel een gezin als voor zakelijk gebruik.

BMW 3-serie Vaartland

BMW 3-serie modellen 

De eerste generatie van de BMW 3-serie occasions is alleen verkrijgbaar geweest als tweedeurs sedan met een 4 cilinder motor. Dit model was voorzien van de voor BMW zo karakteristieke rij van vier ronde koplampen en de lage kofferbak aan de achterzijde. Het aanbod van het model was in de beginjaren heel overzichtelijk. Dit veranderde echter toen er in 1977 ook een model uitkwam dat voorzien was van een 6 cilinder motor. 

Vanaf die tijd volgden de introductie van BMW 3-serie modellen elkaar in hoog tempo op. in 1978 stond bijvoorbeeld het eerste cabriolet model op een vooraanstaande plaats in de showroom. Andere mijlpalen uit het succesverhaal van de BMW 3-serie zijn de introductie van het eerste touring (stationwagen) model in 1985, de eerste sportieve BMW M3 uitvoering (de letter M staat voor “Motorsport”) in 1986 en de eerste BMW 3-serie GT in 2013. 

Verandering in modellenprogramma van de BMW 3-serie vanaf 2012

Het modellenprogramma van de BMW 3-serie is tegenwoordig zeer uitgebreid. Je kunt kiezen uit modellen ( zoals de BMW 3-serie 2012 en de BMW 3-serie 2013) die voorzien zijn van een benzine- of dieselmotor. Tevens is er een Plug-in hybride versie waarvoor je kunt kiezen. De auto’s zijn als automaat of met een manuele versnellingsbak verkrijgbaar. Zoals een beetje bij BMW hoort, zijn de tweewiel aangedreven modellen nog altijd achterwiel aangedreven maar je kunt ook voor een vierwielaangedreven model kiezen, die door BMW als xDrive wordt gepresenteerd).

Als je interesse hebt in een BMW 3-serie heb je de keuze uit diverse modellen. Als je een tweedehands model zoekt, hou er dan rekening mee dat er vanaf 2012 een verandering heeft plaatsgevonden in het modellenprogramma van de BMW 3-serie. Sinds die tijd worden immers de coupé- en cabriolet modellen op de markt gebracht als de 4-serie. Daarom omvat de 3-serie niet langer deze carrosserievarianten meer.

Waarom de zesde generatie BMW 3-serie (2012-2019) zeer populair is als tweedehands auto

Het is eenvoudig uit te leggen waarom de zesde generatie BMW 3-serie (BMW 3-serie 2012 tot en met BMW 3-serie 2019) op dit moment zeer populair is als tweedehands auto. De F30, F31 en de F34 zijn sportief rijdende achterwiel aangedreven auto’s met een prima weggedrag ondanks dat deze wat stevig afgeveerd zijn. 

Deze zesde generatie auto (bijvoorbeeld de BMW 3-serie 2016 of de BMW 3-serie 2017) stuurt erg prettig, schakelt soepel, heeft een prima wegligging en is voorzien van een krachtige motor. Daarbij is de auto goed te bedienen, heeft een uitgebreid infotainmentsysteem en is zeer comfortabel ingericht. Daarnaast biedt de achterbank nu ook voldoende ruimte voor volwassenen, iets wat bij andere modellen nog wel eens een zwak punt was van dit merk. Door de toepassing van het EfficientDynamics programma wordt het brandstofverbruik ook redelijk onder controle gehouden.   
De zevende generatie BMW 3-serie die sinds 2018 verkrijgbaar is
Als je op zoek bent naar de nieuwste BMW 3-serie, kom je uit op een model van de zevende generatie die sinds 2018 verkrijgbaar is, de BMW 3-serie 2018 en BMW 3-serie 2019 dus). Deze auto heeft het typenummer G20 meegekregen. De auto is voorzien van talloze moderne opties die een rijbeleving nog verder optimaliseren. Ook niet onbelangrijk: de auto is voorzien van een uitstekende veiligheidsuitrusting die het één van de best beschermende auto’s op de weg maakt. 

BMW 3-serie aanschaffen als occasion?  

De BMW 3-serie is als occasion één van de meest verkochte auto’s die er is en een goed alternatief voor de Alfa Romeo Giulia en Audi A4. Denk hierbij aan een BMW 3-serie 2016, een BMW 3-serie 2015 of een BMW 3-serie 2014. Als je de tekst hierboven leest, zal het je niet verwonderen waarom dit zo is. Als je liefhebber bent van autorijden, zal deze BMW 3-serie zeker bij je in de smaak vallen. Dit brengt ons bij een nadeel van deze auto en dat is dat het prijskaartje. De auto is wat duurder in aanschaf maar zie dit gerust als nuttige investering. Je zult lang plezier hebben van deze auto!  

Bekijk huidige aanbod BMW 3-serie

Pluspunten van een BMW 3-serie

+ Kwalitatief hoogwaardige auto
+ Uitstekende wegprestaties
+ Biedt veel comfort aan inzittenden
+ Motoren zuinig en schoon
+ Auto voorzien van uitstekende veiligheidsuitrusting

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl