Contact met Vaartland.nl

 

Alfa Romeo Giulia – Een combinatie van sport en elegantie

De Alfa Romeo Giulia is een van de populairste modellen uit het assortiment van het Italiaanse merk. Het model werd als eerste geïntroduceerd in 1962. Deze generatie Giulia’s werd gebouwd tot en met 1978. In 2015 kwam de nieuwe generatie van de Alfa Romeo Giulia op de markt. De slogan van deze nieuwe generatie is: “De Mechaniek van Emoties”. Wat de Alfa Romeo Giulia uniek maakt is dat een sportieve auto is met een elegante uitstraling die zowel zakelijk als privé gebruikt kan worden.

 

 
 
 
 
 

Alfa Romeo Giulia Eerste Generatie

De Alfa Romeo Giulia is de vervanger van de kleinere Alfa Romeo Giulietta. In 1962 werd de Giulia voor het eerst geïntroduceerd op het circuit van Monza. De Giulia had een groter vermogen dan de Giulietta, namelijk 92 pk, en had een maximale snelheid van 166 km/u. De grootste vooruitgang ten opzichte van de Alfa Romeo Giulietta zat hem echter in de wegligging.

Omdat in Italië de wegenbelasting afhing van de cilinderinhoud van de motor, kwam Alfa Romeo in 1964 met de Alfa Romeo Giulia 1300. Deze had een kleinere motor en de maximale snelheid lag maar iets lager dan het grote model, namelijk 155 km/u. De Alfa Romeo Giulia 1970, beter bekend als de Alfa Romeo Giulia 1300 super maakte het assortiment van Alfa Romeo compleet.

Alfa Romeo Giulia Tweede Generatie

Op 24 juni 2015 wordt de tweede generatie van de Alfa Romeo Giulia aan het grote publiek gepresenteerd. In tegenstelling tot veel andere merken wordt alleen het topmodel geïntroduceerd; De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. De Quadrifoglio, wat vertaald kan worden als “Klavertjevier”, heeft een 2,9 V6 motor met maar liefst 510 pk. Verder kan hij ingesteld worden op racemodus, in deze racemodus zit je in 3,9 seconden op 100 km/u en heb je een topsnelheid van 307 km/u. De Alfa Romeo Quadrifoglio moet concurreren met auto’s zoals de Mercedes AMG C63BMW M3 en de BMW M3 occasions.

Verder zijn alle Giulia modellen standaard voorzien van een actief beveiligingssysteem en hebben ze cruise control. Daarnaast is het ook de eerste auto met het Continental MK C1 elektronisch remsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je binnen 40 meter (38,5 om precies te zijn) van 100 km/u naar 0 km/u gaat. Bij de Quadrifoglio is dit zelfs in 32 meter. Mede hierom wordt de Alfa Romeo Giulia beoordeeld met 5 sterren door de Euro NCAP veiligheidstest.

De Alfa Romeo Giulia heeft een voormotor en de modellen zijn standaard achterwiel aangedreven. Het is wel mogelijk om een model te nemen met vierwielaandrijving. Heb je liever een soortgelijke auto van een ander merk? Kijk dan eens naar een Audi A4 occasion of een BMW 3-serie occasion.

Alfa Romeo Giulia Specificaties

Naast het topmodel; De Quadrifoglio is de Alfa Romeo Giulia in nog 2 andere modellen verkrijgbaar.
De Giulia AE waarbij AE staat voor Advanced Efficiency is het instapmodel. Dit instapmodel is extra schoon en zuinig maar dit betekent niet dat de Giulia AE gelijk traag is. Integendeel, de Gulia AE sprint in 7,2 seconden naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van maar liefst 230 km/u.

Tussen de Giulia AE en de Giulia Quadrifoglia zit de Giulia Veloce. Dit middenmodel is verkrijgbaar met 2 verschillende motoropties. Je kunt kiezen uit een 2.0 turbo benzinemotor of een 2.2 dieselmotor. De Giulia Veloce lijkt qua uiterlijk op de Giulia Quadrifoglio maar dan zonder de uitzonderlijke prestaties. Dit betekent niet dat de prestaties van de Giulia Veloce niets voorstellen, integendeel. De Veloce zit binnen 5,2 seconden op de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 240 kilometer per uur. Daarmee is hij dus iets sneller dan de Giulia AE.

 

 

Bekijk huidige aanbod Alfa Romeo Giulia

Plus- en minpunten van de Alfa Romeo Giulia

+ Mooi elegant design
+ Sportief
+ Veilig

- Hoge prijs, zeker de Quadrifoglio variant.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl