Contact met Vaartland.nl

 

BMW 4-serie, prettige reiswagen

De BMW 4-serie is een middenklasse auto van het Duitse merk die in 2013 werd gepresenteerd. De auto is geproduceerd op basis van de zesde generatie van de 3-serie maar door dit te vermelden doen we de auto eigenlijk tekort. De BMW 4-serie kan worden gezien als de overtreffende trap van de 3-serie maar dan in coupé vorm. Hoe dit tot uiting komt, en of dit model jou aanspreekt, kun je hier lezen.

 
 
 
 
 

BMW 4-serie auto, waar hebben we het over?

De BMW 4-serie 2013 werd gepresenteerd als de opvolger van de BMW 3-serie en is vergelijkbaar met de Audi A5. Dit gegeven biedt duidelijkheid over de nummering die het merk hanteert. De oneven nummers zijn gereserveerd voor de meest bekende “reguliere” sedans en stationwagens van dit merk. De even nummers zijn gereserveerd voor de coupés, cabrio's, GT's en andere “exoten”. Als we terug gaan naar de BMW 4-serie zou je de conclusie kunnen trekken dat dit een BMW 3-serie is met een aflopende daklijn, een coupé dus. Dit is echter niet helemaal het geval. De BMW 4-serie modellen zijn groter en luxueuzer. Deze auto is daarom ook vooral bedoeld als reisauto. Deze auto heeft alles om op een comfortabele manier veel kilometers in te maken.

Waarom er veel interesse is in de BMW 4-serie gran coupé

De BMW 4-serie is uitgebracht in diverse carrosserie stijlen. Je kunt kiezen voor een 2-deurs coupé, een 2-deurs cabriolet (dus een open uitvoering die vanaf de BMW 4-serie 2013 beschikbaar is geworden) of een 5-deurs hatchback. De BMW 4-serie occasion 2014 is ook verkrijgbaar in een andere carrosserievariant, die op de markt is gebracht onder de noemer BMW 4-serie gran coupé. De titel gran coupé heeft BMW gegeven aan de liftback modellen. Dit zijn hatchback modellen, met de vijfde deur, met een aflopende achterkant. Hiermee wordt de sportieve uitstraling van de auto gecombineerd met het gemak dat een hatchback uitvoering biedt. Gezien de verkoopcijfers van de BMW 4-serie gran coupé 2018 en BMW 4-serie gran coupé 2019 is de introductie van deze carrosserievorm een zeer goede keuze.

bmw 4 serie modellen vaartland

BMW 4-serie 2019, het laatste model uit de eerste generatie

De BMW 4-serie is standaard een achterwiel aangedreven auto maar ook verkrijgen als vierwielaangedreven model. De auto is uitgebracht met een handgeschakelde 6-bak of een 8-traps sequentiële automaat. Daarnaast kun je kiezen tussen een diesel- of een benzine uitvoering. De motoren die in de auto zijn geplaatst zijn sterk genoeg om goed met het verkeer mee te komen. BMW heeft ervoor gekozen om van de 4-serie een echte rijdersauto te maken met een laag zwaartepunt en een goede gelijkwaardige gewichtsverdeling. Het maakt in dat opzicht géén verschil of je voor een auto uit de eerste generatie of een auto uit de tweede generatie kiest. De BMW 4-serie 2019 is het laatste model uit de eerste generatie. De 2020 modellen vormen de basis voor de volledig elektrische i4.

Hoe rijdt een BMW 4-serie 2015?

Om een beeld te schetsen hoe een auto BMW 4-serie rijdt, nemen we de BMW 4-serie 2015 (coupé) als voorbeeld. Een opvallend feitje van deze auto merk je al direct als je ingestapt bent, je ligt bijna in deze auto maar deze “zithouding” is wel prettig voor een langere rit. De inrichting van de auto is zoals we van BMW gewend zijn. De auto is luxueus ingericht en voorzien van veel technologische snufjes zoals het bekende iDrive infotainmentsysteem. 

Met betrekking op het rijgedrag van de BMW 4-serie zul je verrast worden. Hoewel de auto voorzien is van sterke motoren, is dit géén recordbreaker. Je kunt goed met het verkeer mee maar vooraan zul je niet rijden. Daarnaast is de BMW 4-serie opmerkelijk vriendelijk geveerd en niet zo stijf als de meer sportieve modellen. Hierbij merk je dat de auto is gericht op het voorzien in elegantie en comfort. De besturing is dan ook wat minder scherp. Je moet dit zeker niet als negatief opvatten. BMW heeft van de 4-serie modellen een prettige reiswagen gemaakt. Als je op zoek bent naar een auto om op een comfortabele manier een grote afstand af te leggen is de BMW 4-serie zeker een interessante optie.

 

Bekijk huidige aanbod BMW 4-serie

Pluspunten van een BMW 4-serie

+ Prettige reiswagen
+ Comfortabel ingericht
+ Zuinig in verbruik (afhankelijk van motor)
+ Voorzien van moderne elektronica
+ Prettig rijgedrag

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl