Contact met Vaartland.nl

 

BMW 5-serie, een vaste waarde op de automarkt

We kunnen met recht zeggen dat de BMW 5-serie een vaste waarde is op de automarkt. De luxe zakenauto is sinds 1972 in productie en is een auto die eigenlijk geen introductie nodig heeft. Toch gaan we een artikel aan deze auto wijden. Dit doen we niet om je te overtuigen dat je met het kopen van een BMW 5-serie een goede keuze maakt maar wel om je te helpen met het maken van je keuze tussen de grote hoeveelheid modellen die van deze auto beschikbaar zijn.

 
 
 
 
 

Waarom kiezen voor een BMW 5-serie? 

De BMW 5-serie occasion is een auto met een wat ingetogen, bescheiden uiterlijk maar het blijft toch absoluut een echte “BMW”. Dit maakt de 5-serie een uitstekend geschikte gezinswagen maar zeker ook geschikt voor zakelijk gebruik. De auto biedt een volledig uitgebalanceerde combinatie van verfijnde techniek, uitstekende rijprestaties, comfort en luxe. Dit voertuig is dan ook uitstekend geschikt om in stijl grote afstanden mee af te leggen. Een echte zakenauto dus. De auto is niet voor niets het op een na best verkopende BMW model. Op gebied van verkoopcijfers moet het model alleen de BMW 3-serie voor zich dulden.

De BMW 5-serie carrosserievormen waaruit je kunt kiezen
De eerste generatie BMW 5-serie (typenummer E12) werd in 1972 alleen geproduceerd als een sedan (ook wel een “berline” genoemd). Deze carrosserievorm heeft een aparte kofferbak aan de achterzijde, die alleen van buitenaf bereikt kan worden. Pas in 1991 werd de stationwagen (onder de naam “Touring”) hieraan toegevoegd. De vijfdeurs fastback (genaamd "Gran Turismo") kwam in 2009 in productie toen de zesde generatie van dit model van de fabrieksbanden rolde. 

Ook op motorisch gebied heeft de BMW 5-serie veel ontwikkelingen doorgemaakt. De eerste generatie van deze auto werd voorzien van atmosferische motoren waarbij je de keuze had tussen een viercilinder of een zescilinder benzinemotor. De tweede generatie BMW 5-serie kreeg een veel uitgebreider motoraanbod. Deze auto’s werden aangeboden met een viercilinder-, zescilinder-, V8- en V10-motoren met natuurlijke aanzuiging of turbocompressor. Daarnaast kon je sinds 1982 ook de keuze maken voor een BMW 5-serie met een dieselmotor. Als we dan nog een forse stap in de tijd maken, komen we uit in 2017. Dit was het moment dat je ook een keuze kon maken voor een elektrische BMW 5-serie. 

P90389053_highRes_the-new-bmw-540i-sed.jpg

De vijfde generatie BMW 5-serie (2004-2010)

De vijfde generatie BMW 5-serie (de BMW 5-serie 2004, de BMW 5-serie 2005 tot en met de BMW 5-serie 2010) is de generatie die je nog wel eens op de weg zou kunnen tegenkomen. Het was immers in 2005 direct een veel verkochte auto! Ook de BMW 5-serie 2006 verkocht erg goed. Deze vijfde generatie modellen zijn uitgebracht als een 4 deurs sedan (de E60) en als 5-deurs stationwagen (de E61 Touring). De achterklep wordt hierbij als een “deur” gezien. 

We benoemen deze generatie expliciet omdat dit de generatie was die voorzien werd van diverse elektrische snufjes waar BMW bekend om staat. Hierbij kun je denken aan het iDrive infotainmentsysteem, de head-up display, de actieve cruise control, actieve besturing en stembesturing. Andere voor die tijd zeer vooruitstrevende functionaliteiten die BMW op dit model introduceerde waren de veelzijdige veiligheidsvoorzieningen zoals noodremlichten en de waarschuwing als je naast je rijbaan terecht dreigt te komen.  

De BMW 5-serie die in 2017, 2018 en 2019 veelvuldig als occasion werden aangeboden  

De BMW 5-serie modellen met chassisnummers F10 (4-deurs sedan), F11 (de Touring) en F07 (de GT, Fastback) komen uit de zesde generatie die vanaf 2010 tot 2016 bij de dealer werden aangeboden. Uiteraard zijn dit ook auto’s die in 20017, 2018 en 2019 veelvuldig als occasion verkrijgbaar waren. Ook bij deze generatie merk je dat BMW volop actief is geweest met het ontwikkelen van de auto. De F10 is bijvoorbeeld de eerste auto met een hybride aandrijflijn. De evoluties volgden elkaar in hoog tempo op. Daarnaast is het ‘Efficiënt Dynamics’ programma van BMW duidelijk een steeds grotere rol gaan spelen. De primaire doelstelling van dit programma is het vergroten van motorische efficiëntie. Dit moet tot uiting komen in minder verbruik en lagere CO2 uitstoot wat niet ten koste mag gaan van de wegprestaties. Je rijdt immers in een BMW.

Als je kiest voor een 4-deurs sedan met typenummer G30 of een 5-deurs stationwagen met typenummer G31, heb je een 5-serie uit de zevende generatie, de BMW 5-serie 2016 of de BMW 5-serie 2017. In deze generatie is de GT, Fastback niet meer opgenomen. Dit model is verhuisd naar het 6 serie modellen aanbod. Alle BMW 5-serie modellen zijn achterwielaangedreven modellen die als automaat of met een manuele versnellingsbak verkrijgbaar zijn. Een vierwielaangedreven auto (BMW xDrive) is optioneel verkrijgbaar.

Wat voor auto is een BMW 5-serie?

Zoals aangegeven is de BMW 5-serie een echte zakenauto waarbij je het met betrekking tot comfort en luxe aan niets zal ontbreken. Je kunt hem vergelijken met een Jaguar XF of Audi A6. Daarnaast beschikt deze auto (zoals de BMW 5-serie 2019) zeker de scherpte die karakteristiek is aan het merk BMW. Welk model je ook kiest, de auto is voorzien van een krachtige motor waarmee je prima “uit de voeten kunt”. De BMW 5-serie is prettig afgeveerd en heeft een directe besturing.

Het interieur van de auto kan alleen maar omschreven worden als comfortabel en het infotainment paneel is met handgebaren te bedienen. Een BMW 5-serie 2018 biedt bijvoorbeeld voldoende ruimte om als volwassene op een prettige manier te reizen. dit is zeker het geval als je kiest voor de Touring, dat géén aflopende achterkant heeft. Of dit van belang is? Jazeker, want de BMW 5-serie blijft een zakenauto, ondanks dat de auto voor vele andere doeleinden gebruikt wordt.

 

 

Bekijk BMW 5-serie occasions

Pluspunten van de BMW 5-serie

+ Een zeer luxe en comfortabele auto
+ Heeft een zeer prettig weggedrag
+ Auto is goed te bedienen
+ Voorzien van de meest moderne techniek
+ Biedt uitstekende wegprestaties

Hoe duur is een BMW M5 Competition?

De nieuwprijs van de BMW M5 Competition is 177.557 euro. De BMW M5 standaarduitrusting is 167.957,80 euro. De competition package kost 9.5151,20 euro.

Hoe duur is een BMW M5?

De BMW M5 kost nieuw 167.957,80 euro.

Hoeveel pk heeft een BMW M5 Competition?

De BMW M5 Competition heeft 625 pk. De standaard BMW M5 heeft 600pk door het Competition pakket te nemen neemt het aantal pk met 25 toe.

Hoe snel is een BMW M5?

De BMW M5 gaat binnen 3,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl