Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Polo, het sportieve paard van stal

Vernoemd naar de exclusieve sport, heeft de Volkswagen Polo behalve de pk’s niets met paarden te maken. Sportief is hij wel, deze kleine Volkswagen. Voor langere tijd was hij de kleinste auto van Volkswagen, maar de up heeft die plaats ingenomen. Sinds 1973 mag de Volkswagen Polo zich wel het een na beste Volkswagen model noemen (na de Golf). En die populariteit is vooral te wijden aan combinatie tussen de lage prijs en de comfortabele rijstijl. Dit maakt dat de Polo een sterke concurrent is van andere kleinere auto's zoals de Opel Corsa of Renault Clio.  

 

 
 
 
 
 

2017 Volkswagen Polo tot Volkswagen Polo 2019

Oorspronkelijk geïntroduceerd als de concurrent van de Audi 50 wist de Volkswagen Polo al snel zijn plek te veroveren. Niet zo gek als je kijkt naar het veel lagere prijskaartje. De nieuwste generatie Polo werd in de zomer van 2017 als hatchback gelanceerd. Deze zesde generatie, waar ook de Volkswagen Polo 2018 onder valt, verschilt niet opzienbaarlijk veel van bijvoorbeeld de Volkswagen Polo 2015. Het voornaamste verschil is het uiterlijk. Daar waar generatie vijf van een saai uiterlijk werd beschuldigd, oogt de nieuwst Polo volwassener. Dat komt voornamelijk door de koplampen die overeenkomen met zijn bestverkopende grotere broer, de Golf. Door de vernieuwde grille lijkt deze Polo ook stoerder dan zijn voorganger. Vanzelfsprekend hebben ook de technische snufjes, zoals het infotainmentsysteem, een update gekregen en door de knoppen links van de pook krijg je toch een beetje een Porsche-gevoel.  

Zes generaties verfijnde kleinigheid

Terwijl de nieuwst versie in maar liefst 9 uitvoeringen verkrijgbaar is, is de vijfde generatie vanaf de Volkswagen Polo 2009 slechts in 6 verschillende types te koop, waaronder de Volkswagen Polo BlueMotion. Een model dat autorijdend Nederland al snel omarmde, wegenbelasting vrij, zonder BPM-aanschafbelasting en slechts 14% fiscale bijtelling voor de zakelijke Polo-rijders. Dit succes zorgde voor een spurt naar de dealer en voor twee achtereenvolgende jaren waren de Volkswagen Polo 2010 en de Volkswagen Polo 2011 de bestverkochte auto’s van ons land. En dat was niet de enige verdienste, in 2010 mocht de Volkswagen Polo zich ‘Europese auto van het jaar’ noemen. Een titel om trots op te zijn.

Cross-Polo, net even anders

Door de populariteit van de Volkswagen Polo zijn er verschillende edities van dit type op de markt gebracht, waaronder de Volkswagen Polo Fun in 2004. Hiermee hoopte het automerk een jonger publiek aan te trekken. Dat lukte beter bij de opvolger de Volkswagen Cross -Polo in 2006. Het off-the-road uiterlijk viel in goede smaak. Technisch gezien is deze variant identiek aan de gewone Volkswagen Polo occasions. Door de aluminiumvelgen en geïntrigeerde mistlichten werd er een SUV-look gecreëerd.

Volkswagen polo modellen vaartland

Wie is de Polo-rijder?

Waar Volkswagen als automerk bekend om staat is de betrouwbaarheid, het hoge comfort en Duitse degelijkheid. Dat is helaas wel in het prijskaartje terug te zien, maar aan de andere kant weet je zeker dat je nooit een kat in de zak koopt en dat je VW altijd een prettige inruilwaarde behoudt. De Volkswagen Polo occasion mag dan klein zijn, hij is groots in rijprestaties, wegligging en super comfortabel voor zijn klasse. Omdat de Polo geliefd is bij zowel mannen als bij vrouwen wordt de Polo ook wel gekwalificeerd als ‘uniseks’ auto. Het is dus een echte allemansvriend, die je jarenlang trouwe dienst zal bezorgen.

Of je nu een ‘oud’ model of een nieuwer bouwjaar aanschaft, met de Polo kan je prima bij zakenrelaties het parkeerterrein oprijden, de kinderen luxueus naar de sportvelden brengen of comfortabel met kampeergerei naar je vakantiebestemming rijden.

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Polo

Plus- en minpunten van de Volkswagen Polo

+ Solide rijgedrag
+ Ruim voor zijn klasse
+ Degelijk imago
+ Allemansvriend

- Geliefd bij autodieven
- Sommige types kan autogordel losschieten 

Een zonnige toekomst

Net als andere automerken zet ook Volkswagen groots in op een elektrische toekomst. De grotere en kleinere broer van de Polo zijn al in e-vorm verschenen. Of de Polo ook een groene versie kent, is nog niet bekend. Wil je graag een milieuvriendelijke Volkswagen, dan is de lancering van de ID.3 zeer aantrekkelijk. Deze wordt vergeleken met de Golf en Model 3 van Tesla, en dat voor een schappelijke prijs. In de toekomst gaan we meer ID-modellen zien, zowel als elektrische familieauto’s, cross-overs als wel een e-uitvoering van de klassieke VW-bus.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl