Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Caddy – Opgeruimd aan de slag

Nu zal een opgeruimde auto voor een ondernemer of vakman niet op de eerste plaats staan bij het uitkiezen van een andere bedrijfswagen. Maar de populaire Volkswagen Caddy nodigt wel uit om alles op een vaste plek op te bergen, en als je er eenmaal aan gewend bent, wil je waarschijnlijk nooit meer anders. De Caddy heeft voor alles wat je maar kunt bedenken een opbergvak, groot en klein. Dus die duimstok ben je niet meer kwijt, als je hem tenminste altijd in hetzelfde vak legt, en je laptop kun je ook mooi uit het zicht wegruimen. Dat maakt de Volkswagen Caddy een populaire bestelwagen met een hoge inruilwaarde en Marie-Kondo-waardig.

 
 
 
 
 

Volkswagen Caddy decennia lang op de weg

De eerste Volkswagen Caddy 1980 bestaat sinds 1980 en is als VW Rabbit in Amerika geïntroduceerd, na twee jaar maken we ook in Europa kennis met de bestelwagen onder de naam Volkswagen Caddy 1982. De Caddy is ontstaan dankzij het experimenteren met twee Volkswagen Golf modellen, de stationwagen en een pick-up truck. Dankzij dit experiment rijdt menig ondernemer jaren later nog steeds met plezier in de Volkswagen Caddy.

Verschillende generaties Volkswagen Caddy

De tweede generatie is de Volkswagen Caddy 1995 en is ontworpen door Seat, de Spaanse Volkswagen partner. De Spanjaarden laten zich inspireren door de toen populaire Seat Ibiza. In Europa zal deze Caddy uiteindelijk plaatsmaken voor de Volkswagen Caddy 2003 en dankzij de combinatie van de designs van de Golf en Touran ontstaat er een aerodynamische Caddy met een mooi design. Ook worden de VW Caddy modellen uitgebreid met een passagiers- en familieversie en voor de buitenlucht liefhebbers, een kampeer VW.

De Volkswagen Caddy 2010 krijgt een facelift die bestaat uit een nieuwe neus, voorzien van nieuwe koplampen en grille, en de Volkswagen Caddy 2015 wordt voorzien van een spoiler op het dak en een modern interieur.

Volkswagen Caddy modellen Vaartland

Volkswagen Caddy specificaties

De Caddy is een robuuste en flexibele bestelwagen maar cijfers geven duidelijkheid en mogelijkheden voor jouw bedrijf. De gesloten Volkswagen Caddy heeft een laadvermogen van 803 kg (dit is nog verder uit te breiden), tot 3,2 m3 laadruimtevolume en 6 bindogen.

Maar de cijfertjes zijn één kant van het verhaal, relaxt en ontspannen aankomen op je klus of afspraak is minstens zo belangrijk. Dankzij de vele assistentie- en veiligheidssystemen in de Volkswagen Caddy 2018 en Volkswagen Caddy 2019 manoeuvreer je ontspannen door steden, dorpen of over de snelweg en start je fris met de klus.

Onder slechte condities leer je je Volkswagen Caddy kennen

De berijdbaarheid van de wegen of het weer zijn niet altijd goed en voorspelbaar. Ben je een km-vreter en werk je door het hele land? Dan is het belangrijk dat je een partner hebt waar je onder alle weersomstandigheden op kunt vertrouwen. De Volkswagen Caddy is zo’n partner, optioneel is hij verkrijgbaar met een 4Motion vierwielaandrijving verkrijgbaar zodat regen, sneeuw en storm nog veiliger getrotseerd kunnen worden.

Volkswagen Caddy modellen

Afhankelijk van wensen en behoefte is er keuze uit verschillende Volkswagen Caddy modellen. De Trendline is een basismodel uitgevoerd met functionaliteit in het achterhoofd maar wel van verschillende gemakken voorzien zoals in hoogte verstelbare voorstoelen, afsluitbaar dashboardkastje, goede airconditioning en elektrische verstel- en verwarmde spiegels om maar een paar zaken te noemen.

Voor de ondernemer die opzoek is naar meer comfort en gemak tijdens het rijden dan geeft bijvoorbeeld de Volkswagen Caddy 2018 Comfortline extra opties naast de standaard voorzieningen van het basismodel. De led-verlichting zorgt voor beter zicht en zichtbaarheid, de auto is uitgerust met verschillende sensoren voor licht, regen en parkeren en als je dan toch afstanden moet rijden dan zorgen de comfort stoelen dat je ontspannen aankomt.

Ook heeft Volkswagen gedacht aan de ondernemer die een bedrijfswagen annex kantoor, kantine en bedrijfsopslag nodig heeft. Alles bij de hand op een overzichtelijke aantal m2, alleen een bed ontbreekt nog, maar met de Highline is werken geen straf. De C-edition is nog luxer uitgevoerd met onder andere Adaptive Cruise Control, Bi-Xenon koplampen, Climatic airconditioning en een licht assistent om maar een aantal zaken te noemen.

Volkswagen Caddy Maxi

Heb je in de Volkswagen Caddy net niet voldoende ruimte voor al je gereedschap en materialen, maar wil je niet overstappen naar een grotere bestelwagen zoals de Transporter? Dan is de Volkswagen Caddy Maxi met 47 cm extra de ideale oplossing want met 1 kuub extra laadruimte ten opzichte van kleinere broer auto Volkswagen Caddy kun je nog meer meenemen. De Caddy Maxi vult precies dat gat in laadruimte volume tussen de Volkswagen Caddy en de Transporter op met een totale laadruimte van 4200 liter. Met de standaard schuifdeur schuif je alles, tot 225 cm lang, makkelijk en snel naar binnen. Je kunt ook kiezen voor een Opel Combo of Fiat Doblo als je liever geen Volkswagen rijdt. 

 

 

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Caddy

Plus- en minpunten van de Volkswagen Caddy

+ Gebruiksgemak
+ Luxe
+ Ruime keuzemogelijkheid tussen modellen
+ Goede prijswaarde

- Weggedrag
- Veercomfort

De elektrische toekomst van het Duitse merk

De Duitse autofabrikant heeft in 2014 al plannen voor de eerste e-Caddy concept car bekendgemaakt maar helaas is het niet tot een productielijn gekomen. Vijf jaar later in 2019 kondigt huistuner Abt aan dat er een geheel elektrische aandrijflijn voor de Volkswagen Caddy 2019 komt. We moeten nog wel even geduld hebben want de eerste e-Caddy bestelauto’s gaan eerst in Duitsland in de verkoop, wanneer de eerste e-Caddy’s naar Nederland komen is nog even afwachten.

Veelgestelde Volkswagen Caddy vragen

Hoeveel kost een Volkswagen Caddy?

De nieuwe Volkswagen Caddy is verkrijgbaar vanaf 14.995 euro, dit is de Volkswagen Cargo Economy Business. Tweedehands kost een Volkswagen Caddy met een lage kilometerstand rond de 10.000 euro.

Hoeveel kilo kan er in een Caddy?

De nieuwe Volkswagen Caddy Cargo heeft een maximaal laadvermogen van 771 kg. De nieuwe Volkswagen Caddy Cargo Maxi heeft een maximaal laadvermogen van 800 kg.

Hoeveel zitplaatsen heeft een Volkswagen Caddy?

Een Volkswagen Caddy heeft een achterbank of geen achterbank. Als de achterbank aanwezig is heeft de Volkswagen Caddy vijf zitplaatsen. Ontbreekt de achterbank dan heeft de Volkswagen Caddy twee zitplaatsen.

Wat voor soort auto is een Caddy?

De nieuwe Volkswagen Caddy Cargo heeft een laadruimte van 3.1 m3. De lengte is 4.500 mm, de breedte 1.614 mm en de hoogte is 1856 mm. De nieuwe Volkswagen Caddy Cargo Maxi heeft een laadruimte van 3,7 m3. De lengte is 4.853 mm, de breedte is 1.614 mm en de hoogte is 1.860.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl