Contact met Vaartland.nl

 

Fiat Doblo auto – Het multifunctionele model van Fiat

Bij de Fiat Doblo kom je niet snel ruimte tekort. Deze praktische auto met een multifunctionele invulling is daarbij in twee varianten uitgebracht. De MPV die geschikt is voor personenvervoer en de bedrijfswagen die geschikt is voor goederenvervoer. Deze laatste variant is beter bekend onder de naam Fiat Doblo Cargo. Deze compacte bestelbus heeft een verrassend groot laadvermogen en biedt alle nodige comfort die je mag verwachten van een bedrijfswagen.

 

 
 
 
 
 

Het begin van de Fiat Doblo

Het Italiaanse bedrijf Fiat is begin vorige eeuw voornamelijk bekend van raceauto’s. Door de productie in beide wereldoorlogen verschuift deze productie naar personenauto’s en later ook naar bestelbusjes. Fiat staat jarenlang bekend als een bedrijf wat streeft naar innovatie en dat zie je terug in de populaire modellen die worden uitgebracht begin jaren 80 en in de jaren 90. De introductie van bestelbussen vergroot direct de markt en binnen dit segment worden er meerdere varianten uitgebracht zoals de Fiat Doblo die tevens ook wordt geïntroduceerd als MPV en daarmee vergelijkbaar is met de Opel Combo.  

Fiat doblo modellen

De Fiat Doblo 1993 tot de Fiat Doblo 2019

De Fiat Doblo auto is er zowel als een leisure activity vehicle (LAV) en als een busje en werd in 2000 voor het eerst getoond aan het publiek. De eerste generatie van dit model loopt tot de Fiat Doblo 2010. De auto verkeert momenteel in de tweede generatie en wordt nog steeds veel verkocht. De Fiat Doblo verschijnt als verschillende varianten. De paneelbus met 3, 4 of 5 deuren, een pick-up versie en de PMV met wel tot 7 zitplaatsen biedt.

De MPV (of LAV) heeft 7 zitplaatsen en bij deze Doblo Family kan de laatste bank worden neergeklapt, of geheel worden verwijderd, voor nog meer ruimte. De auto kreeg met de Fiat Doblo cargo 2005 een flinke facelift die voornamelijk aan de voorkant zichtbaar is. De bagageruimte werd vergroot en er kwamen andere motor varianten bij. Onder deze eerste generatie werd ook nog de Doblo adventure geproduceerd. Deze 4x4 versie was gemaakt voor meer heftige omstandigheden met verhoogde bodem en grote bumpers.

Het succes van de Fiat Doblo Cargo

De meest populaire variant die tot op de dag van vandaag nog nieuw verkrijgbaar is de paneelbus. Deze Fiat Doblo Cargo heeft twee stoelen voorin en een laadvermogen van 703 kg. De laatste generatie begint met de Fiat Doblo cargo 2010 en het bagageruim heeft een inhoud van 790 liter. In deze generatie wordt ook de pick-up variant uitgebracht die nog steeds leverbaar is. Uiteraard komt de auto met extra opties die van pas kunnen komen bij een bestelbus zoals een laadrol, transportkoker, imperiaal of ladderhouder.

Fiat Doblo Cargo specificaties

Met de Fiat Doblo kun je met een veilig gevoel de weg op. De auto is voorzien van bandenspanning bewaking, elektronische stabiliteitsregeling, cruise control met snelheidsbegrenzer en Traction+ waarbij je ook een goede grip hebt op gladde wegen.

Het Fiat Doblo model heeft een uitgebreid motor aanbod en biedt voor elke soort rijder een goede optie. De Doblo komt met 2 benzinemotoren en 3 dieselmotoren. Ook is er een variant beschikbaar die op aardgas rijdt en dan bestaat er nog sinds 2010 een elektrisch model van de Fiat Doblo.

 

 

Bekijk huidige aanbod Fiat Doblò

Plus-en minpunten van de Fiat Doblo 

+ Comfortabele zitpositie
+ Ruim van binnen
+ Lage onderhoudskosten

- Niet zuinig
- Maakt relatief veel herrie

Deze comfortabele bus is ideaal als je goederen moet vervoeren maar geen grote transporten hoeft te doen waardoor je op grotere modellen bent aangewezen. Een compacte bestelbus die kwaliteit biedt en laag in kosten is. Wil je toch grote goederen vervoeren? Dan is de Fiat Ducato misschien wel wat voor jou.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl