Contact met Vaartland.nl

 

Opel Combo – Van bestelbus naar MPV

De Opel Combo is de compacte bestelbus van Opel die inmiddels ook als MPV personenauto verkrijgbaar is. Deze compacte auto biedt in beide varianten veel ruimte en kan dus zakelijk worden ingezet maar ook privé met tot wel 7 zitplaatsen. Een goede combinatie tussen tussen twee werelden.

 
 
 
 
 

Het ontstaan van de Opel Combo auto

Het Duitse bedrijf Opel heeft meerdere succesvolle modellen op de markt gebracht. De Opel Kadett was er daar de vorige eeuw één van. Op basis van dit succesmodel besloot Open een compact bestelbusje te ontwikkelen, de Opel Combo auto. De tweede generatie van de Opel combo krijgt een andere look en wordt gebaseerd op de Opel Corsa. De auto wordt hiermee verhoogd en biedt nog meer ruimte.

Verschillende Opel Combo varianten

Doordat MPV auto’s meer terrein begonnen te winnen speelde Opel hier slim op in om het Opel Combo model ook uit te brengen als MPV. De auto kreeg de naam Opel Combo Tour, kreeg zijramen waar deze bij de bestelbus dicht waren en kreeg een driepersoons achterbank die neer te klappen was. Hiermee werd een nieuw soort model gecreëerd wat nog niet eerder onder Opel te vinden was.

De derde generatie combo werd wederom gebaseerd op de Opel Corsa. Deze Combo C had een schuifdeur aan de zijkant en de 2012 Opel combo werd zelfs bijna bestelbus van het jaar. Ook werd er wederom een Combo Tour MPV geïntroduceerd die ook leverbaar was met een achterklep in plaats van twee achterdeuren.

opel combo modellen vaartland

Hoe het design van de Opel combo auto veranderde

Een grote design verandering vond plaatst met de Opel Combo 2012 toen de Combi D op de markt kwam. De auto werd nu ingekocht bij Fiat en is gebaseerd op de Fiat Doblo. Ook nu werden er twee varianten uitgebracht, de gesloten bestelauto en de Combo Tour personenauto.

De huidige generatie Combo E heeft wederom een compleet nieuwe look. Opel is inmiddels overgenomen door het Franse Groupe PSA en is nu gebaseerd op de Citroen Berlingo. Deze generatie startte enkele jaren gelden waardoor de Opel Combo 2017, Opel Combo 2018 en de Opel Combo 2019 dit laatste ontwerp hebben. Er zijn tweedehands nog veel modellen verkrijgbaar met dus verschillende soorten design. Eerdere modellen zoals de opel combo 2013 lijken nog op het Fiat model waar de Opel combo 2010 en daarvoor nog de Corsa look hebben.

Opel Combo specificaties – ruim en comfortabel
De Opel Combo is een praktische auto. Of je nu veel personen of goederen wilt vervoeren, met deze auto kom je prima uit de voeten. De Combo Tour heeft standaard 5 zitplaatsen maar is uit te breiden tot 7. Heb je de ruimte niet nodig dan verdubbel je de bagageruimte wanneer de banken naar beneden zijn geklapt. Daarbij beschikt de Opel Combo over veel opbergvakken dus ook hier is genoeg ruimte om spullen op te bergen.

De auto is leverbaar in twee lengtes, beschikt over schuifdeuren en een achterklep. De achterbanken zijn in verschillende delen neer te klappen en een panoramisch dak vergroot optisch de ruimte nog meer. Bij de nieuwe modellen zijn bovendien de laatste innovaties toegepast zoals een head-up display waar de belangrijkste informatie op zichtbaar wordt. Maar ook park assist, actieve rijstrook assistent en een 180 graden achteruitrijcamera vergroten de veiligheid.

 

 

Bekijk huidige aanbod Opel Combo

Plus- en minpunten van de Opel Combo

+ Zitruimte tot 7 personen
+ Innovatief
+ Veilig

- Het design van de MPV blijft wat achter

De Opel Combo is een fijne en praktische auto die gemaakt is voor vervoer. Goederen of personen vervoeren, met de Combo kan het beiden, afhankelijk van het model wat je kiest. Deze auto is daarbij relatief zuinig voor zijn grootte en de laatste modellen zijn voorzien van alle Opel Combo specificaties die je nodig hebt om veilig en comfortabel de weg op te gaan.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl