Contact met Vaartland.nl

 

Opel Corsa – De goed verkochte compacte stadsauto

De Opel Corsa is een 5-deurs compacte stadsauto die gemaakt is voor dagelijks gebruik en vergelijkbaar is met een Volkswagen Polo. De auto is zuinig maar kan worden uitgebreid zodat ook sportief rijden met de Astra mogelijk is. Voor een stadsauto heeft hij betrekkelijk veel ruimte en bieden de nieuwere modellen ook veel mogelijkheden. Een leuke zuinige auto voor dagelijks gebruik.

 

 
 
 
 
 

Het ontstaan van de Opel Corsa auto

Opel was in de vorige eeuw grotendeels van de tijd de grootste speler op de markt, mede door de succesen die werden behaald in de economy en middenklasse auto’s. Na het daverende succes van de Opel Kadett besluit het Duitse bedrijf de markt op te gaan met de Opel corsa 1982. Dit was de eerste auto in de economy klasse en was verkrijgbaar als Hatchback en sedan. In 1990 is het model inmiddels gedateerd en de Opel Corsa 1991 krijgt dan ook zijn eerste grote facelift.

Opel corsa modellen vaartland

Opel Corsa modellen van de laatste eeuw

De Opel Corsa D Volgt de Opel Corsa C uit 2000 op en komt in de zomer van 2006 op de markt en is gebaseerd op een Fiat platform. De driedeurs is een sportcoupe variant terwijl de 5-deurs een meer elegante uitstraling heeft. Bij de introductie is de Opel Corsa 2007 direct een succes. De Opel Corsa E loopt tot de Opel Corsa 2018 en gedeeltelijk tot de Opel Corsa 2019 en heeft ten opzichte van de vorige generatie niet al te spannende wijzigingen.

De nieuwste generatie die ook uit 2019 komt valt nu onder de Franse Groupe PSA en komt van hetzelfde platform als de Peugeot 208. Zijn design is veranderd en gemoderniseerd en de nieuwste opties zijn toegevoegd. Ook wordt de Opel Corsa-e op de markt gebracht. Deze volledige elektrische variant heeft een elektromotor van 100 kW en kan 330 km rijden op een volle batterij. Het verkoop succes van dit model geeft wel aan de de Opel Corsa Elektrisch hier is om te blijven.

Opel Corsa specificaties – Van exterieur tot motor

Bij het laatste model Opel Corsa is zowel de buitenkant als de binnenkant aangepakt. De auto oogt dynamischer en meer sportief dan zijn voorgangers. De auto is uit te breiden met verschillende interieur opties en sportpakketen waardoor de auto een nog sportievere look en feel krijgt. Helaas is de zeer sportieve Opel Corsa OPC niet meer in productie. Met 211 pk was de Opel Corsa OPC een waar kanon op de weg en populair door zijn aantrekelijke prijs.

Actieve rijstrookassistent en adaptive cruise control maken dat deze compacte stadsauto niet alleen fijn rijdt maar ook veilig is. Maar ook aan comfort is gedacht met verwarmbare stoelen, verwarmbaar stuur en leren bekleding met massagefunctie. De inhoud van de bagageruimte komt rond de 300 liter uit en is zeker niet slecht voor compacte auto. De auto wordt geleverd met een 1.2 of 1.5 motor en levert tot 100 pk.

Opel Corsa categorie van toen tot nu

Ook in het rallyrijden maakt de opel Corsa auto naam. In 1988 wordt de sportieve variant uitgebracht. Deze Corsa A neemt met succes deel aan nationale en internationale rally’s. De Corsa B van de tweede generatie begint met de Opel Corsa 1993 en eindigt bij de Opel Corsa 2000. Nu alleen verkrijgbaar als hatchback heeft de auto een ronder en vriendelijkere uitstraling. Dit model is nog steeds geliefd en er wordt dan ook veel gezocht op de Opel Corsa 1995, Opel Corsa 1996 en de Opel Corsa 2010.

Vanaf de Opel Corsa 2001 komt nu de Opel Corsa C als 3-deurs en 5-deurs. Ook werd deze generatie uitgerust met een uitgebreide keuze in motoren. Het topmodel komt met een 1.8 motor en een vermogen van 125 pk. Het uiterlijk daarentegen is wat terughoudend.

Bekijk huidige aanbod Opel Corsa

Plus-en minpunten van de Opel Corsa

+ Leuke compacte stadsauto
+ Verkrijgbaar als elektrische versie
+ Veilig

- Niet iedere generatie heeft een spannend design.

De Opel Corsa is een kleinere compacte economy auto. De ideale auto voor in de stad of voor woon-werkverkeer. Deze 5-deurs auto is na de introductie meer dan 35 jaar geleden nog steeds een succes. Veilig en comfortabel de weg op, dat kun je met deze stadsauto en door zijn 5 deuren zelfs een prima auto om met het gezin op pad te gaan.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl